Očkování proti klíštovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5331
20.4.11 20:34

očkování proti klíštovce

Ahojky prosím o vaše tipy a připomínky ohledně toho očkování.Docela o něm přemýšlím.Děkuji. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9404
20.4.11 21:32

My bydlíme v jižních Čechách, kde je klíšťat poměrně hodně, takže jsem nechala naočkovat obě děti :wink:
Ani u jednoho nebyly žádné komplikace.

Pokud se rozhodneš pro, je nejvyšší čas, je teplo a klíšťata jsou už aktivní a ochrana je až za 10-14 dní po druhé dávce (ta je s odstupem cca měsíce od první, případně lze očkovat ve zkráceném režimu - ale to nevím, zda paltí i pro děti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
20.4.11 21:36

ahojky mám dotaz , od kdy se nejdříve děti mohou nechat očkovat ?

• Citovat
  • Upravit
14335
20.4.11 21:50

myslím, že od 3 let je to nejvhodnější, ale nevím to určitě a taky přemýšlím, že dám, protože v mé blizkosti je loňi jeden nakazil a byl 14 dní v nemocnici - takže oblast , kde se asi občas infikovaní naskytnou.. Valašsko, hodně luk, sena, trávy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.11 21:51

už jsme měli před necelým týdnem a to jsem byla venku půl hodiny!!! šla jse nakoupit, předtím jsem byla týden doma, jak lilo.. takže to musel dostat ten den, protože nebylo ještě vyloženě přisáté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
20.4.11 21:52

My dávali dceru očkovat teď, první dávka v únoru, druhá v březnu. Ale četla jsem na to dost negativních názorů, že i neurologové to nedoporučují, jaké to je svinstvo, tak nevím. :nevim:
Ale jinak my byli bez reakce, jen v noci bylo trochu pláče, ale jestli z toho, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.4.11 21:58

Taky bydlíme v jižních čechách, dokonce prakticky na louce u řeky, takže injekce je úplně jasná. Prvního syna jsem nechala očkovat už v roce a půl (jak to vycházelo na jaro). Pak jsme změnili doktorku (zemřela :-? ) a současná, i když moc dobře zná dokonce i polohu našeho domu, chce s očkováním počkat až na příští rok. I teda proto, že jsem se ozvala už pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
20.4.11 22:02
barah píše:
My dávali dceru očkovat teď, první dávka v únoru, druhá v březnu. Ale četla jsem na to dost negativních názorů, že i neurologové to nedoporučují, jaké to je svinstvo, tak nevím. :nevim:
Ale jinak my byli bez reakce, jen v noci bylo trochu pláče, ale jestli z toho, to nevím.

Jednou s rodiči na dovolené se s námi začal bavit postižený pán, na vozíčku a strašně špatně mluvil.Nakonec jsme se dověděla že to má z jednoho blbýho klíštěte.Byla na něho složená sbírka a tim byl moc rád že aspon slyší a nějak může mluvit :cry: takže by mě nějaké negativní názory neodradily. :wink: a můžu se zeptat na kolik vás to očkování vyšlo?

• Citovat
  • Upravit
12915
20.4.11 22:37

Ahoj tak já mám vakcíny už 2 zaplacený (1000,– celkem u dr. v lékárně jedna 590,–) ale čekáme až se my syn vyhrabe z nachlazení, celkem se z toho nemůžeme dostat.
Jinak nám bylo řečeno že se může očkovat po naočkovanejch druhejch spalničkách …
Syn měl loni 3 klíšťata tak letos nechci ryskovat, ikdyž prej to má účinek jen myslím na moskovou obrnu, nebo na co teď bych to asi popletla ale že můžou být snad 2 němoci a jen na jednu to má účinek a prý spíš doporučují očkovat dospělý prý se léčí hůř jak děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.4.11 07:38

Já jsem o něm letos pro malého uvažovala, bydlíme kousíček od řeky a klíšťat je tu spoustu. Můj dr. očkuje od 2 let. Nakonec jsme se dohodli, že letos dáme žloutenku a klíšťovku až příští rok… Něco jsem si o tom přečetla a i dr. mi říkal, že u tak malých dětí má klíšťová encefalitida mírnější průběh, něco jako chřipka

• Citovat
  • Upravit
5052
21.4.11 13:34

Já byla u DR včera na posledích spalničkách a bylo mi řečeno,že je to velká zátěž pro děti a očkuji se zpravidla až ve třech letech a první vakcína přes zimu přes jaro a léto se neočkuje vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
21.4.11 18:44

Děkuju za poznatky.Takže to vypadá že naočkujeme staršího a maldšího až třeba na příští rok.Uvidíme co nám poradí ta naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.4.11 20:58
Naše Dr. nám to rozmluvila,synovi jsou 3 roky.Prý máme počkat ještě tak dva roky,že u tak malých dětí ta nemoc není
madi píše:
Já jsem o něm letos pro malého uvažovala, bydlíme kousíček od řeky a klíšťat je tu spoustu. Můj dr. očkuje od 2 let. Nakonec jsme se dohodli, že letos dáme žloutenku a klíšťovku až příští rok… Něco jsem si o tom přečetla a i dr. mi říkal, že u tak malých dětí má klíšťová encefalitida mírnější průběh, něco jako chřipka

Naše Dr. nám toto také říkala a doporučila počkat s očkováním,až kolem 5 let!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
21.4.11 21:12

Aha tak já se poradím a uvidím co si myslí ta naše.A to jsem si říkala že kluky jdu očkovat pozdě(nemyslím ted sezonu,ale věk) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
22.4.11 06:19

Staršího bych naočkovala určitě, mladšího asi ne. Ta vakcína je fakt nápor, ale na druhou stranu, jestli snášeli jiná očkování dobře :nevim: My budeme dávat příští rok v zimě, malýmu budou necelý 3 roky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek