Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mamky,
za 10 dní máme jít s dcerou poprvé na očkování, ale už cca 14 dní nás trápí zánět očí (kapeme, ale moc to nepomáhá) a má trošičku rýmu. Doktorka říkala, že se ji na očička podívá až tam přijdeme pokud kapky nezaberou. Vypadá to, že nezaberou. Mám odložit očkování, až bude úplně zdravá? Očkovat určitě chceme (jenom povinnou hexu), ale bojím se, když je nemocná. Jaké máte zkušenosti, a co byste dělaly vy? Děkuji za rady ![]()
@Ester588 No, očkování bych určitě odložila a já osobně bych tedy už dávno ty oči řešila, jako na co čekat 14 dní, ty kapky by měly zabrat během pár dnů, takže je hodně pravděpodobné, že celých 14 dní kapete zcela zbytečně něco co nefunguje.
@Ester588 odložila bych kvůli rýmě, kvůli zánětu očí by mě to samotnou teda nenapadlo.
Jinak pokud kapeš atb do očí, tak max. týden. Takže pokud to nezabralo, změnit atb nebo to řešit jinak (průplach slzného kanálků a tak.) Ale né až za 10 dní
Jo a masírovat správně slzné cesty.
A není problém odložit očkování když je malé už 2,5 měsíce? Četla jsem, že by první dávka měla být 9-11 týden
. Jinak děkuji za rady, a teda pokud se na ni doktorka chtěla podívat až dýl, tak mám zajet k doktorce nebo rovnou někam na oční?
@Ester588 píše:
Ahojky mamky,
za 10 dní máme jít s dcerou poprvé na očkování, ale už cca 14 dní nás trápí zánět očí (kapeme, ale moc to nepomáhá) a má trošičku rýmu. Doktorka říkala, že se ji na očička podívá až tam přijdeme pokud kapky nezaberou. Vypadá to, že nezaberou. Mám odložit očkování, až bude úplně zdravá? Očkovat určitě chceme (jenom povinnou hexu), ale bojím se, když je nemocná. Jaké máte zkušenosti, a co byste dělaly vy? Děkuji za rady
Vy už 14 dní kapete do očí, nezabírá to a doktorka se na to chce podívat za dalších 10 dní???
![]()
@Ester588 píše:
A není problém odložit očkování když je malé už 2,5 měsíce? Četla jsem, že by první dávka měla být 9-11 týden. Jinak děkuji za rady, a teda pokud se na ni doktorka chtěla podívat až dýl, tak mám zajet k doktorce nebo rovnou někam na oční?
Ne, není. Já dávám synovi první dávku hexy v 6m. Jako fakt jí nic neuteče.
@marmelada78 14 dní nekapeme, chvíli jsem čekala zda jí to nepřejde, jestli to není třeba jen z prachu…kapeme tak 10 dní…asi ji zavolám zítra a zeptám se ji, co s tím hodlá dělat ![]()
@Ha-ni ok
…no doufám, že doktorka nebude dělat problémy, že to chci posunout ![]()
@Ester588 píše:
A není problém odložit očkování když je malé už 2,5 měsíce? Četla jsem, že by první dávka měla být 9-11 týden. Jinak děkuji za rady, a teda pokud se na ni doktorka chtěla podívat až dýl, tak mám zajet k doktorce nebo rovnou někam na oční?
Odlozit se da cokoli, podle zdravi ditete. Male ted bylo 6m, ockovani nema ani jedno, cekame az se ji zvysi pocet bilych krvinek.
@Kamikadze jak jste přišli na to, že má nízký počet krvinek? to nějak dětem zjišťují?