Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
2 děti jsou teda strašně vysoké číslo, když se vezme, jak na tom s očkováním a teď díky válce i s hygienou a zdravotnictvím jsou. Aneb jak vyděsit veřejnost a dotlačit ji k očkování ![]()
@lucenka 2 děti samozřejmě vysoké číslo není, ale já osobně bych to neriskovala. Je sice hezké, že jsou to „pouze“ 2 děti, ale proč riskovat to, že moje dítě se tím nenakazí? To je jak kdybych řekla, že jeden chlap vyskočil z pátého patra domu a nic se mu nestalo, nepůjdem to zkusit taky??
Jistě, že teď budu ukamenována ale s „trendem“ neočkování nesouhlasím. Nebo spíš ho nepodporuji, lépe řečeno. Fakt je, že jsem se do hloubky o tuto problematiku zas až tak nezajímala ale spousta neočkujících rodičů si neuvědomuje, že to nedejbože jednou může být globální problém z hlediska přenosu chorob
Ale toť jen můj názor
@Dianela píše:
Jistě, že teď budu ukamenována ale s „trendem“ neočkování nesouhlasím. Nebo spíš ho nepodporuji, lépe řečeno. Fakt je, že jsem se do hloubky o tuto problematiku zas až tak nezajímala ale spousta neočkujících rodičů si neuvědomuje, že to nedejbože jednou může být globální problém z hlediska přenosu chorobAle toť jen můj názor
Vnímám to stejně ![]()
To bude mela
![]()
Proc nektere maminky nechteji ockovat? Protoze ty nemoci tady uz nejsou, nejsou znamy vsechny vedlejsi ucinky do budoucna, lidske telo by si muze po nemoci udelat samo protilatky…ok, jejich rozhodnuti. Osobne bych si to v teto dobe nelajzla s tim prilivem uprchliku, co ted je.
@roksy25 Budeme jak na pranýři ![]()
@Mainada A není taky dobré se ptát, proč tu dřív byly a teď už ne? Není to třeba díky tomu očkování?
@Dianela píše:
Jistě, že teď budu ukamenována ale s „trendem“ neočkování nesouhlasím. Nebo spíš ho nepodporuji, lépe řečeno. Fakt je, že jsem se do hloubky o tuto problematiku zas až tak nezajímala ale spousta neočkujících rodičů si neuvědomuje, že to nedejbože jednou může být globální problém z hlediska přenosu chorobAle toť jen můj názor
Vidím to stejně a jsem ráda, že už mám děti velké a očkování proběhlo v době, kdy o neočkování nebylo ani vidu ani slechu.
@Dianela píše:
@Mainada A není taky dobré se ptát, proč tu dřív byly a teď už ne? Není to třeba díky tomu očkování?
Ty seš odvaha, vyslovit v dnešní době takovou myšlenku, to se neodpouští ![]()
@monrom píše:
I když je to jenom článek z médií, varování před neočkováním a jeho důsledky na Ukrajině si můžete přečíst zde . Na Ukrajině se neočkuje kvůli nedostatku vakcín, ale představte si třeba, že by očkování u nás nebylo povinné, jak rychle bychom se do obdobné situace mohli dostat. Pokud dítě dětskou obrnou onemocní, důsledky neočkování jsou doživotné.
A co třeba pohled z druhé strany - kdyby u nás očkování nebylo povinné a byla možnost volby, nebylo by tolik neočkujících rodičů ![]()
@Dianela píše:
Nebo jak říká jeden soused -Darwinova teorie aneb silnější přežije
Pardon za černý humor. Pouze cituji.
@monrom
Já ti jen chci napsat, že nazývat diskuzi - varování pro neočkující maminky, je poněkud zbytečné. Neočkující maminky ti na to hodí bobana. ![]()
@Dianela Ano, ano, tak to presne je. S tim souhlasim, a proto jsem pro ockovani
Nerikam, dat diteti tisic vakcin, ale opacny extrem taky neni dobry. Prijde mi to hloupost, neockovat proti nicemu. A pri tom, jak se v dnesni dobe i hodne cestuje, tak clovek nikdy nevi, co muze chytit v cizine a nektere nemoci jsou pro dospele nebezpecnejsi nez pro dite, tak proc nezajistit protilatky?
@monrom
A internetem vzdělané vosy se na tebe slítnou za 3…2…1…