Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@teckaa píše:
aha, takze na 1,5roku prvni MMR a az bude Pediacel, tak tad booster…? ja to MMR chtela dat tak na dvou letech nejdrive…
@brko píše:
Mmr až klidně před nástupem do školky. Čím déle, tím lépe. Resp. nejlépe nedat vůbec. Ale vím, ze pokud potřebuješ školku, tak to není tak lehké. Ale vím, ze jsou maminky, co dostaly své neocko děti do státní školky.
ja myslela, ze se to musi kvuli nejake te vyhlasce od 1.1.2016 od 18.mesice veku, jak tu nekdo zminoval…?
@michellll píše:
Zakladatelko Rotarix bych tedy za mne nedala miminko je dle meho nazoru jeste male na ockovani…a tompatrim k maminkam co ockuji nase mala dostala hexu, synflorix, tbc, bexsero, menveo2×, a 2× priorix a ted uz akorat dame zloutenku typu A
red skolkou vsechna ockovani zvladla uplne bez reakce…a jinak jeste nemnela ani rymu nic nastetsi
Děkuji za odpoved..
@michellll píše:
Zakladatelko Rotarix bych tedy za mne nedala miminko je dle meho nazoru jeste male na ockovani…a tompatrim k maminkam co ockuji nase mala dostala hexu, synflorix, tbc, bexsero, menveo2×, a 2× priorix a ted uz akorat dame zloutenku typu A
red skolkou vsechna ockovani zvladla uplne bez reakce…a jinak jeste nemnela ani rymu nic nastetsi
Chci se zeptat ten Synflorix je také proti pneumokokum ze? A Preventar 13? Je take proti pneumokokuz ze? Tak co je lepsi?
Díky
@sissiy píše:
Chci se zeptat ten Synflorix je také proti pneumokokum ze? A Preventar 13? Je take proti pneumokokuz ze? Tak co je lepsi?Díky
Synflorix je proti 11 kmenu myslim a prevenar 13 proti 13 kmenu a platis si ho sama a synflorix je hrazen pojistovnou
@teckaa píše:
ja myslela, ze se to musi kvuli nejake te vyhlasce od 1.1.2016 od 18.mesice veku, jak tu nekdo zminoval…?
Musí se akorát umřít. ![]()
Ahoj. Se tu vtírnu s otázkou. Kdy nejpozději musí být naočkovaná hexa?
@Andriska píše:
Ahojky zalezi kdy jste s ockovanim ditete zacala,? Vim ze musi byt rozmezi u te 4 davky nejdele 6 mesicu dele ne
@michellll píše:
Ahojky zalezi kdy jste s ockovanim ditete zacala,? Vim ze musi byt rozmezi u te 4 davky nejdele 6 mesicu dele ne
No právě, že tu první dávku dostal ve 3 měsících. Pak jsem zvažovala, že bych neočkovala vůbec. Tak mi doktorka říkala, že mi napíše zatím odklad a kdybych si to rozmyslela, že mám přijít, ale že by mezi těmi dávkami neměl být moc dlouhý rozestup. Malý má teď půl roku.
@Andriska píše:
No právě, že tu první dávku dostal ve 3 měsících. Pak jsem zvažovala, že bych neočkovala vůbec. Tak mi doktorka říkala, že mi napíše zatím odklad a kdybych si to rozmyslela, že mám přijít, ale že by mezi těmi dávkami neměl být moc dlouhý rozestup. Malý má teď půl roku.
No tak tomuz by mnel byt davno na ockovani
@michellll píše:
No tak tomuz by mnel byt davno na ockovani
Tak se mi to nakonec povedlo najít na netu. A ten interval se může pohybovat v rozmezí 1-3 měsíců. Tak to je v klidu. Ale děkuji ![]()
@ShadowHunter píše:
díky bohu mám štěstí na doktory, takže u MMR jsem mudr. řekla, že přijdeme v červnu a nakonec jsme šli až v červenci, ale jako řeknu ti, že jsem malého kontrolovala v noci snad 10×![]()
![]()
je mi to jasné.. mi stačila i ta pitomá hexa a nervy jak cyp.. Jinak dnešní kontrola tak nějak že nevíme, za 3 m kontrolní utz, dle toho se uvidí..
přecházeli jsme k nové dr, takže nic teď není akut, ale další postup až po další konzultaci ![]()
@Andriska píše:
měla by být doočkovaná do 18m, podle vyhlášky.
@martina.se píše:
je mi to jasné.. mi stačila i ta pitomá hexa a nervy jak cyp.. Jinak dnešní kontrola tak nějak že nevíme, za 3 m kontrolní utz, dle toho se uvidí..přecházeli jsme k nové dr, takže nic teď není akut, ale další postup až po další konzultaci
aha, takze na 1,5roku prvni MMR a az bude Pediacel, tak tad booster…? ja to MMR chtela dat tak na dvou letech nejdrive…