Cena očkování proti meningitidě

896
4.8.14 09:19

Očkování proti meningitidě - cena

Ahoj, mám dotaz, dozvěděla jsem se o očkování proti meningitidě. Koukala jsem na internetu na různé informace. Je několik vakcín. Některé vhodné pro malé děti, některé až pro větší. Chci se zeptat. Já mám dceru 2roky a 3 měsíce. A doktorka mi sdělila, že se dávají dvě vakcíny a jedna stojí 2850Kč. Mně to celkem šokovalo, protože ať jsem koukala kamkoliv na stránky, tak nejvyšší cena byla okolo 1700Kč. Nebo se některé ty vakcíny kombinují? Jak jste to měli vy? Jaké vakcíny a za kolik? Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.8.14 09:25

Take jsme nechavali ockovat jednou vakcinou za 1400, je to na pet let. Ale od jara se ockuje
nejrozsirenejsi a nejnebezpecnejsi meningokog, myslim B a ten je na dve davky a jedna stoji pres dva tisice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
4.8.14 09:28

Ja ted davala to becko a bylo to neco kolem 3tisic (jedna davka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
4.8.14 09:32

Takže to bude zřejmě to B. Ale prý je to nová vakcína a nevím jestli chci aby dcera byla „tester“. A prý se to B u nás nevyskytuje (vím co jsem přečetla, nijak podložený to nemám).

@mooch a co ty ostatní typy? Ty budeš taky nechávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
4.8.14 09:35

Ona uz cecko naockovane ma. Ale mladsi dceri budu asi davat jen to becko, ta jedina je smrtelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
4.8.14 09:45

Ale i C je smrtelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
4.8.14 12:16

@abidail @mooch
Smrtelne mohou byt vsechny kmeny meningokoka.
U nas se vyskytuje hlavne B, mene C, ostatni vyjmecne. Uvadi se, ze B napada spise male deti, C adolescenty… ale v zadnem pripade toto nelze brat jako dogma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.8.14 12:10

Nová vakcína Bexsero, která je na meningokoka B stojí kolem 3000 Kč ( záleží na místě očkování) za jednu dávku. Dávají se dvě dávky a někdy i tři. Nás stála jedna dávka 2800 Kč, ted jdeme na druhou. Je to dost peněz ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
5.8.14 12:16

Holky také o tom očkování silně uvažuji, ale pořád přemýšlím, že je na trhu velmi krátce a nerada bych dělala z dcery pokusného králika. I moje rodina ( babičky, tety) mě od toho odrazují, at počkám aspoň ze dva roky, až na vakcíně vychytají mouchy, že je k mání teprve od březen-duben.
Jak to vidíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.8.14 12:30

Tak mě dr vakcínu velmi doporučila. Zucastnila se i zahraniční konference a případy, které tam měla možnost zhlédnout ji utvrdily v tom, že je očkování přínosem. Já jsem o něm stejně uvažovala, tak když mi o něm řekla, tak jsem do toho šla. Jinak syna jsem nechala očkovat v 10 měs. a nyní jdeme na druhou dávku. Reakci měl dle letáku, tedy teplotu kolem 37,3 asi dva dny, jinak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
5.8.14 17:10

Já se taky rozhodla do toho jít. Půjdeme v září. Je to dost peněz, ale zdraví dcery je pro mě na prvním místě. A mé dceři je už přes dva roky, takže je nejvyšší čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek