Varování pro neočkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2292
2.9.15 21:26

@Malike bohuzel to zcela ovlivnilo jeji imunitu-dle vysledku ji ma velmi snizenou, nesmi mezi hodne lidi, kolektivy deti, tudiz zadna skolka, a i taky kazdy mesic nejaka nemoc, v zari ji bude nasazena lecba na podporu imunity bohuzel nez jsme ji stihly uz ma zase ATB-anginu a zanet uzlin, chapu ze se to neda srovnavat s trvale postizenymi detmi, ale pro me je to i tak hodne zoufale, kdyz to male 13 kilove telicko jiz ve 4 letech musi neustale bojovat s kazdou nemoci ktera projde kolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.9.15 21:27
@katule9 píše:
existuji lide kteri si na urcite nemoci ukratka protilatky nevytvori, nerekla bych ze je to chyba ve vakcine, spis to muze poukazova i na nejaky jiny zdravotni problem.Moje teta nema a nikdy nemela protilatky na tetanus..i kdyby se na hlavu stavela tak nic, samozrejme zjistily duvod ale jaky presne to ted si nevybavim

No mě by zajímalo, jak by to vycházelo, kdyby se ty protilátky testovaly všem naočkovaným dětem plošně. To totiž nikdo neví, kolik nám vlastně po světě běhá dětí byť naočkovaných, ale takových, u kterých se vakcína neujala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:28
@ospalámyš píše: :D
No vidíš, to je fajn, rozhodla jsi se dobrovolně a podle svého přesvědčení. Nikdo tě nenutil ani ti v tom nebránil. Dopadlo to alepoň prozatím dobře a můžeš žít spokojeně s vědomím, že jsi udělala maximum pro své zdraví.A bylo by dobře, kdyby takovou možnost se dobrovolně rozhodnout v to nejlepší pro své zdraví měli i všichni ostatní, ať už to znamená očkovat vše co je na trhu, nebo neočkovat skoro nic. 8)

to jsem jeste byla v puberte dala mi ji naockovat mamka, a jsem za to rada. A jak jsem jiz psala ve skole jsme mely ockovani povinne hepatitida, a taky si ji vsichni samozrejme daly nikoho by nenapadlo premyslet ze neda, k nasemu povolani je proste nutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:30
@ospalámyš píše:
Tak naočkuj sebe a celou svoji rodinu, pokud máš z této nemoci enormní strach, ale nenuť k tomu ostatní rodiče. Některé děti zase mohou odnést to očkování, ke kterému je ty nebo někdo jiný přinutíte.

ja je nikomu nenutim tak proc jsi hned tak utocna??Pisu sve zkusenosti a nazory..kdybych je nutila vypadalo by to jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:30
@Evulina píše:
No mě by zajímalo, jak by to vycházelo, kdyby se ty protilátky testovaly všem naočkovaným dětem plošně. To totiž nikdo neví, kolik nám vlastně po světě běhá dětí byť naočkovaných, ale takových, u kterých se vakcína neujala :nevim:

jo..tak to by i me zajimalo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
2.9.15 21:32
@Evulina píše: . Také by neočkované dítě nemělo mít přístup do dalších kolektivů, na kroužky, do MHD, do nákupních center.. 8)
:zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.15 21:32
@katule9 píše:
to jsem jeste byla v puberte dala mi ji naockovat mamka, a jsem za to rada. A jak jsem jiz psala ve skole jsme mely ockovani povinne hepatitida, a taky si ji vsichni samozrejme daly nikoho by nenapadlo premyslet ze neda, k nasemu povolani je proste nutna.

Tak u zdravotníků je pro očkování proti hepatitidě důvod, jaký je ale třeba důvod pro plošné očkování proti hepatitidě B u kojenců? Źádný nebo naprosto mizivý.

Takže je třeba rozlišovat jakou nemoc, v jakém věku, proč, jaké jsou přínosy a jaká jsou rizika, zda to není zbytečná zátěž organismu a zbytečné očkování, které prostě někdo jen protlačil do kalendáře na „cobkdyby“ nebo z kdovíjakého důvodu to tam jaksi je atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.15 21:35
@katule9 píše:
ja je nikomu nenutim tak proc jsi hned tak utocna??Pisu sve zkusenosti a nazory..kdybych je nutila vypadalo by to jinak

