Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, chci se zeptat jake očkování je nejlepší. Paní doktorka nam dala na výběr 3 druhy očkování. Jedno proplácí pojištovna, druhe se dolpací 500,– a to třetí stojí 1350,– moc se v tom nevyznám tak dekuji za rady. H ![]()
@sissiy jen základní hexa. Proč chceš do dítka cpát něco jiného? Hexa se neplatí. otázkou je, co Ti dr nabídla..
No dala mi letaky Rotarix, prevenar a at si vyberem, tak vubec nevim..ale rikala ze ten rotarix je nejlepsi ale nejdrazsi… ![]()
Já dávala jen povinné. Nic navíc. Pneumokoky jsou podle mého zbytečné očkování, rotaviry taktéž ![]()
@sissiy píše:
No dala mi letaky Rotarix, prevenar a at si vyberem, tak vubec nevim..ale rikala ze ten rotarix je nejlepsi ale nejdrazsi…
zbytečnosti navíc - jsou to kraviny, dítě spíš zatíží, než aby mu to v čemkoliv pomohlo.. tohle není základní očkování, ale jsou to věci, na kterých vydělává dr a farmaceutická firma.. Ale musíš zvážit sama - já nedávala - po reakcích u prvního, kdy jsem si myslela, jak dělám dobře, má druhý jen hexu.
No ja nevim, každy rika neco jineho, tatka mi rika ze to jsou vyhozene penize a mamka že to je potreba..jedna kamaradka ze davala prevenar 13 a ta druha rotarix
JinK PREVENAR a ROTARIX jsou úplně něco jiného a každé proti něčemu jinému.
@martina.se píše:
zbytečnosti navíc - jsou to kraviny, dítě spíš zatíží, než aby mu to v čemkoliv pomohlo.. tohle není základní očkování, ale jsou to věci, na kterých vydělává dr a farmaceutická firma.. Ale musíš zvážit sama - já nedávala - po reakcích u prvního, kdy jsem si myslela, jak dělám dobře, má druhý jen hexu.
Máme to stejně
@sissiy píše:
No ja nevim, každy rika neco jineho, tatka mi rika ze to jsou vyhozene penize a mamka že to je potreba..jedna kamaradka ze davala prevenar 13 a ta druha rotarix
vyhozené peníze, které nacpeš do chřtánu dr a farmaceutickým firmám. dítě to jen zatzíží, navíc znám hromadu případů, kdy dítě bylo naočkované astejně tu nemoc mělo - hlavně pneumokoky a rotaviry
@sissiy píše:
Takze rotarix nee?
to musíš zvážit sama - osobně jsme podepsali papír, že chcem jen základní očkování, nic víc. Naše dr sama řekla, že je to zbytečné, že to nedoporučuje (jedna z mála, co očkování fakt nenutí)…
@sissiy Dávám pouze povinné očkování, ostatní je pro miminko zbytečná zátěž, rozhodnutí je jen na tobě ![]()
@sissiy píše:
Takze rotarix nee?
ani prevenar, ani synflorix, anio nic než jen to povinné a to je hexavakcína a pak v pozdějším věku priorix
Za mě jen povinné, tzn. hexu a pak MMR
Příspěvek upraven 25.08.15 v 13:53