Očkování proti tetanu v době snažení

5702
25.5.12 08:19

Očkování proti tetanu v době snažení

Ahoj, nemáte prosím ,někdo zkušenost s očkováním v době snažení. Nutně potřebuji přeočkovat proti tetanu, když to nestihnu budu pak muset mít 3 dávky. Jenže se zrovna snažíme o mimčo, a nevím zda to nemůže mít něajké následky. Děkuji za každíé info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
25.5.12 08:26

no nevím, raději se domluv s doktorkou, já ji mám propadlou, zjistilo se to v těhu, tak to nešlo a pak,když jsem kojila tak taky ne. Nechala bych to třeba na dobu, kdy dostaneš MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
25.5.12 08:27

Lepší je po očkování počkat alespoň měsíc se snažením. Nevím, kdy jsi byla očkovaá naposled, jen upozorňuji, že přeočkování stačí po 15 letech, ne po 10 jak se dříve uvádělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
25.5.12 08:29

No já to mám právě už skoro těch 15, prostě na to mám už jen pár měsíců, přestat snažit se nemůžu - vyšší věk, chodím do CAR. No já myslela, že bych šla hned jak bych dostala MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
25.5.12 08:35

byla jsem na tetanovce někdy v době ovulace, při které jsem i otěhotněla. Měla jsem stejný problém, Očkování mi mělo letos v únoru propadnout a chtěla jsem to stihnout. Říkala jsem o tom doktorce a prý to není problém :nevim: No každopádně jsem 32tt a miminko je v pořádku.
Hledala jsem si o tom tenkrát nějaké informace a našla jsem, že dokonce v rizikových zemích, kde často novorozenci umírají na tetanus, se prý záměrně očkuje v těhotenství, aby bylo dítě chráněné po narození. No do jaké míry je to bezpečné, to nevím :nevim: Ale v době snažení snad nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
25.5.12 08:38

Tak přesně to jsem chtěla slyšet, velké díky, hned jak dostanu MS jdu se dát o očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
25.5.12 08:44

Já jsem ve jedné chytré knížce čerla, že se to může i vtěhotenství, protože to není živá vakcína :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
25.5.12 09:01

u jakéhokoli očkování by měl být rozestup 14 dní od otěhotnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.5.12 09:25

Můžeš. Navíc tetanovka je jediná vakcína, která má přílušné testy v těhotenství a dává se i při úrazech v těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.5.12 09:27

Šla jsem s požehnáním doktorů v prvé fázi cyklu. Vzhledem k naší délce snažení by mi to bývalo propadlo stoprocentně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.5.12 09:27

Na to jsou různé názory.
Někde píší, že od jakéhokoliv očkování by měl být rozestup mezi otěhotněním min 2 měsíce(2 menstruační cykly).
Já s tím nemám zkušenost, snažení nebylo nutné. Ale přeočkování tetanovky letos v březnu mi způsobilo těžkou dvoufázovou angínu, nezabrala jedna antibiotika,musela jsem dostat druhá.
Když jsem se nechávala očkovat, byla jsem zcela zdravá.
Před tím jsem dlouho očkovaná nebyla, tak jsem si nemohla ověřit, jak reaguju na očkování.
Kdyby měla být reakce u Tebe podobná, tak si myslím, že pro začátek těhotenství nic moc.

Já bych to neriskovala, už proto,že je rozdíl otěhotnět přirozeně a uměle. Příroda si s tím poradí(buď všechno nebo nic), plody po umělém oplodnění jsou podle mě náchylnější a „zranitelnější“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.5.12 09:33

Mně dr. řekla, že se může očkovat i v těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
25.5.12 10:09

Díky všem za názory :hug: , ještě to skonzultuji s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
25.5.12 21:30
@Angua píše:
Mně dr. řekla, že se může očkovat i v těhotenství…

Tak mě to dr. při kojení(batolete) naočkovat nechtěl. Nevím, jak by to řešil, kdyby to „hořelo“, ale desetiletou lhůtu jsem už měla pryč..Byl ale informovaný, že je možné počkat až 15 let, podle nových pravidel.
Apeloval na mě, abych se přišla naočkovat hned, jak ukončím kojení. Tak jsem šla asi po 2 měsících a po tom očkování jsem chytla tu šílenou angínu, neměla jsem takovou, co si pamatuju. Těžko ale říct, do jaké míry mělo očkování vliv. Jsem si ale jistá, že jsem při očkování neměla ani rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.5.12 21:35

@Jana206 No já tam budu muset letos - kojení nekojení… Letos to bude 15 let :? Jsem na to právě trochu zahřešila, nešla těhotná, že mám ještě čas, pak se mi mezi kojením a těhotenstvím nechtělo a teď to mám :lol: Tak doufám, že to přežiju ve zdraví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek