Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky prosím o vaše tipy a připomínky ohledně toho očkování.Docela o něm přemýšlím.Děkuji. ![]()
My bydlíme v jižních Čechách, kde je klíšťat poměrně hodně, takže jsem nechala naočkovat obě děti ![]()
Ani u jednoho nebyly žádné komplikace.
Pokud se rozhodneš pro, je nejvyšší čas, je teplo a klíšťata jsou už aktivní a ochrana je až za 10-14 dní po druhé dávce (ta je s odstupem cca měsíce od první, případně lze očkovat ve zkráceném režimu - ale to nevím, zda paltí i pro děti)
ahojky mám dotaz , od kdy se nejdříve děti mohou nechat očkovat ?
myslím, že od 3 let je to nejvhodnější, ale nevím to určitě a taky přemýšlím, že dám, protože v mé blizkosti je loňi jeden nakazil a byl 14 dní v nemocnici - takže oblast , kde se asi občas infikovaní naskytnou.. Valašsko, hodně luk, sena, trávy..
už jsme měli před necelým týdnem a to jsem byla venku půl hodiny!!! šla jse nakoupit, předtím jsem byla týden doma, jak lilo.. takže to musel dostat ten den, protože nebylo ještě vyloženě přisáté
My dávali dceru očkovat teď, první dávka v únoru, druhá v březnu. Ale četla jsem na to dost negativních názorů, že i neurologové to nedoporučují, jaké to je svinstvo, tak nevím. ![]()
Ale jinak my byli bez reakce, jen v noci bylo trochu pláče, ale jestli z toho, to nevím.
Taky bydlíme v jižních čechách, dokonce prakticky na louce u řeky, takže injekce je úplně jasná. Prvního syna jsem nechala očkovat už v roce a půl (jak to vycházelo na jaro). Pak jsme změnili doktorku (zemřela
) a současná, i když moc dobře zná dokonce i polohu našeho domu, chce s očkováním počkat až na příští rok. I teda proto, že jsem se ozvala už pozdě.
barah píše:
My dávali dceru očkovat teď, první dávka v únoru, druhá v březnu. Ale četla jsem na to dost negativních názorů, že i neurologové to nedoporučují, jaké to je svinstvo, tak nevím.
Ale jinak my byli bez reakce, jen v noci bylo trochu pláče, ale jestli z toho, to nevím.
Jednou s rodiči na dovolené se s námi začal bavit postižený pán, na vozíčku a strašně špatně mluvil.Nakonec jsme se dověděla že to má z jednoho blbýho klíštěte.Byla na něho složená sbírka a tim byl moc rád že aspon slyší a nějak může mluvit
takže by mě nějaké negativní názory neodradily.
a můžu se zeptat na kolik vás to očkování vyšlo?
Ahoj tak já mám vakcíny už 2 zaplacený (1000,– celkem u dr. v lékárně jedna 590,–) ale čekáme až se my syn vyhrabe z nachlazení, celkem se z toho nemůžeme dostat.
Jinak nám bylo řečeno že se může očkovat po naočkovanejch druhejch spalničkách …
Syn měl loni 3 klíšťata tak letos nechci ryskovat, ikdyž prej to má účinek jen myslím na moskovou obrnu, nebo na co teď bych to asi popletla ale že můžou být snad 2 němoci a jen na jednu to má účinek a prý spíš doporučují očkovat dospělý prý se léčí hůř jak děti.
Já jsem o něm letos pro malého uvažovala, bydlíme kousíček od řeky a klíšťat je tu spoustu. Můj dr. očkuje od 2 let. Nakonec jsme se dohodli, že letos dáme žloutenku a klíšťovku až příští rok… Něco jsem si o tom přečetla a i dr. mi říkal, že u tak malých dětí má klíšťová encefalitida mírnější průběh, něco jako chřipka
Já byla u DR včera na posledích spalničkách a bylo mi řečeno,že je to velká zátěž pro děti a očkuji se zpravidla až ve třech letech a první vakcína přes zimu přes jaro a léto se neočkuje vůbec.
Děkuju za poznatky.Takže to vypadá že naočkujeme staršího a maldšího až třeba na příští rok.Uvidíme co nám poradí ta naše.
madi píše:
Já jsem o něm letos pro malého uvažovala, bydlíme kousíček od řeky a klíšťat je tu spoustu. Můj dr. očkuje od 2 let. Nakonec jsme se dohodli, že letos dáme žloutenku a klíšťovku až příští rok… Něco jsem si o tom přečetla a i dr. mi říkal, že u tak malých dětí má klíšťová encefalitida mírnější průběh, něco jako chřipka
Naše Dr. nám toto také říkala a doporučila počkat s očkováním,až kolem 5 let!!
Aha tak já se poradím a uvidím co si myslí ta naše.A to jsem si říkala že kluky jdu očkovat pozdě(nemyslím ted sezonu,ale věk) ![]()
Staršího bych naočkovala určitě, mladšího asi ne. Ta vakcína je fakt nápor, ale na druhou stranu, jestli snášeli jiná očkování dobře
My budeme dávat příští rok v zimě, malýmu budou necelý 3 roky.