Varování pro neočkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8700
2.9.15 17:55
@katule9 píše:
Takovych let to fungovalo. Ne ted je demokracie kzdy si mysli ze si muze delat co se mu zamane, matky si ua chvily budou diktovat i jak maj ucitelky ucit jejich deti a co jim smeji rict a co ne, jako dnesni doba je na toto silena-mozna bych nekterym prala komunisty(samozrejme nejsem jejich priznivec) ale to by si nedovolily to co si dovoluji, proste by musely drzet pusu a ani by je nenapadlo odporovat! Dneska si kazda mysli ze spolkla vsechnu moudrost kdyz si na netu precte nejake clanky o neockovani,,a osobne si myslim ze se jim i libi takto vybocovat z rady a dohadovat se. At si kazda mysli co chce ale neockovat je ta nejvetsi nezodpovednost..ostatne si to mysli nejen stat ale i pediatri, ale ne tyto superchytre matky si mysli ze jsou chytrejsi i nez lekari :zed:

dle tónu tvého příspěvku to vypadá, že píšeš hlavně o sobě :lol:

Příspěvek upraven 02.09.15 v 17:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
@Hanney píše:
hele, přečti si něco o vakcíně proti TBC, její účinky, možné komplikace atd.
Já mám vlastní zkušenost, kluk nemá následky, ale užili jsme si dost, a protilátky stejně nemá. Dcera po Triviracu, dostala příušnice, doktorka jen kroutila hlavou.

Příští týden jde dcerka na TBC, věř, že načteno mám až až. Nebo taky patříš mezi ty antivax, které soudí, že ten, kdo očkuje, prostě problematiku neštudoval, jinak by přece nutně změnil názor a prozřel jako ty? :roll:

Příspěvek upraven 02.09.15 v 18:00

• Citovat
  • Upravit
38135

No z tech dvou prokazanych pripadu nakazy jdu strachy do mdlob teda :roll:

nejsem vyslovene ani pro, ani proti ockovani, moje dite povinne ockovani ma, krom druhe davky MMR, protoze prvni mela pro nas dost nezadouci ucinky, vsechno ma sve pro a proti, ale vadi mi, a to hodne, jak se u nas povinna ockovani silene hrnou, hlavne, at uz je ty decka maji, co na tom, ze nesplnuji co by mely, napr. vahu.. :nevim: melo by byt moje dite vyloucene z kolektivu, kdyz nema druhou davku MMR? ktera se treba v Rakousku tusim ockuje az pred nastupem do skoly? z duvodu jakeho? kdyz jsou vakciny tak uzasne, proc by se mely matky bat o zdravi svych ockovanych deti ze strany neockovanych?
myslim, ze trocha tolerance a selskeho rozumu z obou stran i ze strany statnich instituci by neskodily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.15 17:59
@Luca10 píše:
Příští týden jde dcweka na TBC, věř, že načteno mám až až. Nebo taky patříš mezi ty antivax, které soudí, že ten, kdo očkuje, prostě problematiku neštudoval, jinak by přece nutně změnil názor? :roll:

No podlle této diskuze kdo neočkuje je blbka, nebo stupida, co moc čte internet, to si nevybereš. Tak třeba patříš mezi ty provax, co jsou sečtělé a i přesto uvědomělé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.9.15 17:59
@paola white píše:
jenže u nás to není o štěstí. nehoda na kole a reakce je něco jiného. Jsem prudce alergická na jistý druhy atb, u me šlo o anafylaktický šok, pravděpodobně jao reakci na zbytkový atb ve vakcíně. Mohe děti nikdy nesmí dostat ten druh atb, ale vakcínu co mě zabila ano?

Jenže tvoje děti by měly v tom případě tvořit tu vyjimku, kterou by měla ta očkovaná „většina“ chránit… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.9.15 18:01
@Markéta80 píše:
@katule9 enže před lety ty vakcíny byly jiné. Jo očkování je povinné ale kdo nese odpovědnost pokud se něco stane? Rodič. Tak stát chce aby se očkovalo povinně tak at vezme na sebe odpovědnost pokud se něco stane ;). proč se nedá vakcína pokud je proti více nemocem rozložit, když enchci do dítěte toho rvát tolik v jedné?

Odpovědnost by měl krom státu nést také výrobce podle mě. Avšak nynější praxe, kdy je pediatr nucen pod několikamilionovou pokutou očkovat a přitom za příp. než. účinky nese odpovědnost také on, je neudržitelná a naprosto nepřijatelná. Lituju pediatry. Že mají ocas mezi nohama a raději než. účinek smetou pod koberec (jako ta naše) se už ani nedivím, přestože je to do nebe volající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
@Evulina píše:
Už též neočkujeme a znám v okolí osobně už poměrně dost rodičů, kteří už také ne nebo očkují jen něco či rozděleně - NIKDO Z NICH to nedělá na základě pouze naštvanosti a bojkotu státního diktátu. Všichni mají jedno společné - k očkování se staví kritičtěji po předchozích velmi špatných reakcích svých dětí nebo dětí z okolí, o nichž se dozvěděli. Ty matky jen mají strach o své děti, stejně jako matky, které očkují. Je to vlastně obojí o strachu a obojí chování může být rizikové.
Naše dcera po hexe přestala broukat, byla bledá, apatická, přestala jíst, ve 3 měsících razantně zhubla, v noci po očkování sebou mlátila v postýlce a hlasitě vzdychala. Dle lékaře z očkovacího centra možná encefalopatie po očkování. Je mi opravdu líto, když si někdo prožije s dítětem po očku něco takového jako my a pak je šmahem označen za blbku a parazita..Tetanus jsme pak dál „očkovali“ homeopaticky, přemýšlím do budoucna i o dalších nemocech, které bych možná nechala „očkovat“ touto cestou..
Takže debaty typu „neočkující jsou blbky“ či „očkující jsou blbky“ nikam nikdy nepovedou, vždy to skončí vzájemným nepochopením a osočováním :nevim:
Já jsem přesvědčená, že oběma táborům jde o zdraví svých dětí a o své děti se obávají. To je přirozená reakce. Naopak přirozená reakce není, když po nějakém zákroku má dítě problémy, ale rodič dál do tohoto samého zákroku následně jde proto, aby „ochránil společnost“. Instinkty rodičů vždy byly, jsou a budou chránit v první linii svoje vlastní dítě. Na druhou stranu samozřejmě chápu i rodiče, jejich dítě třeba mělo šílený průběh č. kašle, že budou dál trvat na očkování na tuto chorobu, stejně jako chápu kamarádku, která prodělala počáteční stádium rakoviny děl. čípku a tak nebude váhat očkovat svoje holčičky v budoucnu Gardasilem.
Je to vše hlavně o zkušenostech a o tom, že chceme pro své děti to nejlepší a bojíme se o ně. V tom jsme přeci všechny na stejné lodi.
Neobávala bych se razantního poklesu proočkovanosti (a tudíž prolomení kolektivní imunity) v případě zdobrovolnění očkování. V zemích, kde očkování dobrovolné je, se tak neděje (Rakousko, Německo atd.), děje se tak většinou v zemích, kde na očkování nejsou peníze, děti nejsou očkovány jaksi „nedobrovolně“. Nehledě na to, že na nemocnost má podstatný vliv také socio-ekonomický a hygienický standard v dané zemi, nejen očkování.Příspěvek upraven 02.09.15 v 17:57

Děkuji, něco takového tu chybělo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
@Evulina píše:
No tak samozřejmě možné to je, ale jaksi „nelegální cestou“. Kdyby takové školce přišla pořádná kontrola, byl by sekec mazec.

To je pravda. I proto jsem pro separe školky, proč má dítě, co se ho rodiče nepřímo rozhodli vyčlenit z kolektivu, mít takové omezení. A jistě by se tamější kolektiv matek velice spřátelil. Pak bych se ale stejně tak přimlouvala za odpovědnost státu v situacích, kdy má povinné očko následky. A úplně úplně nejvíc za monovakcíny, které dají širší možnost volby, za zákaz dvou vakcín v jeden den, jiné očkovací schéma zejména ve smyslu blbé mmr v roce a půl. To mi hlava nebere. Tam už i znám děti, co pak rok nemluvily, vrátily k plínám, či se u nich zjistila PAS, to nejsou legendy z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292

@Markéta80 ano,co se tyka samotnych vakcin nerikam ze jejich rozlozeni by mohlo byt jinak, take si myslim ze se do deti cpe hodne vakcin behem velmi kratke doby..co se tohoto tyce osobne bych byla pro aby si rodice mohly zvolit kdy jak vakciny rozlozit, ale aby do urciteho veku naockovane byly to by se mi zdalo rozumne :think: uanm spostu maminek ktere ockovani takto odkladaji, proste reknou ze ma dite rymu apod.fajn to bych jeste pochopila, ale neockovat vubec..? Kazdy dospeli je jiste radne naockovan..pak nechapu proc to odepira svemu diteti.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
2.9.15 18:04
@lucenka
Měla jsem úplně ukázkové priusnice, ačkoliv jsem byla očkovana.

