Očkování proti HPV

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
26.1.15 10:58

Očkování proti HPV

Dobrý den, zajímá mě názor na očkování proti HPV virům. Dětská doktorka nám toto očkování vychvaluje. Já se přiklání k názoru spíše neočkovat. Dceřiny spolužačky jsou většinou očkované, o nikom nevím, že by měl nějaké reakce po tomto očkování. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
26.1.15 11:00

Neplánuju dceři dávat. Jsem pro očkování (ta povinná), ale nad rámec se velmi rozmýšlím - a tady myslím, že je lepší osvěta a výchova k bezpečnému sexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.15 11:05

Myslím si, že bezpečný sex nestačí. Já mám celý život jediného partnera. Přesto HPV vir se mi na čipku objevil a rok po konizaci opět. Takže stačí jediný „nevhodný“ muž a je to jasné. Jedinou prevencí by tak byla doživotní abstinence sexu.

• Citovat
  • Upravit
4622
26.1.15 11:10

Jsem očkováná, v životě jsem měla jen jednoho může. A stejně jsem měla zvýšené hodnoty, naštěstí asi i díky očkování to nebyl ten typ viru co způsobuje rakovinu děložního čípku.
Ja svou dceru až bude mít věk určitě naockovat nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
26.1.15 11:16
@lvaj píše:
Dobrý den, zajímá mě názor na očkování proti HPV virům. Dětská doktorka nám toto očkování vychvaluje. Já se přiklání k názoru spíše neočkovat. Dceřiny spolužačky jsou většinou očkované, o nikom nevím, že by měl nějaké reakce po tomto očkování. Proto mě zajímají Vaše zkušenosti. Děkuji

já se nechala očkovat před 6ti lety a to v mých 30ti letech na doporučení Dr. Gyn. - měla jsem nějaký nález na čípku a časem by hrozila konizace čípku, což vzhledem k tomu, že ještě plánuju děti, tak není moc dobrý.
Před rokem mi jiný Dr. dokonce sdělil, že nález je pryč a čípek je zcela zdravý… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.15 11:17

Já jsem také měla zvýšené hodnoty, ale do roka jsem byla úplně v pořádku. Lékařka mi říkala, že tělo si s tím poradilo samo. Proto právě váhám zda očkovat. Dcera má spoustu zdravotních problémů a tak se mi moc nechce ji zatěžovat dalším očkováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
26.1.15 11:18
@Slečna Ferka píše:
Neplánuju dceři dávat. Jsem pro očkování (ta povinná), ale nad rámec se velmi rozmýšlím - a tady myslím, že je lepší osvěta a výchova k bezpečnému sexu.

jenomže jednoho dne se dcera rozhodne mít děti a to přes „bezpečný“ sex nepůjde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.1.15 11:19

Nechala jsem se taky naočkovat hned, když to začínalo. A zatím jsem přesvědčená, že nechám naočkovat i syna.
@Slečna Ferka Ono nejde jen o bezpečný sex, pokud bude jednou chtít děti, tak to s kondomem půjde těžko :nevim: HPV nevzniká promiskuitou, ale přenosem viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13107
26.1.15 11:27
@krakatice píše:
Nechala jsem se taky naočkovat hned, když to začínalo. A zatím jsem přesvědčená, že nechám naočkovat i syna.
@Slečna Ferka Ono nejde jen o bezpečný sex, pokud bude jednou chtít děti, tak to s kondomem půjde těžko :nevim: HPV nevzniká promiskuitou, ale přenosem viru.

no právě! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
26.1.15 11:40

Pokud bude mít jediného partnera, tak to samozřejmě chytit může - ale s menší pravděpodobností, než kdyby je střídala. A pokud počká se sexem do nějakého rozumného věku (tak 17 až 18 let), může si o tom rozhodnout i sama.

Nehledě na to, že infekce HPV je faktor, ne jistá příčina vzniku rakoviny, takže i kdyby očkovat nechtěla a virus chytla, může ji chránit pravidelná návštěva prevence atd.

Ale každého věc, nikomu svůj přístup nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.1.15 11:46

@Slečna Ferka tak to vám držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.1.15 11:49

Tohle očkování je tu příliš krátce na to, aby se znaly všechny možné důsledky. Takže bych rozhodně svoje dítě očkovat nenechala. Dávám jenom povinné. O ostatních ať se rozhodne v dospělosti.

• Citovat
  • Upravit
1268
26.1.15 12:33

HPV vir je přenosný bohužel i přes prezervativ. 90% lidí se s tím za život setká, otázka, jak si s tím tělo poradí. Většinou do 30 let si s tím poradí samo, pak již ne a je třeba zákrok. Čekání na výsledky biopsie a histologie taky není nic moc, abych pravdu řekla. Do očkování bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
26.1.15 12:40
@lucenka píše:
Tohle očkování je tu příliš krátce na to, aby se znaly všechny možné důsledky. Takže bych rozhodně svoje dítě očkovat nenechala. Dávám jenom povinné. O ostatních ať se rozhodne v dospělosti.

Naprosto souhlasím s první větou. Nedávno jsem na toto očko viděla bilbord a říkala jsem si, ještě že mám holku malou a nemusím to řešit. Že pozitiva i negativa očkování se uvidí až s odstupem několika let. Kdybych nyní měla starší holku a rozhodovala se, tak bych nenechala očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
26.1.15 12:59

Většina očkovacích látek je tu pro snížení populace. Doktor vychvali vse za co dostane zaplaceno!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek