Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala na váš názor, případně zkušenosti. Dcera (na podzim tři roky) má jít na první dávku mmr. Původně měla jít ve dvou letech, ale měla nestovice a potom několikery antibiotika, takže jsme odkladali a odkladali. Dr. na nas už hodně tlačí. Nicméně v září čeká dceru operace, trhání nosní mandle. Rozestup by byl taknnecelých šest týdnů. Je to podle vás dostatečné?
@mallinka pro mne ne, MMR má celkem pozdní reakce.. dr bych prostě řekla, že po operaci..
Pokud si muzes dovolit dite neockovat MMR, tak ji ho nedavej, jeste stale neni horni hranice ockovani urcena, pristi rok uz bude. Pan doktor nema co tlacit. Ne, nedala bych, vyckala bych narkozu, nechala dite v klidu zahojit a pak bych ockovala.
Přesně tak, dr nemá co tlačit. Při dalším „tlačení“ bych mu dala podepsat papír, že očkování nebude mít žádné reakce, ani oslabení imunity. Protože kromě „běžných“ reakcí jako teplota, vyrážka, infekce /kašel, rýma/ se mohou objevit i „ne běžné“ reakce.
Nevidím problém odložit očkování o dva měsíce, zvlášť pokud ještě stále němá určenou horní hranici, do které být naočkováno MUSÍ!!
A když dr naočkuje a objeví se zdravotní problém, který znemožní operaci? Nebo on je z těch, kteří nikdy žádnou reakci na vakcínu neviděli?
Bože… Neumím zůstat klidná při setkání s takovými ignoranty..
Nic nepíchejte, je to vaše dítko a vy máte poslední slovo ![]()
@mallinka Jsem zastánce očkování, ale podle mě je 6 týdnů minimální odstup (u živé vakcíny, u neživé bych se nebála). Pokud to 6 týdnů nebude tak bych raději očkovala po operaci.
Očkovala bych až po operaci. Vzhledem k prodělaným nemocem může mít dcera oslabenou imunitu a bůhvíjak bude očkování snášet. A určitě je lepší posouvat preventnivní očkování, než posouvat plánovanou operaci…
@mallinka operace ma jiste prioritu. Resila bych nejprve tu a pak az nejake ockovani ![]()
Všem moc děkuji za názory, které se shodují s tím mým - počkat. U dr. to bude asi výživné, ale co se dá dělat. Jde o zdraví mojí dcery…
@mallinka píše:
Ahoj maminky, ráda bych se zeptala na váš názor, případně zkušenosti. Dcera (na podzim tři roky) má jít na první dávku mmr. Původně měla jít ve dvou letech, ale měla nestovice a potom několikery antibiotika, takže jsme odkladali a odkladali. Dr. na nas už hodně tlačí. Nicméně v září čeká dceru operace, trhání nosní mandle. Rozestup by byl taknnecelých šest týdnů. Je to podle vás dostatečné?
Dobrý den, prosím, mohu se zeptat, jak jste to nakonec vyřešili? Jsem v podobné situaci. Dcera 3 roky, neustále odkládané očkování MMR kvůli nemocnosti a teď má jít na vyšetření v celkové narkóze. Počkali jste s MMR nebo jste dali přednost operaci? Popř. jaký odstup jste nechali? Moc děkuji za informace.