Nechaly byste očkovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2183
4.8.15 10:06

Sice budou vedra, ale budu mít akorát dovolenou. Tak budeme moct byt na chalupě. V záři jde do nové školky tak to budeme zase řešit nemocnost. Proto přemýšlím, že ho nechám po skouknuti od dr píchnout. Kdyby tam nebyla ta nova školka tak to neřeším. Starší dostal první MMR ve čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
4.8.15 11:51

Ja bych na ockovani sla, doktorka at ho prohlidne a pak se rozhodnes. Muze kaslat jenom ze sucheho vzduchu, kdyz pomaha navlhceni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
4.8.15 12:57

Tak naše doktorka by na 100% očkovala - pokud nemá dítě teplotu, tak se nějakým kašlem a rýmou rozhodně nezabývá. Ale já osobně bych si to u živé vakcíny nedovolila. U usmrcené by mi to taky nevadilo, ale živá to je záhul, i když je organismus v pohodě, natož pak, když není.

• Citovat
  • Upravit
72725
4.8.15 12:58

@marieondatra nechala bych ho prohlédnout. Ale s očkováním bych klidně týden počkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
4.8.15 17:18

Taky souhlasím s názorem, že dítě má být na očkování zcela zdravé bez příznaku jakéhokoli infektu, což si myslím, že se u kloučka, byť v lehčí formě, projevuje.
MMR je hodně zrádná vakcína. I u zdravých dětí dokáže pěkně zamávat se zdravím.
Počkala bych 10-14 dní, mezitím ládovala vitamíny C, D, magnézium, omega 3, homeopatika Thuya 30CH 1×5 kuliček-vše týden před očkem a týden po očku a v den očkování homeopatika 3×5 kuliček homeopatika ARNICA MONTANA+ tři dny po očku. Nejlepší lék pro akutní reakci je APIS MELLIFICA. Kupte si potenci 30C, rozpusťte do vody a dávejte dítěti každých 10 minut napít. Lék odpovídá akutní reakci s horečkou, neklidem nebo apatií, křikem, otokem v místě vpichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.8.15 21:14

Holky, VZP do listopadu proplaci ockovani proti zloutence typu A pro deti 2-4 roky. Co vy na to? budete davat, nebudete? ne proto, ze to proplaci, i kdyby to neproplaceli…date, daly byste, nedaly a proc?

Příspěvek upraven 19.08.15 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
19.8.15 21:15

@dani24687
jo, zloutenku A urcite nekdy dam. ja ji mela naockovanou taky a asi se jeste jednou ockovat dam (prosvihla jsem termin preockovani)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.8.15 21:30

@dani24687 ja bych chtela dat. Dcera ma dva roky. Ale vzhledem k tomu, ze ted v pondeli dostala prvni priorix, tak to asi necham na pristi rok, abych ji toho nedavala moc. Kolik to vlastne stoji bez proplaceni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.8.15 21:36
@Berousik píše:
@dani24687 ja bych chtela dat. Dcera ma dva roky. Ale vzhledem k tomu, ze ted v pondeli dostala prvni priorix, tak to asi necham na pristi rok, abych ji toho nedavala moc. Kolik to vlastne stoji bez proplaceni?

Vubec netusim. Tchyne s tim dnes prisla, ze to proplaci a at to dam :think: kluk mel.ale po vsech ockovanich reakce, po mmr dost hnusne, takze z ockovanich mam strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.8.15 21:37

@dani24687 hm…a nevis, jake na toto ocko jsou reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
19.8.15 21:39
@Berousik píše:
@dani24687 hm…a nevis, jake na toto ocko jsou reakce?

No prave nevim…treba se nekdo ozve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.8.15 21:41
@dani24687 píše:
No prave nevim…treba se nekdo ozve :think:

Hele nasla jsem tu diskus
ihttps://www.emimino.cz/diskuse/reakce-na-ockovani-proti-zloutence-a-111198/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.8.15 21:45

Na Ustecku:
„Přestože počet VHA v ČR klesá, poslední roky ukazují, že očkování proti tomuto infekčnímu onemocnění je nutné. V Ústeckém kraji je tato infekce velmi rozšířená v rómských komunitách a mezi narkomany, kteří díky svému způsobu života mají játra napadena obvykle i dalšími viry hepatitidy (typu B a C). V ČR pak převládá importovaný charakter onemocnění, často z Egypta a jiných endemických oblasti“.

Nevim, odkud jsi, ale treba ja, ac jednoznacne zastance ockovani, bych s VHA nespechala, je to vzacnejsi infekce. Treba ti za to dite jednou podekuje, to ja nevim, ale ja bych se do toho nehrnula jen proto, ze to proplaci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
19.8.15 21:45

Proti žloutence A jsem nechala děti očkovat, než šly do školky. Reakce nebyly žádné.

• Citovat
  • Upravit
6538
19.8.15 21:49

Mladšího syna jsem nechala očkovat zrovna před týdnem (3 roky) a staršího taky v tomto věku, před nástupem do školky. Když vidím, co kluci všechno olíznou, na co šahají… žloutenka se nedávno objevila v instituci, kam starší syn chodí do kroužku, mezi čistotnými dětmi a já sama pracovala před RD na charitě a tam taky běžně, takže vím, že potkat se s ní není zas tak těžké. Nechala bych. Reakce kluci neměly a dr mluvila jen o zarudnutí píchance (chladit) a možné zvýšené teplotě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek