Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sissiy píše:
Ja vim, ale ja prvorodicka se holek (maminek) zeptam at poradi. nekdo poradi, a nekdo ne..
Taky sem byla prvorodička. A co?
Takže kdyby ti tu většina holek napsala, že by dala to i to, tak to dáš? Aniž bys sedla k letákům, internetu a zjistila sis o tom něco? ![]()
@sissiy píše:
A ten pediacel je v cem jiny nez ta Hexa?
Je mnohem šetrnější a není v něm valence žloutenky B.
@martina.se píše:
u nás třeba dr předem věděla, že s pediacelem bude problém, takže jsme po zvážení dali hexu.. ale jo, pediacel je ještě o chlup lepší. jen ty výpadky..
u nás problém nebyl, u druhého v novém bydlišti nevím
ale zatím mám čas to zjišťovat..
a malýmu je líp?
@Verunecka289 píše:
Taky sem byla prvorodička. A co?Takže kdyby ti tu většina holek napsala, že by dala to i to, tak to dáš? Aniž bys sedla k letákům, internetu a zjistila sis o tom něco?
nemusíš být tak utočná ne? To, že se zeptá přece neznamená, že se podle nás rozhodne? Takže trošku uber
![]()
@Šmoula2014 píše:
@brko prosím Tě, nevíš. Jak by to pak bylo s MMR, pokud bude muset být do 18. měsíců? Právě mam za sebou debatu s doktorkouMalá má tři měsíce a podle ní jsme už zřejmě stejně ztracený případ a do školky mi ji nikdy nevezmou
my budem odkládat aji tak.. od ledna 2016 musí být první dávka do 18 m, no nedáme.. holt nás to vyjde na 10 tis - nebo dr vymyslí kličku ![]()
@myskalucka píše:
@RadkaCh : prevenar se platí a synflorix ne
Tak je to obráceně
To se omlouvám, už je to dlouho, co jsme to řešili my ![]()
@ShadowHunter píše:
u nás problém nebyl, u druhého v novém bydlišti nevím![]()
ale zatím mám čas to zjišťovat..a malýmu je líp?
zítra jdem na velké vyšetření, tak jsem zvědavá.. Jinak ten pediacel vypadl v době, kdy jsme o něm uvažovali, holt nám to nevyšlo ![]()
@Verunecka289 píše:
Taky sem byla prvorodička. A co?Takže kdyby ti tu většina holek napsala, že by dala to i to, tak to dáš? Aniž bys sedla k letákům, internetu a zjistila sis o tom něco?
a co je na tom, že se zeptá takhle? Pak si info dohledá a rozhodne se…proč hned prudíš
tady nejde o život, aby musela honem honem..
@Šmoula2014 Syn dostal MMR ve dvou letech, dr. neměla problém. U dcery to hodlam udělat obdobné. Ale ja se s naší dr. vždycky nějak dohodnou. ![]()
@martina.se píše:
my budem odkládat aji tak.. od ledna 2016 musí být první dávka do 18 m, no nedáme.. holt nás to vyjde na 10 tis - nebo dr vymyslí kličku
já myslela, že to platí pro děti narozené od 1.1.2016? ![]()
@martina.se chtěla jsem hexu nejdřív 6.měsíc, že MMR nejdříve ve dvou letech jsem jí už neměla sílu říct. Prej by mi ta očkování dobře vysvětlil nějaký dealer
. Asi budu muset najít jiného pediatra.
@martina.se píše:
my budem odkládat aji tak.. od ledna 2016 musí být první dávka do 18 m, no nedáme.. holt nás to vyjde na 10 tis - nebo dr vymyslí kličku
Ale, to je mi novinka. Tak to asi bude mit dcera permanentne pul roku rymu a kasel. ![]()
@sissiy píše:
No nabidla mi ty co jensou povinne, ale podala mi to tak ze bychom si mely aspon jednu z toho vybrat, tak proto se ptam, no neco mi o tom rekla jinak mi dala hromadu letaku
Já nechápu to, že vám řekla, že byste si měli alespoň jednu z toho vybrat. Vždyť to jsou očkování proti různým nemocem. Řekla alespoň, proti čemu se to očkuje? Mně to vyznívá tak, že si máte alespoň jedno navíc vybrat. Takže pneumokoky nebo rotaviry, to je jedno, hlavně když zaplatíte vakcínu navíc
??
jak psala radka - neobsahuje žloutenku B a obsahuje méně hliníku, je prostě méně agresivní..
Ale rozhodnutí je na tobě a otci dítěte. My ti tady řekneme jedno, druhá ti řekne druhé a budeš mít hlavu v pejru.. Prostě doporučuji číst, číst a číst..