S tím moc nesouhlasím - jak mohly být ukázkové, když je měl naočkovaný člověk? Tím očkováním určitě byly zkreslené. Já když jsem jako neočkovaná měla příušnice, tak jsem ve svém okolí tehdy měla dost ostatních nemocných, takže jsem mohla srovnávat (třeba délku horeček, postižení jednotlivých žláz,…) a vím, že všichni neočkovaní měli daleko delší a horší průběh. Ano, i ti naočkovaní je měli, ale byla to oproti nám ostatním výrazně lehčí a zkrácená verze. I když uznávám, že s typickými znaky.

Příspěvek upraven 02.09.15 v 18:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.15 18:05

Zase další článek, co šíří paniku mezi některými náchylnými matkami. Nějaké očkování na paniku kdyby bylo :mrgreen:

Neumírám strachy a snažím se nepodléhat mediálním hysteriím, zkratkovitým článkům ani propagandám :) Některá očkování jsou prospěšná, některá zbytečná, na některých si jen někdo dobře mastí kapsy a uvědomělé matky mu to žerou, jak je nezbytně nutné třeba očkovat žloutenku B kojencům, některá očkování jsou kontroverzní a nadbytečná.
Tož tak, je třeba přemýšlet a dobře rozvažovat, co do děcek píchnout, protože očkování má prokazatelně i negativní účinky, své oběti a jsou o něm i těžce postižené děti… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.9.15 18:08
@katule9 píše:
Takovych let to fungovalo. Ne ted je demokracie kzdy si mysli ze si muze delat co se mu zamane, matky si ua chvily budou diktovat i jak maj ucitelky ucit jejich deti a co jim smeji rict a co ne, jako dnesni doba je na toto silena-mozna bych nekterym prala komunisty(samozrejme nejsem jejich priznivec) ale to by si nedovolily to co si dovoluji, proste by musely drzet pusu a ani by je nenapadlo odporovat! Dneska si kazda mysli ze spolkla vsechnu moudrost kdyz si na netu precte nejake clanky o neockovani,,a osobne si myslim ze se jim i libi takto vybocovat z rady a dohadovat se. At si kazda mysli co chce ale neockovat je ta nejvetsi nezodpovednost..ostatne si to mysli nejen stat ale i pediatri, ale ne tyto superchytre matky si mysli ze jsou chytrejsi i nez lekari :zed:

Katule je to tvoje věc, že preferuješ spíš trochu „diktaturský“ přístup, kdy slepě důvěřuješ autoritám. Základních škol, kde se jede „postaru“ je dostatek, očkování máš též k dispozici, takže můžeš systému využívat dostatečně ne? Systém v ČR dle mě naopak pořád tak trošku komunistickému způsobu uvažování přeje, očkování je povinné, alternativní školy jsou hrazené rodiči..ti „alternativci“, kteří něco chtějí trochu jinak, to mnohdy nemají moc jednoduché v ČR, tzn. z tvého pohledu si myslím, že můžeš být spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
2.9.15 18:08
@Dianela píše:
Jistě, že teď budu ukamenována ale s „trendem“ neočkování nesouhlasím. Nebo spíš ho nepodporuji, lépe řečeno. Fakt je, že jsem se do hloubky o tuto problematiku zas až tak nezajímala ale spousta neočkujících rodičů si neuvědomuje, že to nedejbože jednou může být globální problém z hlediska přenosu chorob :nevim: Ale toť jen můj názor

správný názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.9.15 18:11
@katule9 píše:
@Markéta80 ano,co se tyka samotnych vakcin nerikam ze jejich rozlozeni by mohlo byt jinak, take si myslim ze se do deti cpe hodne vakcin behem velmi kratke doby..co se tohoto tyce osobne bych byla pro aby si rodice mohly zvolit kdy jak vakciny rozlozit, ale aby do urciteho veku naockovane byly to by se mi zdalo rozumne :think: uanm spostu maminek ktere ockovani takto odkladaji, proste reknou ze ma dite rymu apod.fajn to bych jeste pochopila, ale neockovat vubec..? Kazdy dospeli je jiste radne naockovan..pak nechapu proc to odepira svemu diteti.. :nevim:

Drtivá většina dospělých si např. nenechává přeočkovávat č. kašel v pravidelných intervalech. Toto očkování vydrží tak 5-7 let, takže přeočkovávání je pro ty, kteří to tedy myslí opravdu „vážně“, nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5499
2.9.15 18:12
@katule9 píše:

hezky řečeno, naprostý souhlas! :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek