Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@katule9 píše:
ano ale v pribalovem letaku k ockovacim vakcinam se tyto informace uvadi, stejne jako u paralenu
ano, já si příbalový leták pročtu a pak se sama rozhodnu jestli chci nebo nechci riziko podstoupit a vzít si ho. u vakcíny tu možnost nemám. stát mi jasně říká že jí dítěti dát musím a pokud to neudělám jsem vyvrhel, kterého tahají po úřadech
@Dianela píše:
Psssst nebo tě ukamenují!!!
Ale chápeš to, že takoví lidé fakt existují?
Jsou tak zabředlí ve své pravdě, že ten, kdo si dovolí oponovat, je pro ně farma firmami placená nastrčená loutka.
To je slušná schíza, to bych tak chtěla mít doma.
@Dianela píše:
@kozisek Ty jsi ale vážně ubohá bytostMám doktorát z biochemie na VŠCHT. Upozorňuji, že se nechlubím ale reaguji na tvou zvědavost mého vzdělání tak jako jsem to udělala před tím a ty jsi to překroutila v úplný nesmysl. A titul používám jen v pracovních záležitostech nebo když se zrovna bavím na téma blízké mému oboru. Ale když už jsme u toho, jakým vzděláním disponuješ ty, když si troufáš tvrdit, že jsi v problematice očkování expert?
Já třeba alespoň hned ze začátku přiznala, že do hloubky jsem se této problematice nevěnovala proto pro mě není problém dávat prostor k diskuzi, což je samozřejmě přirozené i pro experta
No a pak jsou tu lidé co za odlišný názor kamenují a to jsou většinou ti co své poznatky získali ze článků alá novinky.cz
@Halamka píše:
Panika a odsuzování toho, kdo má jiný pohled na věc, to by pár jedincům šlo.
Nechápu, jak si můžete dovolit urážet druhé, ač o nich nic nevíte. Věříte očkování? Potom se celá rodina naočkujte a máte klid, ne? Je s podivem, že v Německu třeba nevymřeli na černý kašel.. Tam totiž, stejně jako ve většině zemí směrem na západ, je očkování ponecháno na rozhodnutí rodičů. Samozřejmě také probíhá přesvědčování, ale poslední slovo je na nich.
Tady vyjde zpráva-evidentně nepotvrzená, že na Ukrajině se objevili dva případy obrny a už byste pranýřovali ty, které to mají jinak.
Tak nevím, jestli je to až tak normální, jak se některé z vás očkujících stavíte.
Kdyby se staral každý hlavně o sebe, potom by bylo na světě krásně
Ano, ve Svedsku mají poslední slovo rodiče. A proto je 90% deti očkováno podle očkovacího programu.
@Luca10 on málokdo umí respektovat názor druhého. my neočko jsme tu byly nazvány blběnami a stupidami. myslím, že tyhle debaty jsou příliš emocionální. prostě každý má svou pravdu. pro některé neočkovce jsou očkovači ovce co jdou s davem, pro očkovce jsou neočkovači módní vlnou co se baví tím, že jsou jiní.
svoje děti neočkuju, věřím, že jim tím jejich zdraví chráním, že je to pro ně lepší. chápu, že se s mým názorem možná někdo neztotžní, ale jsou to jen moje děti a já mám právo o nich rozhodnout. a pokud se to někomu nelíbí nechť si to vyřeší v sobě…
@paola white píše:
@Luca10 on málokdo umí respektovat názor druhého. my neočko jsme tu byly nazvány blběnami a stupidami. myslím, že tyhle debaty jsou příliš emocionální. prostě každý má svou pravdu. pro některé neočkovce jsou očkovači ovce co jdou s davem, pro očkovce jsou neočkovači módní vlnou co se baví tím, že jsou jiní.svoje děti neočkuju, věřím, že jim tím jejich zdraví chráním, že je to pro ně lepší. chápu, že se s mým názorem možná někdo neztotžní, ale jsou to jen moje děti a já mám právo o nich rozhodnout. a pokud se to někomu nelíbí nechť si to vyřeší v sobě…
Ježe ty mícháš jabka s hruškama… Ty neočkuješ, protže je velká pravděpodobnost toho, že děti budou mi t silnou alergickou reakci po tobě… To chápu… Já nechápu matky, co se rozhodnou neočkoat, protože si na internetu přečetly pár diskuzí a „odbornejch“ článků… Neo mají informace stylu JPP… Tam prostě kontraindikace není a v případě, ze jejich dítě tu nemoc chytne, bych je nechala kompletní léčbu zaplatit… ![]()
@kozisek Nenech se vysmát
Z tvé argumentace jasně vyplývá, že o tom víš vše tak se tady teď nedělej
Po lidech jako ty ani nechci aby si sedali na zadek, protože lidé jako ty většinou ani nemají páru z čeho si to vlastně sedají a čemu tleskají
Mimochodem ty jsi začala urážet a ponižovat tak co bys chtěla? Abych se nebránila? Takže o mě netvrď, že jsem arogantní protože to tak není a jedná se pouze o reakci na tvoje příspěvky. A jestli si myslíš, že odcházíš středem, tak to tě těžce lituji, protože jsi tady tak akorát předvedla ukázkový případ své naprosté netolerance k jinému názoru, primitivní chování a ještě ke všemu tu de facto lžeš a překrucuješ to co ti kdo napíše - takže co to meleš o respektování? Tleskám ti za to, jak ses tímto argumentem právě totálně potopila
A mimochodem, ty tady někoho vyprovokuješ aby ti sdělil své vzdělání a pak se tomu vysmíváš?
