Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@aslynt k doktorce už chci jít s tím, co a jak chci nebo nechci. Ne že bych jí nevěřila, ale občas dostávám kusé informace, které podává tak, aby ona měla z věci prospěch (neinformuje o všech dostupných vakcínách, tvrdila mi, že musí něco přeočkovat, když to nebyla pravda, chtěla pomalu očkovat poslední Hexu s Priorixem stejný den…).
@aslynt píše:
Doktorka to vybaví, ne?
Tak to bylo přínosné a k tématu ![]()
@Billi omlouvám se za OT ale nedalo mi to…
@aslynt jinou doktorku nechci, jsem spokojená s naší, ale prostě jsem zvyklá se předem informovat. Přečíst si příbalové informace a tak podobně. Pokud se pro očkování rozhodnu, tak se objednám telefonem a nechci u ní už nic řešit. Pokud nemáš nic k tématu, tak
![]()
@saadet a tebe to překvapuje
![]()
My máme Prevenar 13. Dopláceli jsme 500,–. Neproběhly u nás žádné poočkovací stavy (teplota/nevolnost, apod). A jsem spokojená. Další očkování proběhlo za 2 týdny (Infarix Hib) a všechno v naprostém pořádku. Ale my máme kvůli komplikacím speciální očkovací kalendář, takže by malé nikdy MUDra nepíchla dvě vakcíny zároveň…
@Billi Očkovací látka dle mého stejná jako u mimin, Prevenar, nebo Synflorix. Záleží na věku, po 3.roce tuším už stačí jen jedna dávka. Uvažovali jsme, ale nakonec nedali. Hradí se v plné výši, ale cenu už nevím. Rozestup nevím. Zkus poslat dotaz do poradny Dr. Petrášovi na www.vakciny.net, ten Ti to zodpoví úplně nejlíp ![]()
A dávky byly tuším 3. Ale to se liší podle věku dítěte. Určitě mají na internetu příbalový leták, kde je to i popsané.
@aleaa a očkovali jste u staršího dítěte nebo u mimina? Právě u starších to nehradí pojišťovna a platí se i očkovací dávka. Starší byl očkovaný jako mimino a tam jsme platili 500 Kč za aplikaci.
@kacaba379 děkuju za odpověď. S Petrášem si dopisuju celkem pravidelně…
@Billi Já s ním taky právě vše kolem očkování konzultuju, protože dobrat se někde uceleného infa je někdy oříšek. My jsme právě taky uvažovali o Prevenaru, dokonce se mi zdá, že po druhém roce a to už by taky stačila jen jedna dávka (se mi tak něco vybavuje), ale nakonec jsme nedali. Kluk míval bronchitidy, ve výtěru z nosu právě nějaké ty pneumokoky, ale dva různí alergologové se nezávisle na sobě shodli, že to problém nevyřeší (kulantně a zaobaleně mi to sdělili, aby to nevypadalo, že mi to rozmlouvají
). Nakonec jsme očkování nedali, chrchláky jsme zkrotili inhalátorem a momentálně je 4 měsíce i bez něj a snad dobré. Uvidíme, jaký bude podzim. Jinak k ceně, něco se mi motá, že to mělo stát 1500,–…ale je to už víc jak rok, takže info bez záruky. ![]()
@Billi Začali jsme cca v 10. měsíci. Chodíme očkovat přímo do dětské nemocnice a ne k obvodní lékařce. Jednou jsme platili 500,–, pak zase nic…
Takže v tomhle bohužel neporadím, mě připadlo, že ani oni pořádně nevěděli kolik se doplácí…
Teď to vypadá, jak kdybych z lékařů dělala jelita, kteří neporadí… Jen pro upřesnění - malá má od narození takovou diagnozu, kvůli které nevěděli, jestli bude pojišťovna proplácet celé očkování nebo ne.
Prvorozený dostal Prevenar, jsou 4 dávky, na jednu se doplácí 470 Kč, začíná se s očkováním ve třetím měsíci. Dávky dostával rozděleně s Hexou, prostě nikdy ne dva píchance najednou. Reakce žádné. Druhorozený jde na první Prevenar teď v pátek, přesně vě třech měsících, doufám, že bude vše ok. Priorix měl prvorozený první dávku v 18ti měsících, to je Prevenar už dávno doočkovaný, takže tyto dvě očkování se nepotkaly. Co se týče se začínáním očkování na pneumokoky v batolecím věku, nevím, my začli hned, jak to bylo věkově možné. Každopádně hrazený pojišťovnou je Synflorix a s doplatkem je právě ten Prevenar ( obsahuje protilátky na více kmenů). Pokud by se sešlo očkování na pneumokoky s Priorixem, nikdy bych nedala společně, naopak, kolem Priorixu bych neočkovala minimálně dva měsíce nic jiného. Je to celkem svinstvo.
@Billi píše:
@aslynt jinou doktorku nechci, jsem spokojená s naší, ale prostě jsem zvyklá se předem informovat. Přečíst si příbalové informace a tak podobně. Pokud se pro očkování rozhodnu, tak se objednám telefonem a nechci u ní už nic řešit. Pokud nemáš nic k tématu, tak![]()
@saadet a tebe to překvapuje
![]()
Nechceš to řešit s doktorku, tak to radši vyřešíš na emiminu..no Tě pic! ale já už se tady ničemu nedivím
Jinak u batolete už si to zřejmě budeš hradit sama. Já dávala dceři Synflorix, ale tehdy, kdy mi určil lékař.
@kacaba379 syn právě trpí na opakované kašle + má problémy s imunitou. Očkování mu doporučil přímo imunolog, že problémy to sice nevyřeší, ale mohlo by mu to v určitých ohledech ulevit. U nás to je hlavně kvůli zápalům plic.
@erenza ptám se na očkování u batolete a to je trochu jiné. U mimina to máme za sebou se straším.
@dendule4 nechci to vyřešit na emiminu, chci znát určité info, než k ní naklušu.
A protože vím, že si to budu hradit sama, tak se informuju. Hlavně z důvodu, že očkování u batolat už není tak časté, protože kdo chce, tak to dává miminům. My budeme očkovat kvůli dalším zdravotním problémům…
@dendule4 píše:
Nechceš to řešit s doktorku, tak to radši vyřešíš na emiminu..no Tě pic! ale já už se tady ničemu nedivímJinak u batolete už si to zřejmě budeš hradit sama. Já dávala dceři Synflorix, ale tehdy, kdy mi určil lékař.
Ale zakladatelka psala důvod, proč to s dr nechce konzultovat-pozorně si přečti příspěvky. Doktorka ji podává kuse info.
Pěkný den,
máte zkušenosti s očkováním proti pneumokokům u batolat? Jaká se používá očkovací látka? Jaká je přibližně cena? Kolik se dává dávek? Jak dlouho před a po se nemá očkovat Priorix?
Všem děkuji za reakce.