Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@tiffany píše:
Ta diagnostika pertuse je prý dost složitá a nestačí udělat krevní testy, co mi říkal doktor.
To je možné, v diagnostice pertuse se nevyznám
. Ale řekla bych, že pro čerstvě narozené dítě je riziková i chřipka. Chápu, že v porodnici nejsou prostory pro to, aby izolovali evidentně nemocnou maminku, ale jak se mnou cloumaly hormony, tak jsem z toho byla docela vystresovaná (celonoční kašel, vysoká teplota, posmrkávání).
@Rolin píše:
To je možné, v diagnostice pertuse se nevyznám. Ale řekla bych, že pro čerstvě narozené dítě je riziková i chřipka. Chápu, že v porodnici nejsou prostory pro to, aby izolovali evidentně nemocnou maminku, ale jak se mnou cloumaly hormony, tak jsem z toho byla docela vystresovaná (celonoční kašel, vysoká teplota, posmrkávání).
To ji normálně nechali na pokoji ve společnosti cizích novorozeňat? ![]()
To by mě asi kleplo.
@tiffany píše:
No tak od toho chodí k tomu doktorovi ne?! Aby mu to vysvětlil a navrhl, pro ně tu nejvhodnější variantu.
Myslím, že doktor je tam proto, aby pacienta léčil. A pacient je tam od toho, aby poslouchal pokyny a řídil se jimi. Akorát atypičtí jedinci chtějí vědět co a proč.
(A pokud pacient neví, na co se ptát, tak s ním doktor nebude ztrácet čas.) ![]()
@alifie Jo, jo, asi si říkali, že když tam máme miminka „jen“ přes den a v noci nám je vozí „jen“ na kojení (byl to pokoj pro maminky po císařském řezu, byly jsme tam tři a miminka jsme neměly permanentně u sebe), tak se nemůže nic stát
. Takže jí dali čípek na bolest s tím, že „to je i na teplotu“. Ale že bychom to mohly chytnout my a on nás naše miminka, to jim bylo asi šumák
.
Očkování proti černému kašli. Po několika případech onemocnění očko i neočko dětí se zavedlo přeočkování proti pertusi v roce 2007 kolem desátého roku dítěte. Tudíš protilátky, a to dítě bylo očkováno od šesti měsíců minimálně třikrát, nevydrží déle než deset let. Soudě podle toho, kdy se to rozhodli zavést, studie o tom jak dlouho protilátky v těle jsou existují jen do tří let po očko, pak už to nikoho nezajímá. Takže všichni a povinně každých deset let přeočkovat. (stejně tak proti mmr…i když tam je ten interval spíše patnáctiletý, což je maximální udávaná doba u většiny očkovacích látek, kdy ještě byť jen v malém množství lze nalést protilátky.)Za druhé je možná mutace viru, kdy to co jim pícháme už je stejně nechrání. Což je případ hlavně té chřipky, která vytváři mutace rychle. Co se úmrtnostui na chřipku týče, je třeba si uvědomit že do statistik jsou zapisovány i zápaly plic, a týká se to hlavně lidí nemocných, nemocných i bez té chřipky, lidí po operacích, s hromadou prášků a dostatečně nefungujícím imunitním systémem - umřít mohou na cokoli, jen chřipka chodí okolo často. Pak je otázkou co všechno chřipkou je a co jiná viróza - jestli se třeba vůbec udělá krevní test.
Co se úmrtností kojenců týče, tak po zavedení očkování jde nahoru, je jedno u které nemoci, ale jde o to, že matka, která prodělala onemocnění, zajišťující doživotní, nebo dlouhodobou imunitu, tyto protilátky předávala kojeneckým mlékem svému dítěti - očkovaná matka, někdy před deseti patnácti lety, žádné protilátky pro své dítě nemá. Proto se dnes v čr umírá na spalničky, tak jak nám tvrdí dr, ale umřelo takhle pár kojenců, kteří by umřít nemuseli, kdyby jejich matka očkovaná někdy v dětství nebyla a tu nemoc si prodělala přirozeně.
Své příspěvky jsem napsala kvůli názvu diskuze. Varování pro neočkující maminky. Ono totiž neočkující maminky mají mnohdy nastudováno více než pediatr, a tak si jistě jsou vědomi všech možných nástrah, a vůbec toho jak jednotlivé nemoci probíhají, jak se léčí, jaké mají komplikace… narozdíl od maminek, které ani neví co jim ta dr do dětí vůbec píchla. Když už mluvíme o ohrožení očko neočkovanými dětmi, je nutno říct, že mnohem více je ohrožují vlastní rodiče… a pak, pakliže očkování funguje, tak jak oficiálně uvádějí více než z devadesáti procent, naní se čeho bát, že vaše očko něco chytne. Naopak očko ohrožuje neočko - mmr je živá vakcína, a časté nú po téhle nemoci jsou příznaky této nemoci, jako by je dítě prodělávalo.-..a ono prodělává, jen důkaz není - protilátky jako jediný důkaz pro nemoc i po očkování. Takové dítě, s těmito příznaky, kdy oslabená imunita neporazila vakcínou píchnuté onemocnění u tohoto jedince, je přenašečem. Což sice každá dr bude vyvracet, ale v momentě kdy má očkovat mmr, a matka dítěte je těhotná dává si bacha - lze očkování odložit, a odkládá se často, a to právě z toho důvodu, že by očko jedinec mohl svou matku nakazit a ona pak přišla o plod…
@monrom píše:
Exacerbace = znovuobjevení se něčeho, co už na tom samém místě bylo.
U TBC je po očkování puchýř, který se časem zahojí. Po naočkování hexou se velmi často v místě bývalého TBC puchýře objevil nový puchýř a špatně se hojil.Pracovala jsem několik let na státním ústavu, kde se to sledovalo, řešilo.
Já sama nejsem pro očkování například nepovinných vakcín (Rotarix, Prevenar). Nicméně moje děti Prevenar mají, protože nejstarší se narodil jako nedonošený a byl v rizikové skupině a té se doporučuje očkovat Prevenar (pozor, existuje i riziková skupina dětí, které se naopak očkování určitou vakcínou doporučuje!) a pakliže je očkovaný sourozenec, všechny děti v rodině by měly být. Alespoň to platilo před třemi lety. Takže dva syny očkované mám a musim říct, že je to absolutně ochránilo od zánětů středouší, které pokud jsou časté a „ošklivé“, můžou vést k poškození sluchu. Dcera je zatim malá a toto očkování s dr. ještě budu diskutovat.
a co ochránilo měho neočkovaného tříletáka od zánětů středouší??? ![]()
@alifie píše:
Myslím, že doktor je tam proto, aby pacienta léčil. A pacient je tam od toho, aby poslouchal pokyny a řídil se jimi. Akorát atypičtí jedinci chtějí vědět co a proč.(A pokud pacient neví, na co se ptát, tak s ním doktor nebude ztrácet čas.)
Já vím. Lékař léčí, příroda uzdravuje.
Pan doktor Hnízdil o tom taky už napsal zajímavé kousky. ![]()
@monrom píše:
@mari1912 Třeba možná to, že si s nim nechodila plavat, nebo nebyl často v kolektivu…
no on chodil na plavání dětiček od půl roka a obecně jsem s ním dělala úplně vše jako každá druhá máma.
Já opravdu v očkování nevidím spásu a zrovna očkování proti pneumokokové infekci mě přišlo úplně ujeté.