Zajímalo by mě, čím přemýšlíš
A pokud se jedná o mou arogantnost, vždy se ke každému chovám tak jak si to říká. Vždy se do poslední chvíle chovám slušně ale ty sis o to vyloženě řekla a ty jsi ta co tuhle úroveň reakcí vyvolala
Tak teda odejdi „středem“ hvězdo ![]()
@Luca10 Mám k tomu podobný postoj jako ty
Nejvíc mě štve, že tohle byla ze začátku relativně slušná diskuze, která dávala prostor k odlišným názorům a pak se to tu zvrhlo právě k tomu „fanatizmu“ a zarputilému zastávání jen jednoho názoru bez zhodnocení jiných reálných faktů. A o tom to přesně je, nehledět přímočaře.
@Luca10 píše:Patrim taky k tem ockujicim. Jsem pro povinne ockovani. A argumentovat tim, ze uz ty nemoci nejsou, tak na co ockovat, to neberu. Spis mam strach, ze se to diky neockovani muze zase vsechno vratit.
@ivašot. @Dianela @Mainada @roksy25
Holky, kde jste se schovavaly?Ja myslela, ze jsem posledni ockujici matka na eM.
@kate02 píše:
Ježe ty mícháš jabka s hruškama… Ty neočkuješ, protže je velká pravděpodobnost toho, že děti budou mi t silnou alergickou reakci po tobě… To chápu… Já nechápu matky, co se rozhodnou neočkoat, protože si na internetu přečetly pár diskuzí a „odbornejch“ článků… Neo mají informace stylu JPP… Tam prostě kontraindikace není a v případě, ze jejich dítě tu nemoc chytne, bych je nechala kompletní léčbu zaplatit…
já taky nemám ráda vyhrocený diskuse, ale prostě je to jejich dítě a jejich rozhodnutí (sama mám kluka naočkovaného jen částečně z důvodu blbé reakce)
a platit kompletní léčbu… ok… ale platí si v tomhle státě léčbu lidi s rakovinou plic, kteří kouří, platí si léčbu lidi, kteří jsou obézné a projedli se k tomu a ted se léči s vysokým krevním tlakem, cukrovkou atd…, platí si léčbu narkomani, alkoholici? platí si léčbu někdo kdo přechází nemoce, jen z toho důvodu, že si nechce brát neschopenku, leze nemocný do práce a pak se léčba jen prodlouží… na všechny stejný metr a nemám s tím problém
Rodič by mel zvážit sam za sebe zda očkovat nebo ne. Rodiče by neměli MIT strach ze dítě od vedle je nenaockovane když to jejich je naockovane? A tak nemůže nic chytit…tak proč to nuceni očkování.? Ale když vám dají nedobrovolne vakcínu a pak se to zvrtne..tak matka co? Zmuze něco? Nic.
@Pam12 píše:
a jen taková otázka mimo… jak budeš žít s pocitem pokud mu ta vakcína ublíží? taky s pocitem, že jsi udělala maximum?
a jak ty by jsi zila s pocitem ze jsi sve dite nedala ockovat a ono pak na danne onemocneni zemrelo..jako muzeme byt radi ze zde mame moznost, povinost deti ockovat, co treba deti v Africe ktere by daly cokoliv za jedinou vakcinu,
@Malike píše:
Rodič by mel zvážit sam za sebe zda očkovat nebo ne. Rodiče by neměli MIT strach ze dítě od vedle je nenaockovane když to jejich je naockovane? A tak nemůže nic chytit…tak proč to nuceni očkování.? Ale když vám dají nedobrovolne vakcínu a pak se to zvrtne..tak matka co? Zmuze něco? Nic.
a kdyz tu vakcinu nedas a pak se to zvrte tak co? nic muzes jen mlatit hlavou o zed a nadavat sama sobe
@katule9 píše:
@paola white to nema cenu dale rozvadet, ja se nehodlam dohadovat. Aa jak ty by jsi zila s pocitem ze jsi sve dite nedala ockovat a ono pak na danne onemocneni zemrelo..jako muzeme byt radi ze zde mame moznost, povinost deti ockovat, co treba deti v Africe ktere by daly cokoliv za jedinou vakcinu,
víš já nad vším co dělám přemýšlím, tudíž se mi nelíbí vnucování ničeho, ani očkování ani neočkování. Chci se rozhodovat dobrovolně a ne, že mi někdo v šesti týdnech napere do dítěte vakcínu a potom, když bude mít nežádoucí účinek, tak od toho dají všichni ruce pryč se slovy… to se stává (a to jsem zažila na vlastní kůži)
dnes je medicína na takový úrovni, že každá z těch nemocí je léčitelná a dobře identifikovatelná.
co se zrovna obrny týká… zapátrejte někde a zjistete si informace. Mně přímo lékař řekl, že jakmile se začalo očkovat, začala se obrna klasifikovat jinak. tudíž co by před očkováním bylo bráno jako obrna (podle příznaků), tak po očkování bylo a je vykazováno pod jinou diagnozou