Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, netušíte někdo kolik dní po očkování bych mohla s malou na bazén? Včera jsme dostali synflorix (je jí 1 rok) a ve čtrvtek máme plavání. Voda tam má cca 29°C. Máme jít poprvé, tak bych nerada zmeškala, ale na druhou stranu když tam ještě nebyla, aby neonemocněla, to by asi na očko nebylo dobrý
Děkuju za nározy ![]()
Já jsem vždycky aspon ten týden vynechala, přece jen tělo je oslabené.. jak je tam voda teplá je vcelku jedno, ono jde o to že organismus je oslabený a ta pravděpodobnost že něco chytí je prostě větší.
Bylo mi řečeno, že pokud nemá reakci, může se hned. Jestli bude v pohodě, šla bych.
No naše mudra je schopná naočkovat i při lehčí rýmě, týden po atb. atd takže její rady si neberu k srdci, ale řekla, že i kdyby jsme PO očkování nastydly, to že už neva. Jakože hlavně musí být zdravá při tom „píchnutí“, pak jak kdyby to bylo jedno
TAk se ptám na názor
My jsme byli po jedné dávce Hexy plavat na druhý den a úplně v pohodě. Jestli nebude mít den před plaváním teplotu, tak bych úplně klidně šla, ale dala bych si pozor na dostatečně dlouhou aklimatizaci po plavání. Říká se, že aby děti nebyly po plavání nemocné, zvlášť v zimě, tak by měly zůstat 20-30 minut po usušení ještě uvnitř, než vyjdete ven.
Ten samý den, co byla malá očkovaná, jsme na plavání nejezdily, ale druhý den, pokud neměla teplotu, jsme jely normálně. I doktorka nám říkala, že není problém.
Tyden az deset dni by nemela byt zvysena zatez, aby mel organismus cas se s ockovanim vyrovnat. Vetsinou se nic nedeje, ale proc riskovat
a zvlast pokud jste jeste nikdy plavat nebyli, o ten jeden tyden ji nic neutece
@ivisek85 nam treba na plavani rikali, ze pokud mame ockovani, tak doporucuji minimalne na pet dni plavani vynechat
@vrtulka78 tak tohle nám vůbec neříkali. A jak už jsem psala, i doktorka nám řekla, pokud budem bez teplot, můžeme na plavání normálně.
@Moni85
není třeba to hrotit, uvádí se u neživých vakcín ten den šetřící režim. Osobně bych dala „sportovní“ klid 72 hod (tedy interval kdy se mohou projevit reakce), respektive já nejsem zastánce plavání kojenců vůbec - abych byla úplně přesná ![]()