Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mari1912 píše:
Co já četla, teda ale jen díky této diskuzi páč bulvár normálně nečtu, obrna to stejně nebyla
http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
Jo jo, taky jsem to sem psala. Jen nevím, zda to tu někoho zajímá
![]()
A tady (http://www.teraz.sk/…-clanok.html) zase píší toto: „K nakazeniu dvoch detí údajne prišlo pri očkovaní vakcínou, ktorá zmutovaný vírus obsahovala. Vo výnimočných prípadoch tento vírus vo vakcíne môže zmutovať na osobitý kmeň a následne zapríčiniť nové prepuknutie choroby.“ Tak si vyberte ![]()
Nehledne k tomu ze když bylo očkování kvůli prasečí chřipce a dost lidi ji dostalo po naockovani. @monrom vzhledem k tomu jak se Vlada staví třeba nad,, zvýšení příspěvku na peci,, vázne pochybují ze se toho kdo dočká. Momentálně musí všichni tvrdit ze po očkování to fakt nebylo..i kdyby jsi je musela umlatit argumentama.Je sice super číst..pracuji natom..ale to múzou,, pracovat,, dalších 20 let.
Já mám zato, že neočkovat je největší kravina, co může být. Dětí, co má potíže po očkování je minimum. Já si za nepovinné očkování pro děti připlácím, protože člověk nikdy neví. Nikdo neřekne, co bude v budoucnu-objevily se případy úmrtí na dýmějový mor, v Usa, myslím. jak může myslící matka zbytečně ohrožovat své dítě, tím, že ho nenechá očkovat, to mi hlava nebere. Stačí se podívat do minulosti co udělalo neočkování, kolik milionů nevinných muselo zemřít zbytečně, proč moderní matka takto ryskuje?
@mirecekblbecek píše:
Já mám zato, že neočkovat je největší kravina, co může být. Dětí, co má potíže po očkování je minimum. Já si za nepovinné očkování pro děti připlácím, protože člověk nikdy neví. Nikdo neřekne, co bude v budoucnu-objevily se případy úmrtí na dýmějový mor, v Usa, myslím. jak může myslící matka zbytečně ohrožovat své dítě, tím, že ho nenechá očkovat, to mi hlava nebere. Stačí se podívat do minulosti co udělalo neočkování, kolik milionů nevinných muselo zemřít zbytečně, proč moderní matka takto ryskuje?
Těch dětí, které mají po očkování potíže, ale oficiálně to nikdo nepotvrdí, je o dost víc, než uvádí statistiky.
Některé nemoci mizely i před zavedením očkování (třeba takový černý kašel je teď zhruba na stejné úrovni jako v době, kdy se ještě neockovalo).
Radši bych nechala volbu na rodičích, ale já osobně nechci ohrožovat své dítě očkováním. Ne teď, kdy se dal konečně po x letech do pořádku. Ale nejpozdeji za rok a čtvrt očkování bude muset dostat, aby mohl jezdit na školu v přírodě, tábory (zajímavé, že neočkované dítě nevadí ve třídě, ale se stejným kolektivem na škole v přírodě najednou vadí
)
@monrom tak ten černý kašel byl na podobne úrovni (stačí se podívat na rok 1945), navíc dnes je velká jeho podhlâšenost (i podle szu, vzhledem k tomu, že jej každý prodela 2-3 krát za život)
@ospalámyš a vis ze v soucasne dobe se rapidne zvysil vyskyt hep A?
@monrom píše:
@lucenka Já myslim, že povinné očkování na pertusi bylo zavedeno až 1958, ale ještě si to ověřim na SZU.
ano právě proto píšu, že v roce 1945, před zavedením očkování, bylo množství nemocných podobné jako dnes, kdy je povinné očkování. Takže k čemu to očkování je?
@monrom píše:
@lucenka Dnes určitě není stejně velká nemocnost jako v 45. Už delší dobu se mluví, že je potřeba přeočkovávat dospělé. MYslim, že bez úplného očkování bychom byli někde úplně jinde.
Vždycky se může stát, že kmen zmutuje a očkování je pak ne tolik účinné. Zavolám si na SZU a zjistim
stačí se podívat do toho grafu, abys viděla jaký byl vývoj nemocnosti ![]()
@mirecekblbecek píše:
@katule9 píše:
@harfa napsla jsi to naprosto vystizne a musim jen souhlasit
Děkuji. Člověk míní, život mění.
Toto téma je velice ožéhavé a opravdu individuální, proto by se k němu mělo také takhle přistupovat ![]()
@monrom píše:
Zde je článek s rozborem pertuse v roce 2014 a nemocnost, čili počet nemocných na 100tis obyvatel byla 24 lidí, což je proti vrcholu před začátkem očkování, kdy byla nemocnost přes 500 na 100tis obyvatel, menší.
V článku se také píše, že se nemoc objevuje pravidelně ve 2-5 letech, podobně jako v jiných státech a to především u dětí a původně bylo nejvíc nemocných u dětí do jednoho roku a nyní se přesouvá do věkové kategorie 15-19let, nicméně pořád nejohroženější zůstávají malé děti do jednoho roku, které jsou neočkované.
já se ale nebavím o vrcholu nemocnosti před zavedením očkování, ale o úrovni nemocných v roce 1945, kdy byla podobná jako dnes a to se v té době neočkovalo. Pak to v 50. letech stouplo na ty šílený čísla ale těsně před zavedením očkování to opět začalo klesat. Stačí koukat na ten graf na který jsem dávala odkaz ![]()
@monrom vždyť těch hodnot už dosahuje, když srovnáš rok 2014 a rok 1945
@monrom vždyť i rok před zavedním očkování je na grafu vidět jak nemocnost výrazně klesla. V té době se zlepšily podmínky života v ČR. Takže by se chtělo zamyslet třeba nad tím, jak moc byl výskyt černého kašle ovlivněn stravou lidí (teprve v roce 1953 byl zrušen přídělový systém) ![]()
@monrom píše:
Zajímalo by mne, jestli tu jsou rodiče, kterých neočkované děti jsou již školopovinné nebo třeba i v puberte, jak s nima cestují po světě a tak.
Předškolní děti je snadné neočkovat a nestátních školek je na výběr dostatek.
já se cestování po světě s neočkovaným dítětem nijak nebojím. sama cestuju neočkovaná tak mě to neděsí.
navíc sama mám ve svém okolí dost lidí co prodělali černý kašel. několik z nich bylo ještě v době ochrany po očkování… dokonce mezi nimi byla i jedna učitelka…