Očkování proti žloutence typu A+B

15
2.4.06 08:47

Očkování proti žloutence typu A+B

Ahojky,
za nedlouho jdeme s naší roční holčinou na očkování proti žloutence typu B a já bych chtěla malou naočkovat zároveň i proti typu A, ale dětská Dr. to nedoporučuje, že je to zbytečné a že to nemá kde chytit a že je to pro malou zbytečná zátěž. Jaké máte zkušenosti se svými Dr. ohledně očkování žloutenky typu A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ibu
627
2.4.06 12:27

Ahoj holky a Mlfiko,

také se připojuji k dotazu. Naše dětská Dr. nám řekla to samé. Ale v Sama doma mluvila hygienička, že žloutenku typu A doporučuje u dětí očkovat, myslím, že po druhém roce života. Hlavně pokud člověk chce s děckem cestovat. Tak teď nevím zda dítko nechat očkovat nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
2.4.06 13:04

Já jsem malému nechala doočkovat A už k prvnímu očkování (mají i vakcínu Twinrix na obě žloutenky současně, tak se tím jedno píchání ušetří). Holku jsem nechala doočkovat později, protože mi chvíli trvalo, než jsem si uvedomila, že v základním očkování je pouze B. A je ta žloutenka ze „špinavých rukou“ a myslím, že pro mrně je docela vhodná. Nevím jakou máte zkušenost vy, ale moje dcera v určitém věku ocucala nejen na veřejném pískovišti a v dopravních prostředcích kdeco. A myslím, že i ve školkách a jinde není v silách matek ani učitelů uhlídat 100% dodržení hygienických návyků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.4.06 13:22

Ahoj,

nám právě paní doktorka doporučila doočkovat žloutenku A kolem 3. roku, kdy malá začne chodit do školky a zároveň i proto, že hodně cestujeme. Teď ještě žijeme v Anglii a až budeme zpět v ČR, tak budu hlídat akci na vakcínu, koupím a nechám naočkovat. Vždycky se v průběhu roku akce objeví, tak se to vyplatí. Loni jsme takto koupili menigokoka.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.4.06 20:14

Ahojte,
taky jsem se rozhodla oočkovat dceru na A-čko. Když vidím co provádí na hřišti, čeho všeho se chytá a já taky :( (při představě kdo všechno se chytá vozíku v obchodě mi není kolikrát nejlépe)… naše Dr nám to ani nevymlouvala, ani nedoporučovala, nechává to na rozhodnutí maminy. Akorát vím, že do konce května je akce na vakcínu, takže ji rozhodně koupíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
10.4.06 15:25

Ahoj,

nám dr. doporučila očkovať A+B naraz po 2. roku života. Takže nás to čaká teraz na jar. Tvrdí, že hlavne pre tých, čo chcú s deťmi cestovať je to určite výhodné.

Crnkapinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lena.03
6.3.13 13:33

vlastní zkušenost

Ahoj, já osobně doporučuju určitě očkovat i proti A. Mám dítko už starší, dalo by se říct, že už slečnu (6. třída) a je to asi týden, kdy jim vyhlásili ve škole karentenu právě kvuli tomu, že jeden klučina onemocněl žloutenkou typu A. A já jsem teď jen ráda, že jsem si tenkrát stála za svým a nechala dceru naočkovat. POdle mně to rozhodně není zbytečné, jak tvrdí někteří pediatři. Mějte se fajn, a ať jsou naše děti zdravé :-)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML