Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja teda dávám pneumokoky (ale synflorix), neb jsem sama dost trpela na zanety stredousi (samozřejmě vím, ze to neznamena 100% ochranu) a starsi ted dostal ocko proti meningokovi. Rotaviry jsou sice nepříjemné, ale je to spíš batoleci záležitost a neohrožují na životě (pokud matka není laxni). Takže rotaviry neockuji.
Jo a ockuji se spozdením proti běžnému ockovacimu kalendáři.
Příspěvek upraven 25.08.15 v 14:06
Tak ja počkam az na tu Hexu a s tema nepovynyma jeste uvidim.. ![]()
@ShadowHunter píše:
proštuduj si všecko na vakcina.net (myslím, že je to takhle).. U syna jsem dala Pediacel (platí se, ale část proplatí pojišťovna), takže jsem se úplně vyhnula HEXE, která je pro mě odpadem a ať si tady říká, kdo chce co chce. První dávku dostal v půlroce a kromě protivnosti nic..
MMR dostal ve dvou a půl letech jen proto, že v listopadu nastupuje do státní školky.
Nic nepovinného nemá a mít zatím nebude…
A ten pediacel je v cem jiny nez ta Hexa?
@sissiy píše:
A ten pediacel je v cem jiny nez ta Hexa?
Neobsahuje žloutenku B
Tak my teda oběma děckám nechali naočkovat rotarix i synflorix. Ale teda nezakládali jsme diskuze na netu, ale pozjišťovali jsme si o tom co se dalo a teprve pak jsme se rozhodli, ale my se celkově rozhodujeme podle sebe a ne podle názorů neznámých lidí na internetu ![]()
@atominnka píše:
přesně tak.. u nás žádný neočkovací dr není, navíc drtivá většina očkuje klidně i s rýmou a kašlem… kamarádky se ani dr neptal, udělal frk frk frk a rovnou měla v 7týdnech 3očkování najednou i když měla malá rýmu
Tak to je hnus, ještě očkovat nemocné dítě
, když už tak zdravé. Já nechtěla syna očkovat v 18,5 měsících MMR, protože melnrymu a já byla echt nastydla, a dr na mě koukala, že to nevadí, že až by byla eventuální reakce, tak už budeme všichni zdraví
, ale já ji řekla, že prijdu, až budeme všichni zdraví, tak říká, že to teda nechá na mě, že mě nemůže nutit
@Ali-Ali píše:
Mam obe deti ockovane i proti pneumokokum i rotavirum. to jen tak, ze to hodne lidi ockuje, byt je momentalne lepsi o tom mlcet a tak to vypada, ze to nikdo neockuje
Taky mám obě děti očkovane jako ty, plus ještě mají TBC.
@sissiy píše:
Takze rotarix nee?
rotarix je proti rotavirům-průjmům, a prevenar se synflorixem proti pneumokokům, co způsobují např. záněty středního ucha, záněty průdušek, apod., to je nebe a dudy, pokud jsi silně proočkovací, můžeš dát oboje. ale souhlasím s většinou, já bych nedala nic kromě hexavakcíny.
@Verunecka289 píše:
Tak my teda oběma děckám nechali naočkovat rotarix i synflorix. Ale teda nezakládali jsme diskuze na netu, ale pozjišťovali jsme si o tom co se dalo a teprve pak jsme se rozhodli, ale my se celkově rozhodujeme podle sebe a ne podle názorů neznámých lidí na internetu
Ja vim, ale ja prvorodicka se holek (maminek) zeptam at poradi. nekdo poradi, a nekdo ne.. ![]()
@atominnka píše:
u ás dr tohle neřeší, i my říkala, že se může očkovat s lehkým nachlazení(což teda je i v letáku) a taky dává víc věcí nejednou… ale na mě si nepřijde, já se nedám
@sissiy píše:
No nabidla mi ty co jensou povinne, ale podala mi to tak ze bychom si mely aspon jednu z toho vybrat, tak proto se ptam, no neco mi o tom rekla jinak mi dala hromadu letaku
Vybrat si nemusíte ani jedno i obojí. Rotarix se doplácí, Prevenar myslím ne a Synflorix se platí. Zjisti si o těch vakcínách a nemocech pro tebe potřebné a podle toho se rozhodni. Přesně jak se píše nade mnou - tohle si musíte rozhodnout sami, vy za to přijmete zodpovědnost, za každý souhlas s očkováním, i za každý odklad očkování. Nefunguje to tak, že se rozhodneš podle toho, jestli ti tady většina napíše neočkuj nebo očkuj a očkuj tak a ne tak ![]()
@brko píše:
A ještě raději odlož očkování aspoň do 6 měsíců a trvej na schématu 2+1.
@brko prosím Tě, nevíš. Jak by to pak bylo s MMR, pokud bude muset být do 18. měsíců? Právě mam za sebou debatu s doktorkou
Malá má tři měsíce a podle ní jsme už zřejmě stejně ztracený případ a do školky mi ji nikdy nevezmou ![]()
@ShadowHunter píše:
proštuduj si všecko na vakcina.net (myslím, že je to takhle).. U syna jsem dala Pediacel (platí se, ale část proplatí pojišťovna), takže jsem se úplně vyhnula HEXE, která je pro mě odpadem a ať si tady říká, kdo chce co chce. První dávku dostal v půlroce a kromě protivnosti nic..
MMR dostal ve dvou a půl letech jen proto, že v listopadu nastupuje do státní školky.
u nás třeba dr předem věděla, že s pediacelem bude problém, takže jsme po zvážení dali hexu.. ale jo, pediacel je ještě o chlup lepší. jen ty výpadky.. ![]()