Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@monrom píše:
@alifie Dobrovolné očkování, to si rovnou můžete předepisovat léky sama, nepotřebujete žádného lékaře???Opravdu nepochopim, jak může být někto natolik krátkozraký a ani nadnárodní důvody ho nepřesvědčí (nebo je neumí pochopit). Viz můj komentář, proč se u nás očkování ještě stále povinné a pro už v Německu ne.
Antibiotika předepisují lékaři, ale brát je není povinné. Přitom antibiotika na rozdíl od očkování skutečně brání dalšímu šíření nemoci. Opravdu nevidím důvod, proč by očkování mělo být povinné, když je to prevence, která zřejmě chrání pouze očkovaného jedince.
Nadnárodní důvody - jakože budeme v ČR očkovat mimina proti žloutence typu B, protože žloutenka typu B je problém v Africe? Fakt super. ![]()
Lékaře beru jako poradní hlas - je jen na mě, zda předepsané léky budu či nebudu brát. Vlastně je na mě i to, zda k lékaři s problémem půjdu či nikoliv. ![]()
@brko sorry ale většina nemocí proti kterým se očkuje opravdu nejdou lehce vyléčit, to fakt neni rýma ![]()
@lucenka promiň ale začátek očkování je mnohem dříve, než tyto grafy vůbec vznikly a kdy se tím dotyčná společnost vůbec začala zabývat tzn. že jsou tak trochu nerelevantní nebo jinak pokud jsou relevantní, tak rozhodně neukazují to, co se tady snažíš nacpat ostatním…tj. nemůžeš na základě nich preferovat neočkování a uvádět je jako důkaz ![]()
Příspěvek upraven 03.09.15 v 15:37
@monrom píše:
@brumdinka Máš úplnou pravdu, ale myslim, že to některým osobám nevysvětlíme, protože se ve statistikách chytají každýho vrcholku a dál, než po hranice své rodiny nevidí.
máš naprostou pravdu, je to jak hrách na stěnu házet…přeji hezký den ![]()
@brumdinka píše:
@brko sorry ale většina nemocí proti kterým se očkuje opravdu nejdou lehce vyléčit, to fakt neni rýma@lucenka promiň ale začátek očkování je mnohem dříve, než tyto grafy vůbec vznikly a kdy se tím dotyčná společnost vůbec začala zabývat tzn. že jsou naprosto nerelevantní resp. nemůžeš na základě nich preferovat neočkování
tím chceš říct, že se proti spalničkám očkovalo již v roce 1953, když všechny prameny uváí rok 1969? Nebo černý kašel již v roce 1945, že by se očkovaly i zarděnky už v 60. letech? Tak proč jsou na těch grafech vyznačeny trošku jiné roky, kdy se začalo očkovat
@monrom píše:
To je samozřejmě nesmysl - u pertuse pokud by nebylo očkování, byl by další pík a pravděpodobně ještě vyšší než ty předchozí.
Grafy ostatních nemocí jsem podrobně nestudovala.
to nemůžeš vědět, protože nikde nejsou statistiky vývoje černého kašle před rokem 1945 ![]()
@lucenka tím chci říct, že začátek očkování je mnohem mnohem dříve…přečti si něco o historii očkování ![]()
a že opravdu toto není důkaz na podporu neočkování…
@brumdinka tak my se tu snad bavíme o aktuálních očkování
a ano s očkováním se začalo už o hodně dřív. Ale nějak jsem si nevšimla, že by díky očkování z povrchu zemského zmizel tyfus, cholera, mor…takže nemoci proti kterým se očkovalo už v 19. století ![]()
@monrom píše:
Vynález očkování je něco jako vynález antibiotika a jejich úlohu nikdo nezpochybňuje.Rozdíl je v tom, že prevence zatim vychází finančně lépe a procento závažných nú je velmi malé. Zatím co léčba onemocnění je vždycky nákladnější a zdlouhavější proces.
procento NÚ je velmi malé díky vysoké podhlášenosti, těžké prokazatelnosti NÚ
@lucenka @monrom ti odpověděla za mě, víc netřeba dodávat ty si stejně budeš mlít neustále tu svoji aneb jak už tu někdo v diskuzi psal…diskuze s tebou je naprosto zbytečná, přeju hezkej den ![]()
@monrom píše:
@lucenka Většina nahlášených závažných nú se po zkoumání také vyvrátila a nesouvisela s očkováním. Pracovala jsem na farmakovigilanci suklu a vim o čem mluvim.
Samozřejmě podhlásivost nezpochybňuji a proto se zavedla i možnost hlásit nú rodičema - hlásila jsi nú svého dítěte na súkl?
V době výskytu NÚ jsem neměla tušení, že taková možnost existuje, takže jsem to nehlásila. Stejně by to bylo smeteno ze stolu, protože by to nebylo jasně prokazatelný (těžko dokážu, že kluk před vakcinací měl slušnou slovní zásobu a po ní zapomněl prakticky všechna slova a naučil se je znovu až za 3 roky)
@lucenka Prave ze jeste ze ten stat mame..kdyz existuje tolik nezodpovednych a umanutych rodicu ktere nechteji ockovat! K zubari taky chodis povinne, a mimochodem ty sama jsi ockovana??
@brumdinka píše:
@brko sorry ale většina nemocí proti kterým se očkuje opravdu nejdou lehce vyléčit, to fakt neni rýma![]()
@lucenka promiň ale začátek očkování je mnohem dříve, než tyto grafy vůbec vznikly a kdy se tím dotyčná společnost vůbec začala zabývat tzn. že jsou tak trochu nerelevantní nebo jinak pokud jsou relevantní, tak rozhodně neukazují to, co se tady snažíš nacpat ostatním…tj. nemůžeš na základě nich preferovat neočkování a uvádět je jako důkaz
Příspěvek upraven 03.09.15 v 15:37
pertuse, zardenky, napr… na tyto nemoci se běžně neumírá. Neříkám, ze vůbec, ale třeba zardenky nejsou smrtelne.jsou nebezpečné jen pro těhotné ženy-pro plod.
@lucenka píše:
V době výskytu NÚ jsem neměla tušení, že taková možnost existuje, takže jsem to nehlásila. Stejně by to bylo smeteno ze stolu, protože by to nebylo jasně prokazatelný (těžko dokážu, že kluk před vakcinací měl slušnou slovní zásobu a po ní zapomněl prakticky všechna slova a naučil se je znovu až za 3 roky)
Kolik bylo synovi kdyz vsechna ta slova zapomel..??
Pokud občas lehce zakaslu, nelezu k novorozenci, tam chodim jen 100% zdravá
Je fajn koukat, jak se najednou protiockovaci rodiče ohani kolektivní imunitou, která přece neexistuje a je k ničemu. 
Znovu dodáván, že moje dítě má postižení po očkování, stejně si myslím, že je to pro mě lepší, než aby na následky toho, že nějakou nemoc chytne, umřel…