"Přerušená" mateřská

41
31.3.06 13:14

"Přerušená" mateřská

Ahojky,
nevíte, náhodou, jak je to s držením pracovního místa během mateřské? Samozřejmě vím, že 3 (4) roky zaměstnavatel musí místo držet. Ale:
Mám možnost od září zase nastoupit do práce(na částečný úvazek), co když to ale nebude fungovat(hlídání, dojíždění a tak) a já se třeba po půl roce rozhodnu, že bych přece jenom měla raději zůstat s malým doma? Musí mi i tak zaměstnavatel držet místo až do řádného ukončení mateřské, nebo se něco mění tím, že jsem tam nastoupila a zase „odešla“, takže mám smůlu ?
Díky moc za odpovědi
Luzilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
31.3.06 15:05

Ahoj Luzilko,Klidně můžeš nastoupit do práce na částečný úvazek a zároven pobírat rodičák. Na rodičovské dovolené si můžeš přividělávat kolik chceš,není stanovena hranice.Tuším,že k této změně došlo loni,jestli se pletu,tak mě holky opravte. My to budeme mít asi takto: dále zůstávám na rodičáku,ale budu zároven chodit do práce na dva dny v týdnu,kdy bude hlídat manžel. Až budou synovi 3 a půjde do školky,ukončím rodičovskou dovolenou a nastoupím na celý úvazek.Jo a stejnou pracovní pozici ti zaměstnavatel drží pouze po dobu mateřské,ale místo (adekvátní tvému vzdělání a zařazenípřed nástupem na mateřskou) ti drží 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
1138
31.3.06 16:46

Jen pozor, kdyby jsi chtěla jít na druhou mateřskou, tak se ti bude ta PPM (69% platu) počítat z toho částečného výdělku. Tak si spočítej, jestli se ti návrat vyplatí. Já jdu taky na výpomoc do práce při rodičáku, ale jdu na jinou smlouvu, abych právě při dalším těhu nepřišla o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
5.5.06 13:09

Ahoj holky.Já chodím do práce ke stejnému zaměstnavateli na DPČ ve dnech kdy hlídá manžel.Malý bude mít 2roky a chodím od jeho 6měsíců.Prý až otěhotním podruhé a budem mít druhého potomka,tak údajně bych měla dostávat peníze z HPP i DPČ.Je to pravda???Jestli někdo máte zkušenost,tak mi napište,díky.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.5.06 22:58

No já teda nevím, já jsem to taky zjišťovala a bylo mi řečeno, že by se mi potom všechny dávky počítaly z toho polovičního úvazku. My jsme to nakonec vyřešili smlouvou o provedení práce.

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect