Hexacima x Infarix hexa

300
15.8.15 12:29

Hexacima x Infarix hexa

Ahoj, pristi tyden mame jit na posledni hexavakcinu a doktorka mi dala vybrat mezi Hexacimou a Infarixem, na posledni Infarix mel syn docela spatnou reakci, tak premyslim o te Hexacime, mate s ni nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
15.8.15 23:39

U nas starsi dcera mela take vsechna ockovani bez reakce, ale syn mel prave pri te posledni hexe ctyri dny dost vysoke horecky, tak mam z toho docela strach, no jeste to promyslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
2.12.15 17:39

@evakra Čím jste nakonec očkovali a jak to dopadlo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.12.15 22:22

@lesniboruvka Ahoj, ockovali jsme Hexacimu, na ockovani vylozene zadna reakce nebyla, ale asi za tri dny se malemu rozjela poradna viroza ( ryma, kasel, zvysena teplota ), nevim, kde k tomu prisel, nikdo v okoli nemarodil, venku bylo horko, tak nastydnout take nemohl, tak to mozna k tomu ockovani bylo, ale oproti te predchozi reakci, kdy mel nekolik dni vysoke horecky to bylo v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
5.5.16 14:14

Protože pediacelu se nejspíš už nedočkáme, stojím před rozhodnutím zda jít do hexy nebo hexacimy. Víte někdo něco o té hexacimě, zda je šetrnější atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
5.5.16 15:05

@Majkelka Petras sám uvádí, ze neexistuje šetrnější vakcína. Myslím, ze je to hodne individuální. záleží jak dítě sami o sobě snáší vakcinaci. Starší měl inf. hexu a naprosto v pohodě jen poprvé ze čtyř dávek měl lehce zvýšenou teplotu. Druhý dostává hexacimu, protože neobsahuje jednu složku, která mu vadí. První dávka lehce zvýšená teplota a druhá dávka kromě teploty velký otok a hodinový řev. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
5.5.16 18:11

@Majkelka Řesším to samé. Pořád jsem čekala a čekala a pak (po zjištění situace ohledně Pediacelu z interních zdrojů) jsem se rozhodla očkovat v květnu Hexacimou. V den očkování vezmu dítě na akupunkturu a dám mu homeopatika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.5.16 19:28

Malý byl očkovaný Hexacimou a pokaždé bez nějakých vedlejších příznaků, to samé i na Synflorix - ALE očkuju vždy perfektně zdravé dítě, před 2 týdny měl být očkovaný zase, ale protože soplil, posunula jsem to o měsíc později. Sice 1 dávku Synflorixu zaplatíme, ale očkovat spolu s hexacimou prostě nechci. Kamarádka očkovala Infarixem a její malá má pokaždé reakce i 2,3 dny poté…Nevím, zda to má na to vliv - ale můj je už nekojený, její dcera je kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
5.5.16 20:12

Už mi z toho jde hlava kolem. každý ale říká, že ta hexacima je tu jen krátce a teprv se testuje…a před chvilkou jsem četla, že dle výrobce by pediacel měl být v červenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
5.5.16 20:13
@Majkelka píše:
Už mi z toho jde hlava kolem. každý ale říká, že ta hexacima je tu jen krátce a teprv se testuje…a před chvilkou jsem četla, že dle výrobce by pediacel měl být v červenci

Ono mě spíš šlo o to, že prošla mnohaletými klinickými studiemi ;) osobně dávám přednost taky novějším lékům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
5.5.16 20:23

@Majkelka no krátce tu je, ale tuším Petráš psal, že to je vlastně daná dohromady jedna pentavalentní vakcína doplněná o žloutenku (teď si nevzpomenu název, ale taky začínala na H)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
9.5.16 07:41

Včera jsem četla, že by prý pediacel měl být v červenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
9.5.16 19:45
@Majkelka píše:
Včera jsem četla, že by prý pediacel měl být v červenci

Dnes mi to říkala i moje pediatra - divila se, že je malý očkovaný Hexacimou, že má raději Infarix, ale kdybychom mohli to prodloužit, že by dala Pediacel, ale prý si není jistá, zda by to ochranné očkování sedělo s Hexacimou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
13.6.17 10:42

Už jsem před pár dny psala do jiného tématu, které ale není zařazené do kategorie očkování, takže zkouším ještě sem, kdyby to četlo více lidí, omlouvám se za duplicitu.

Brzy budu muset konečně naočkovat hexu a musím se rozhodnout pro vakcínu. Nemáte nějaké aktuální (nebo dříve nepublikované:-) zkušenosti s reakcemi na Hexacimu, popř. porovnání reakcí na Hexacimu a Infanrix hexa?

Mnohokrát děkuji za případné tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
13.6.17 20:41

Syn očkovaný taky jen hexacimou, nikdy nic. Ale očkovali jsme od 6 kg, dodržovali zásady „zdraví“ - tzn. měsíc bez rýmy, jakékoli nemoci, klidné spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek