Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
se synem jsme ve středu byli na přeočkování proti tetanu, záškrtu a dávivému kašli. Dr. mě upozorňovala, že může ruka v místě vpichu zarudnout a natéct, při případné větší reakci, nateče až celá.
Syn ji má nateklou cca 5 cm kolem vpichu, zarudlou a na dotek teplou.
Už mě, ale neřekla jak dlouho tento stav může přetrvávat..
Syn je jinak ok, nemá teplotu, je aktivní, hraje si, jí, nestěžuje si na bolest…
Mám v plánu až se manžel vrátí po obědě domů sjet s ním radši na pohotovost, ale stále mi to vrtá hlavou, tak proto se ptám..
Dík.
Na pohotovost bych nejezdila, akorat si privezete neco jineho… O otoku vam dr rekla, neni nejak vyrazny, v cem je problem?
Nam dr na pripadny otok doporucuje studeny obklad, na svedeni fenystil. Myslim, ze to klidne pocka do pondelka.
My byli na ockovani ve ctvrtek odpoledne. Dr. upozornovala, ze muze byt bolest a teplota. Teplotu nemel, ale od vcera rucicka boli. A ted jsem na zaklade Vaseho prispevku zkontrolovala misto vpichu a stejne jako u vas. Natekla, zarudla, tepla. Tak doufam, ze to brzy prejde…
Asi žádný problém
spíš to člověku začne vrtat v hlavě a ptá se jestli je to ještě v rámci reakce ok..
Zkusím obklady a do pondělí uvidíme..
Malá měla výraznou reakci - ruka jí otekla celá až ke krku. Otec jí odvezl na pohotovost, tam se dozvěděl to co jsem mu říkala - reakce na očkování, fenistil, ledovat. Splasklo to do dvou dní, okolí vpichu bylo klidné asi do 4dnů.
Na pohotovosti vám stejně jenom řeknou, ať ledujete nebo dáváte obklady, popř. mažete Fenistilem a v pondělí si dojdete k pediatričce.
Ahoj, dcera mela tuhle reakci jako miminko na nozicce po hexe. Horkost mela jen dva dny, ale bouli dlouho, nekolik tydnu, dr. rikala, ze je to normalni.
Jsem velký plasan a jezdím na pohotovost s každým prdem. Ale ve vašem případě bych fakt nejela, akorát si přivezete nějakou nemoc. Jak bylo psáno ledovat, fenistil kapky, možná pokud by ho to bolelo i nurofen. Jestli je jinak klinicky v pořádku, bez teploty, tak vydržet.
Syn neměl nikdy žádnou reakci po očkování a v jedenácti letech hrůza. Očkován byl v únoru a až do května jsme jezdili vytahovat hnis z místa vpichu. Bez teplot ale ruka celé měsíce max. bolestivá a jizvu má už navždy.
Tím nechci nikoho plašit ale v tomhle věku jsem to fakt už nečekala.
@Spagata nejstarsi dcera nemela reakci na zadne ocko, az na tohle v 5ti letech. Jak pises otok v miste vpichu (u nas tak 10cm prumer), zarudnuti, bolestivost. Spasklo to za tri dny.
Jestli nemá dítě rpoblé a měří to 5 cm, tak bych dítě ani neobtěžovala nějakými obklady. Natož pohotovostí.
Dcera byla včera očkovana (5let), v noci se mi fakt po dlouuuhe době počurala, muže to byt reakce s očkovaní?
Jinak otekle nic nemá ani teplota nevyskočila.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, v pondělí jsem byla s dcerou na očkování. Byla úplně v pořádku. Včera večer si začala stěžovat na bolest ruky, v místě vpichu má otok, má to zarudlé a rozpalené. Dneska od rána ji k tomu začala hodně vodová rýma, neustále ji teče z nosu, odpoledne jsem si všimla, že má zarudlé jedno očičko. Teď už ji z něj teče a přidala se k tomu zvýšená teplota. Myslíte, že to může být reakce na očkování?
@Mindi Určitě to reakce po očkování může být raději bych došla k dr zítra. Co měla za očkování?