Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásné zasněžené ráno.
Chtěla bych se zeptat, co říkáte očkování proti planým neštovicím. Mám teď v ruce leták. Očkuje se to po 9 měsíci. Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za názory a odpovědi.
Ivulka
Ahoj,
zkusenost nemam, ale sama bych s ockovanim asi pockala. Deti maji uz tak dost nabity ockovaci kalendar a zatezovat je jeste dalsi ockovaci latkou mi prijde zbytecne.
Muj syn prodelal plane nestovice v roce a 1/2. Najednou mu vylitla horecka, druhy den se udelaly asi 4 pupinky a konec. Naprosta pohoda. Takze ja bych asi neockovala nebo ockovani nechala az na pozdejsi vek.
Mej se
Klara 40+3tt
Malého jsem nechala naočkovat, byl bez reakce, nepřijde mi to jako zbytečnost. Je to každého věc.
Gábina
Ahojky,
tohle je fakt věc názoru. Já se teď dozvěděla, že kamarád měl z neštovic zánět mozkových blan a jeho švagrová mi řekla, že zná další dva co ho taky po nich měli. Já si myslela, že pokud nejsou horečky samozřejmě, že je to celkem banální nemoc a ono prd. Tak taky přemýšlím o očku. Ještě uvidím. Tak budu ráda, když tu přibudou další názory.
Ahoj,
kamarádka lékařka doporučuje, necháme se oočkovat. Naše velmi moudrá obvoďačka mi řekla, že je to fajn, ale až po 14 měs. Takže vyčkáváme,
Pihuje + Honzík 11 m
Ahoj,
a nemate nekdo zkusenost s ockovanim proti planym nestovicim pro dospele? Ja jsem je neprodelala a jelikoz mam doma prcka, tak se jich ted trochu bojim, taky i kvuli pripadnemu dalsimu tehotenstvi. Tak kdyby nekdo vedel…
Niki
Holky, netušíte někdo, kolik stojí očkování Priorix-Tetra? Spalničky, Příušnice Zarděnky Plané neštovice? děkuji
Ahojky, dnes jsem byla u dr. a ptala se na to a pro dítě jedna dávka kolem 1800 Kč a pro dospělého kolem 1300Kč/dávka. Dávky jsou 2, vždy po půl roce.
Fakt takhle drahý? dávala jsem to dceři a už si to vůbec nepamatuju. Ale to jsme tenkrát platili pořád něco u dr, takže se mi to plete.
Ahoj, sice trochu mimo, ale třeba to někoho bude zajímat - mailovala jsem s vakcinačním centrem v HK a tam radili neočkovat tetru ale priorix a plané nešt. zvlášť - že se to tak lépe toleruje.
aha, zkusím se na to zeptat dr. Malá to teda měla takhle a žádné problémy neměla…
ale ona nikdy nic po očkování neměla. ťukám ťákám
Ahoj,
já byla dnes u mudry a ta říkala že mi objedné očkovací látku teď, že ji mají s 33% slevou což je 1060.
fakt? a to je nějaká akce VZP?to je dobrá cena, pokud to normálně stojí 1500