Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MarieOVMUC píše:
budu si vycitat, kdyz bude zmrzacene nebo mrtve diky super nemocem, ktere dale existuji jen kvuli stupidum, co se brani ockovani.
jako co řešíš? věříš očkování? asi jo když očkuješ. tak seš chráněná a do toho co dělají ostatní se necpi ![]()
@paola white píše:
zajímalo by mě jaká je pravděpodobnost že ze dvou případů na Ukrajině se nakazí moje dítě![]()
![]()
Jenže ona to třeba nemusí být jen Ukrajina že? Kdyby neočkovala každá matka, máme nakročeno k pořádnému globálnímu riziku ![]()
@Dianela píše:
@lucenka Jenže díky očkování se následná nákaza může snáze léčit. Ty snad víš jaký by měla průběh bez předchozího očkování? Troufám si odhadovat, že mnohem horší
Měla jsem úplně ukázkové priusnice, ačkoliv jsem byla očkovana.
Nebo myslíš černý kašel, který díky mírnému průběhu po očkování lékaři diagnostikuji pozdě a nemocný tak klidně nemoc šíří dál v domnění, že jde o běžnou virozu?
@Dianela píše:
Jenže ona to třeba nemusí být jen Ukrajina že? Kdyby neočkovala každá matka, máme nakročeno k pořádnému globálnímu riziku
tak když očkování chrání tak ať očkují matky co chtějí. jako tebe a tvoje děti ochrání tak co řešíš???
btw ty seš přeočkovaná na černý kašel? tbc? mmr? aby si svým dětem nakonec nebyla rizikem sama ![]()
@MarieOVMUC píše:
budu si vycitat, kdyz bude zmrzacene nebo mrtve diky super nemocem, ktere dale existuji jen kvuli stupidum, co se brani ockovani.
I kdyby byli všichni lidi na světě naockovani, tak by stejně určité procento nemělo protilátky, takže tím by nemoc nevymizela
@Nikki5 no mohli by. Ach jo, nekdy me stvou diskuse tohodle typu. Mame medicinu ktera sice neni vsemocna, ale ma to nejaky smysl cloveka chranit.
Jsou i staty kde Vas nepusti do skoly pokud dite neni ockovane, jste rizikem a nevim jestli Vas osetri. To asi taky ne. Kvuli jedne blbe injekci ktera je dozivotni. Vse ma svoje rizika, ale maximalne dite nekde opuchne nebo tak. Deti muzou byt i alergicky na materske mleko a co potom, nechame ho umrit? To je debata teda a co takove ockovani v tehotenstvi? Taky jsou asi 2 jedno na rymu a jedno na nejaky ten kasel. Taky se stalo, ze baba tomu proste neveri, ze je to dobre.
Je to nad moje chapani tohleto ![]()
@Amalthea píše:
A co třeba pohled z druhé strany - kdyby u nás očkování nebylo povinné a byla možnost volby, nebylo by tolik neočkujících rodičů
Pak ale není postoj antivax džihádistů o ničem jiném, než o dosti trapném šprajci vůči systému
Se zdravým, potažmo se škodlivostí vakcín, to nemá nic společného…
@lucenka promin musim jit, jsou nejake. zeptej se doktora. Navic ty jsi asi proti, tak si to uzij, ja se loucim
@lucenka píše:![]()
a kteří sem přitáhnou nové nemoci, nové kmeny proti TBC na něž je nám naše očkování k ničemu
asi tak,… ![]()
@Vicky12 tohle nemá cenu, tahle debata nikam nevede, riziko podtupuješ i když ráno vylezeš z postele (srazí tě auto, někdo tě přepadne, atd.), znamená to tedy, že mám celý život ležet v posteli? Každý na to máme zkrátka jiný názor. Maminy co neočkují nesou podle argumentů stejné riziko jako očkující maminy. Dělejte si každej to co uznáte za vhodné a všechny budem šťastné.
@paola white píše:
tak když očkování chrání tak ať očkují matky co chtějí. jako tebe a tvoje děti ochrání tak co řešíš???btw ty seš přeočkovaná na černý kašel? tbc? mmr? aby si svým dětem nakonec nebyla rizikem sama
Bože nezlob se ale tvůj způsob argumentace a jednání tady přesahuje určitou míru taktu nebo je to alespoň můj subjektivní pocit
Já rozhodně pro své děti rizikem nebudu, všechna povinná očkování mám za sebou. A víš proč mi to není jedno a proč to řeším? Protože pro každého rozumného člověka je důležité co a jak se děje v okolí. Ono je jednoduché mít omezený pohled jen na svůj píseček ![]()
@Nikki5 neockujici vic protoze prenasi parazity a pak se to veze. Ale jinak at si kazdy dela co chce, hura 11 stoleti