Promiň, ale to fakt nebylo myšleno útočně ale jen jako konstatování. Ty ale píšeš, že by očkování proti meningokoku mělo být povinné, podle mě je to ale špatně, nevím proč nutit rodiče k tak závažným krokům. Mělo by to být dobrovolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:35
@ospalámyš píše:
Tak u zdravotníků je pro očkování proti hepatitidě důvod, jaký je ale třeba důvod pro plošné očkování proti hepatitidě B u kojenců? Źádný nebo naprosto mizivý.Takže je třeba rozlišovat jakou nemoc, v jakém věku, proč, jaké jsou přínosy a jaká jsou rizika, zda to není zbytečná zátěž organismu a zbytečné očkování, které prostě někdo jen protlačil do kalendáře na „cobkdyby“ nebo z kdovíjakého důvodu to tam jaksi je atd…

ano, vsak jsem taky rikala ze ani me se ockovaci schema nelibi.. Myslim ze kazdy rodic by mel mit moznost zvolit si co kdy naockuje, a samozrejme do urciteho veku by to muselo byt splneno, to by se mi zdalo jako celkem dobry kompromis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:36
@ospalámyš píše:
Promiň, ale to fakt nebylo myšleno útočně ale jen jako konstatování. Ty ale píšeš, že by očkování proti meningokoku mělo být povinné, podle mě je to ale špatně, nevím proč nutit rodiče k tak závažným krokům. Mělo by to být dobrovolné.

muj nazor je ze by melo byt povinne, je to dosti zavazne onemocneni, ale to neznamena ze to nekomu nutim jen rikam co si myslim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.9.15 21:37

@katule9 me ale přijde jako by jste s Danielou vyznávali fun klub ockujte nebo jste špatné. Syn ma hexavakcinu..další očkování ma zakázané. Jestli budu MIT dalsi dítě..budu bojovat za neockovani. Mám se bát pravých neštovic nebo toho ze mi další dítě bude autista? já beru a chápu matky co ockuji..ale vy pochopte co nechtějí. Jsou to stejné dobré matky..ale strach z dnešní doby kdy se rodí a po očkování se mění zdravé děti v nemocné..je pro někoho vetší..respektuje je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
2.9.15 21:40

@Malike vubec nevim kdo je daniela ani jsem necetla jeji prispevky.Ja tady ale nerikam ze jste spatne ze neockujete, jen vyjadruju svuj nazor, a ptam se co vas k tomu vedlo, jako chapu tvuj strach i chapu ze druhe dite nedas, ja si myslim ze bych dala ale to si myslim ted, jak bych se skutecne v takove situaci zachovala nevim. ale zase nepochopim pokud nedas vubec nikdy a na nic..ale pokud das treba az ve vetsim veku a neco tak proc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.9.15 21:41
@katule9 píše:
ano, vsak jsem taky rikala ze ani me se ockovaci schema nelibi.. Myslim ze kazdy rodic by mel mit moznost zvolit si co kdy naockuje, a samozrejme do urciteho veku by to muselo byt splneno, to by se mi zdalo jako celkem dobry kompromis..

No já bych třeba hepatitidu B a A nedala dětem nikdy, pokud bychom necestovali do rizikových zemí, nežili bychom v rizikovém místě, nedošlo by k nějaké místní epidemii áčka, nebo bych k tomu neměla nějaký jiný závažný důvod.

Takže mě by neuspokojil ani nějaký strop daný kalendářem. Já některá očkování považuji za zbytečná, nebo možnost nakažení chorobou za menší než je rizikovost očkování.

Nedávno jsme narazila na někoho, kdo má poškozené klouby po očkování proti hepatitidě a další měl zas velmi závažnou reakci, takže není to jasné a černobílé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
2.9.15 21:42

@katule9 tak jako jsou závazné následky..tady se nejedna o horečky v roce..ale o dost zavazne následky..zadne léky nepomuzou.das naockovat dítě a vyhne se menigitide a nebude MIT DMO a nebo bude MIT DMO po očkování. Ruska ruleta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.9.15 21:47

@Evulina píše:. Také by neočkované dítě nemělo mít přístup do dalších kolektivů, na kroužky, do MHD, do nákupních center.. 8)

@IvkaV píše: :zed: :zed: :zed:

Snad jsi pochopila, jak to myslím? ;) Chtěla jsem tím poukázat na absurditu vyžadování očkování dětí do školek, když přitom po personálu ho nechtějí, ani nechtějí, aby neočko děti nechodily do kroužků, MHD a nákupních center. Pak striktní povinnost vyžadovat očkování pouze u školkových dětí nemá žádnou logiku.

Příspěvek upraven 02.09.15 v 21:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek