Varování pro neočkující maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
3.9.15 11:36
**@lucenka píše:
tady máš podrobnější graf (po 3 letech), kde je jasně vidět, že nemocnost roste od roku 1989
http://www.szu.cz/…_pertuse.pdf
a tady jednotlivé roky http://www.szu.cz/…_pertuse.pdf

Pokud je pravda, že ho kazdej 2 x nebo třikrát prodělá, tak v tom případě já osobně dekujuoclovani za mirnej průběh. A pokud to vezmu logikou neockujicich matek, tak pokud to od myho dítěte se skrytým průběhem chytne to jejich neockovany, může mi to být fuk, ne? okud očkování může za to, že z vážné nemoci se stane nemoc prehlidnutelna, je to pro mě taky plus. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
3.9.15 12:00
@kate02 píše:
Pokud je pravda, že ho kazdej 2 x nebo třikrát prodělá, tak v tom případě já osobně dekujuoclovani za mirnej průběh. A pokud to vezmu logikou neockujicich matek, tak pokud to od myho dítěte se skrytým průběhem chytne to jejich neockovany, může mi to být fuk, ne? okud očkování může za to, že z vážné nemoci se stane nemoc prehlidnutelna, je to pro mě taky plus. :-)
:potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
3.9.15 12:07
@kate02 píše:
Pokud je pravda, že ho kazdej 2 x nebo třikrát prodělá, tak v tom případě já osobně dekujuoclovani za mirnej průběh. A pokud to vezmu logikou neockujicich matek, tak pokud to od myho dítěte se skrytým průběhem chytne to jejich neockovany, může mi to být fuk, ne? okud očkování může za to, že z vážné nemoci se stane nemoc prehlidnutelna, je to pro mě taky plus. :-)

tím svým mírným průběhem to ale akorát šíříš dál mnohem delší dobu. Příbuzní tak mohou nakazit novorozence, u kterého to může být průšvih. Holt si myslí, že jenom občas lehce zakašlají, ale přitom je to černý kašel a u toho novorozence se rozvine úplně.

• Citovat
  • Upravit
17221
3.9.15 12:25
@kate02 píše: … okud očkování může za to, že z vážné nemoci se stane nemoc prehlidnutelna, je to pro mě taky plus. :-)

Pro očkované dítě, které v pohodě zvládá očkování, to plus rozhodně je.
Ovšem pro ty jedince, které má teoreticky chránit stádní imunita (třeba novorozenci) a kvůli kterým se vyžaduje plošné očkování, to rozhodně plus není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
3.9.15 12:30
@kate02 píše:

jo je to tvoje plus. pak až takový člověk s mírnou formou bude chrchlat na novoroznce tak to bude taky děsný plus :roll:

jinak ano. může ti to být fuk jestli se moje neočkované nakazí. právě proto nechápu proč to mají potřebu lidi řešit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
3.9.15 12:31

@lucenka Kdybys narazila na graf výskytu nemocnosti od roku 1900, tak sem hoď prosím odkaz. Graf úmrtnosti od r.1900 jsem na stránkách SZÚ viděla, ale výskyt ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.15 12:33
@alifie píše:
@lucenka Kdybys narazila na graf výskytu nemocnosti od roku 1900, tak sem hoď prosím odkaz. Graf úmrtnosti od r.1900 jsem na stránkách SZÚ viděla, ale výskyt ne. :think:

jsem se někde dočetla, že nemocnost se začala sledovat až od roku 1945 :?

• Citovat
  • Upravit
17221
3.9.15 13:50
@lucenka píše:
jsem se někde dočetla, že nemocnost se začala sledovat až od roku 1945 :?

Aha. Zvláštní, že se sledovala obrna už v roce 1929, u níž zaznamenaná maximální úmrtnost byla 3/100 000 a nemocnost 25/100 000 obyv. (rok 1939),
a nesledoval se černý kašel, který by měl v té době mít nemocnost a úmrtnost výrazně vyšší. :think: (To mi udělali naschvál. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.15 13:52
@alifie píše:
Aha. Zvláštní, že se sledovala obrna už v roce 1929, u níž zaznamenaná maximální úmrtnost byla 3/100 000 a nemocnost 25/100 000 obyv. (rok 1939),
a nesledoval se černý kašel, který by měl v té době mít nemocnost a úmrtnost výrazně vyšší. :think: (To mi udělali naschvál. :mrgreen: )

Přesně nad tím jsem dneska dopoledne taky přemýšlela, co je vedlo k tomu sledovat výskyt méně závažného onemocnění (že by černý kašel v té době nebyl takový strašák? :think: )

• Citovat
  • Upravit
26093
3.9.15 13:56
[citace lucenka** píše:
tím svým mírným průběhem to ale akorát šíříš dál mnohem delší dobu. Příbuzní tak mohou nakazit novorozence, u kterého to může být průšvih. Holt si myslí, že jenom občas lehce zakašlají, ale přitom je to černý kašel a u toho novorozence se rozvine úplně.

Pokud občas lehce zakaslu, nelezu k novorozenci, tam chodim jen 100% zdravá ;-) Je fajn koukat, jak se najednou protiockovaci rodiče ohani kolektivní imunitou, která přece neexistuje a je k ničemu. :mrgreen:

Znovu dodáván, že moje dítě má postižení po očkování, stejně si myslím, že je to pro mě lepší, než aby na následky toho, že nějakou nemoc chytne, umřel… :nevim: Nebo měl následky ještě větší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
3.9.15 14:17

@brko nikdo není dokonalý, že? holt se chybka vloudí, rozhodně stojím si za tím, že ty děti, co nejsou očkované mohou na to jednou šeredně doplatit, nechtěla bych být v jejich kůži. je rozhodně menší chyba napsat rysk, než litovat toho, že se jednou dítě nakazí třeba meningokokem a zemře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
3.9.15 14:49

@kate02 @mirecekblbecek souhlasim :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
3.9.15 14:53
@mirecekblbecek píše:
@brko nikdo není dokonalý, že? holt se chybka vloudí, rozhodně stojím si za tím, že ty děti, co nejsou očkované mohou na to jednou šeredně doplatit, nechtěla bych být v jejich kůži. je rozhodně menší chyba napsat rysk, než litovat toho, že se jednou dítě nakazí třeba meningokokem a zemře.

Stejně tak očkované dítě může šeredně doplatit na očkování. Právě proto by očkování mělo být zcela dobrovolné - kdo se bojí nemocí více než očkování, tak by očkoval, kdo se víc bojí očkování, tak by neočkoval. A protože převažuje odborný názor, že očkování je prospěšné, tak by ho pojišťovny proplácely a obě strany by mohly být spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.9.15 14:53

@kate02 takže ani matka, která občas zakašle, nemá být v kontaktu se svým novorozencem?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
3.9.15 14:57
@mirecekblbecek píše:
@brko nikdo není dokonalý, že? holt se chybka vloudí, rozhodně stojím si za tím, že ty děti, co nejsou očkované mohou na to jednou šeredně doplatit, nechtěla bych být v jejich kůži. je rozhodně menší chyba napsat rysk, než litovat toho, že se jednou dítě nakazí třeba meningokokem a zemře.

očkování proti meningokokovi je jen na rodičích… pokud se tak bojíš následků nemocí, proti kterým se dá očkovat, necháváš sebe a své děti očkovat i proti chřipce?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek