Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu zda doporucite očkovat roční dítě (jedináčka) proti pneumokokum. Když jsem byla dítě tak jsem mívala velmi často zanety středního ucha. Vim, že se za to takto pozdě platí, Dr nám řekla, že cca 1700 Kč za vakcínu, ale to bude asi ten Prevenar ne? Není ta druha vakcína levnější?? Děkuji za radu
@alialiali My platime za Preenar kolem 1450, ten druhy by mel stat kolem 800.
@Mimis2017 synflorix je zadarmo jen pokud se první dávka aplikuje do 7. měsíce věku.. Teď jsem to četla na jejich stránkách
zakladatelka uvažuje o pozdějším očkování
@Mimis2017 píše:
@Cuddy poslední dávku měl v listopadu 2017.
Ale ono neni dulezite, kdy mel posledni davku, ale kdy pvni tri. Pojistovna ockovani proplaci, jen kdyz se prvni tri davky stihnou do 7 mesicu.
Dávali jsme v roce ten synflorix, myslím, že stál kolem 800, starší ho měla na pojišťovnu, protoze jsme ho kvůli operaci nemohli dát dřív. Mladší jsem ho pak zaplatila v roce, protože jsem nechtěla do mimina cpát najednou hexu i toto, petistovku přispívala pojišťovna na nepovinné očko.
@Lekninka91 aha, to jsem nevěděla a zakladatelku jsem špatně pochopila. Omlouvám se ![]()
@Mimis2017 taky se mi to dneska stalo v jedný diskusi a taky na téma očkování ![]()