Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Zajímají mě vaše zkušenosti a názory. Vím že rozhodnuti bude na nás. Jswm pro očkování s rozumem.
Syn budou mu teď 3roky a nemá ještě MMR. Odkladala jsem a pak nebyl fit. V záři jde do školky tak to už potřebujeme.
Zítra je objednaný.
Celý červenec je ok. Až jsem si říkala, že s ním snad půjdu dřív na očko, ale dr. mela dovolenou.
No a teď syn pokašlává. Když mu zvlhčím vzduch tak ne. Jinak mu nic není. A otázka je zda byste ho píchly nebo ne. Děkuji
@marieondatra Záleží jak dlouho pokašlává, pokud začal před pár dny tak ne, aby z toho nebylo něco „většího“, pokud pokašlává třeba druhý týden, tak jo, pravděpodobnost, že z toho něco de je minimální.
No, těžko říct. záleží na tom, jak moc pokašlává a jestli to třeba není jen z horka a suchého vzduchu. a jak dlouho mu to trvá? a má k tomu i jiné příznaky? Zvažovala bych posun maximálně o týden, aby inkubační doba vyšla ještě do prázdnin a ne na nástup do školky. Celkově jsem u této vakcíny velmi obezřetná a syn ve svých 5 letech ještě nemá druhou dávku, protože buď se to nehodilo nebo byl nastydlý… A on kvůli své alergii musí být zdravý na 100 %.
Kašle už od čtvrtka. Po ránu a nez za usne je to víc, ale pomůže zvlhčit vzduch. Prea den maximálně po pokašle. Tak 3× za den utřu nos jde na čirou rymu. Malinko. Jinak mu nic není. Řadí pořád a baští taky.
@marieondatra
Nedávala bych. I rýma a lehčí kašel vadí… Tělo s něčím bojuje, byl by to risk.
Já teď řeším to samé. Teď jsem zrovna dcerce odvolala tohle očkování. Taky není úplně fit a vzhledem k tomu, že jde o živou vakcínu, tak počkám, až bude úplně v pohodě.
@marieondatra No, tak pokud se k tomu přidává rýma… Něco se rozjíždí, v tomto případě jsem i já pro odložení.
@marieondatra priorix určitě ne, zašla bych za dětskou at ho zkoukne. s touhle vakcínou bych si nezahrávala
, dcera měla 3 roky v květnu a priorix taky ještě nemá ![]()
Ne, nedávala bych očkovap při jakémkoliv náznaku nepohody. i alergie je zátěž na organismus a imunita je vybuzená.
Rozhodne bych se poradila s lekarkou.Ta je odbornik a rekne ti.Je ale blby, ze vam ockovani vyslo na ty vedra.
Sice budou vedra, ale budu mít akorát dovolenou. Tak budeme moct byt na chalupě. V záři jde do nové školky tak to budeme zase řešit nemocnost. Proto přemýšlím, že ho nechám po skouknuti od dr píchnout. Kdyby tam nebyla ta nova školka tak to neřeším. Starší dostal první MMR ve čtyřech.
Ja bych na ockovani sla, doktorka at ho prohlidne a pak se rozhodnes. Muze kaslat jenom ze sucheho vzduchu, kdyz pomaha navlhceni..
Tak naše doktorka by na 100% očkovala - pokud nemá dítě teplotu, tak se nějakým kašlem a rýmou rozhodně nezabývá. Ale já osobně bych si to u živé vakcíny nedovolila. U usmrcené by mi to taky nevadilo, ale živá to je záhul, i když je organismus v pohodě, natož pak, když není.