Reakce po očkování v 5 letech

288
17.1.15 08:01

Reakce po očkování v 5-ti letech

Ahoj,

se synem jsme ve středu byli na přeočkování proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli. Dr. mě upozorňovala, že může ruka v místě vpichu zarudnout a natéct, při případné větší reakci, nateče až celá.
Syn ji má nateklou cca 5 cm kolem vpichu, zarudlou a na dotek teplou.
Už mě, ale neřekla jak dlouho tento stav může přetrvávat..
Syn je jinak ok, nemá teplotu, je aktivní, hraje si, jí, nestěžuje si na bolest…

Mám v plánu až se manžel vrátí po obědě domů sjet s ním radši na pohotovost, ale stále mi to vrtá hlavou, tak proto se ptám..

Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
17.1.15 08:07

Na pohotovost bych nejezdila, akorat si privezete neco jineho… O otoku vam dr rekla, neni nejak vyrazny, v cem je problem?
Nam dr na pripadny otok doporucuje studeny obklad, na svedeni fenystil. Myslim, ze to klidne pocka do pondelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
17.1.15 08:08

My byli na ockovani ve ctvrtek odpoledne. Dr. upozornovala, ze muze byt bolest a teplota. Teplotu nemel, ale od vcera rucicka boli. A ted jsem na zaklade Vaseho prispevku zkontrolovala misto vpichu a stejne jako u vas. Natekla, zarudla, tepla. Tak doufam, ze to brzy prejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
17.1.15 08:17

Asi žádný problém :) spíš to člověku začne vrtat v hlavě a ptá se jestli je to ještě v rámci reakce ok..
Zkusím obklady a do pondělí uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.1.15 08:49

Malá měla výraznou reakci - ruka jí otekla celá až ke krku. Otec jí odvezl na pohotovost, tam se dozvěděl to co jsem mu říkala - reakce na očkování, fenistil, ledovat. Splasklo to do dvou dní, okolí vpichu bylo klidné asi do 4dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2234
17.1.15 08:56

Na pohotovosti vám stejně jenom řeknou, ať ledujete nebo dáváte obklady, popř. mažete Fenistilem a v pondělí si dojdete k pediatričce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
17.1.15 09:01

Ahoj, dcera mela tuhle reakci jako miminko na nozicce po hexe. Horkost mela jen dva dny, ale bouli dlouho, nekolik tydnu, dr. rikala, ze je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
17.1.15 09:05

Ok…díky za reakce, budeme teda ledovat a zkusíme fenistil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
17.1.15 09:36

Jsem velký plasan a jezdím na pohotovost s každým prdem. Ale ve vašem případě bych fakt nejela, akorát si přivezete nějakou nemoc. Jak bylo psáno ledovat, fenistil kapky, možná pokud by ho to bolelo i nurofen. Jestli je jinak klinicky v pořádku, bez teploty, tak vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.1.15 09:46

Syn neměl nikdy žádnou reakci po očkování a v jedenácti letech hrůza. Očkován byl v únoru a až do května jsme jezdili vytahovat hnis z místa vpichu. Bez teplot ale ruka celé měsíce max. bolestivá a jizvu má už navždy.
Tím nechci nikoho plašit ale v tomhle věku jsem to fakt už nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.1.15 10:14

@Spagata nejstarsi dcera nemela reakci na zadne ocko, az na tohle v 5ti letech. Jak pises otok v miste vpichu (u nas tak 10cm prumer), zarudnuti, bolestivost. Spasklo to za tri dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.1.15 10:56

Jestli nemá dítě rpoblé a měří to 5 cm, tak bych dítě ani neobtěžovala nějakými obklady. Natož pohotovostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
6.4.17 20:16

Dcera byla včera očkovana (5let), v noci se mi fakt po dlouuuhe době počurala, muže to byt reakce s očkovaní? :roll: Jinak otekle nic nemá ani teplota nevyskočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.1.18 19:33

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, v pondělí jsem byla s dcerou na očkování. Byla úplně v pořádku. Včera večer si začala stěžovat na bolest ruky, v místě vpichu má otok, má to zarudlé a rozpalené. Dneska od rána ji k tomu začala hodně vodová rýma, neustále ji teče z nosu, odpoledne jsem si všimla, že má zarudlé jedno očičko. Teď už ji z něj teče a přidala se k tomu zvýšená teplota. Myslíte, že to může být reakce na očkování? 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
11.1.18 19:54

@Mindi Určitě to reakce po očkování může být raději bych došla k dr zítra. Co měla za očkování?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek