Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@katule9 píše:
rozhodne je videt ze odbornych znalosti mas poskromnu. Ale ano nedavam prostor pro diskuzi tak radsi diskutovat nechces..nebo spis uz nemas argumenty..
pouze kopes kolem sebe
Já kolem sebe kopat nemusím. Mám prostě svůj názor a hotovo. Co ty jsi seho dila do placu ze svých odborných znalostí? Jsi fakt legrační. ![]()
@Amalthea píše:
Tohle je hrozný, taky jsem tlačena kvůli školce a je mi z toho fakt úzko. Naštěstí jsem MMR posunula na 3.rok a vypadá to, že to malá zvládla bez problémů, narozdíl od kluka. Za mě úplně zbytečné očko, já ho taky nemám a žiju, zarděnky i příušnice jsem prodělala jako malé dítě. Mít možnost monovakcíny, možná bych dala spalničky.
No to je právě ta legrace, že tady není registrovaná monovakcína na spalničky. Přitom doktoři mmr tlačí právě kvůli nim. ![]()
@mother píše:
Následky po očkování se nebude chtít hradit nikomu, protože to byla „jen shoda náhod a pravděpodobnost reakce po očkování je nula nula nic“ jak už se taky jedna lékařka vyjádřila.
To, že před očkováním dítě zcela zdravé a potom regres ve vývoji a neurologické onemocnění, které ho vyřadí z kolektivu, protože do školky stejně přijato nebude, to už nikoho nezajímá.
A ne, nejsou to jen mizivá procenta, tady jsou příběhy českých děti.
Ono odsoudit neočkující rodiče je velice snadně, ale znáte jejich důvody?
http://www.pacienti.cz/…_cr_2015.pdfhttp://www.parlamentnilisty.cz/…cento-397490
Jenže ty nula nula nic statistiky právě vychází z těch případů, kdy to doktoři laskavě uznají za vedlejší příznaky po očkování. Jenže v tom je právě ta legrace, že skoro nic neuznají a pak to číslo nebá být zanedbatelné.
@brko píše:
ano, jsem už totálně v pasti, tak kopu. Klasická hláška očkujících. Mimochodem, nejsem striktní neočkovač. Ovšem když slýchám, co všechno někteří doktoři dokáží ohledně očkování, tak jen![]()
. Např. očkují děti s virozou, při růstu zubů, dávají více vakcín naráz, očkují děti s atopákem,…
No a co, dyť je to jen včelička.
Ty musí mít tedy nervy jak špagáty. ![]()
@mirecekblbecek píše:
ano teče, jenže jiné zěmě mají vše xkrát dražší, takže zadarmo neznamená doslova, to je snad jasné.
Nějak jsem nepochopila smysl tohohle příspěvku. ![]()
@katule9 píše:
ano taky znam takovy pripad, ale myslim ze snad vetsina matek jsou informovane natolik ze by to mely odmitnout, na to pravo maji, vzdyt je to nepovinne ockovani.
Aha, takže musí být chytré matky, když doktoři jsou prasata?! To je fakt legrace tohle.
@lucenka píše:
Já i ockuju dál… alr chtěla bych větší svobodu. Teď ho čeká očkování v 5 letech. Ale nikoho nezajímá, jestli má protilátky a očkování skutečně potřebuje, jestli se díky tomu nedá odložit třeba o 2,3 roky bez sankcí pro dítě.
Protilátky si můžeš zacvakat sama.
@mother píše:
@Andrejka79 ono hodně lékařů svoje děti neočkuje…
No to nevysvětlíš. Oni se tím totiž ani nechlubí. Četla jsem nějaký článek lékaře, který to tam psal, že neočkuje. Už ho nemůžu najít. ![]()
@lucenka nejde o to kolik dětí se nakazí, nenáviděla bych se, kdyby to bylo zrovna moje dítě, a já proti tomu nic neudělala, taky nejsem pro to, aby se do dítěte nacpalo všechno, ale zrovna toto si myslím, že reálně hrozí.
@tiffany píše:
Protilátky si můžeš zacvakat sama.
to vím taky, ale to mi je k ničemu, když ho bez toho pitomýho očkování stejně nemusí vzít na tábor/ŠVP
@lucenka píše:
to vím taky, ale to mi je k ničemu, když ho bez toho pitomýho očkování stejně nemusí vzít na tábor/ŠVP
Takže ty protilátky jim nestačí? Dr. by ti měla napsat, že očkování je odloženo, protože má dostatek protilátek, to by nešlo? ![]()
@tiffany píše:
No a co, dyť je to jen včelička.Ty musí mít tedy nervy jak špagáty.
Je to lege artis a v příbalovém letáku je uvedeno, že se to může. Jejich děti to nejsou a s vážným nežádoucím účinkem se v životě nesetkali, protože pokud je problém, tak je to jen náhodná časová souvislost s očkováním, za problémy může spíš nějaká virózka, která se srazila s očkováním, a prostě většina dětí to nějak přežije. ![]()
@Andrejka79 píše:
@lucenka tak třeba tady se stalo, že se 10ti měsíční dítě píchlo o jehlu zapíchlou v pískovišti a hepatitida typu B, přežívá mimo tělo i dva dny běžně, ještě nějaký argument?
Co se týče jehel od narkomanů, tak tam bych se, když už, bála hepatitidy typu C, která je mezi uživateli drog mnohem rozšířenější. Očkování proti ní však není.
@tiffany píše:
Takže ty protilátky jim nestačí? Dr. by ti měla napsat, že očkování je odloženo, protože má dostatek protilátek, to by nešlo?
Jistěže šlo, ale státní zaměstnanci nejsou povinni používat vlastní mozek.
Syn na školu v přírodě nejel, protože zaměstnanci hygieny neměli informace o tom, jaké protilátky a jaké hodnoty jsou dostačující, a tedy se domnívali, že můj syn jet nesmí, protože nemá všechna stanovená očkování. Ředitelka školy proto dostala z hygieny informaci, že syn nesplňuje podmínky a když ho nechá jet na školu v přírodě, tak jí hrozí pokuta.
Bohužel odpověď z Ministerstva zdravotnictví od zástupkyně hlavního hygienika, že uvedené hladiny protilátek jsou dostatečné a syn na školu v přírodě jet může, mi přišla až den před skončením školy v přírodě.
Takže v našem případě ty protilátky nestačily - syn na školu v přírodě nejel, jak to dopadne příště netuším.
@tiffany píše:
Aha, takže musí být chytré matky, když doktoři jsou prasata?! To je fakt legrace tohle.
boze cti!! tady se bavime o nepovinnem ockovani, tudiz je na tobe zda ho das, hele vetsina matek jsou informovane o ockovani, pokud se rozhodnu ho dat a dr mi bude tvrdit ze ho naockuje naraz tak asi vytusim ze to urcite nechci, vis co vy jste tady vsichni chytry jak radia, ale kdyz vam nekdo rekne ze byste u dr premyslet mely tak je to spatne, proste ty to beres jak se ti to hodi.