A zase ta školka

5532
30.3.06 08:41

A zase ta školka

Ahoj holky,
nezlobte se na mě, že znova začínám téma které se tady už tisíkrát přetřáslo, ale nemám čas hledat, a tak doufám, že mě neukamenujete. Právě jsem zjistila, že zápis do školky je dnes pouze od 8.00 - 10.00, a tak nutně potřebuji poradit. Potřebuji vědět, jak je to s mateřskou dovolenou. Přesněji, když zapíšu syna do školky od února (po dovršení 3 let věku), ale budu ho tam dávat pouze na těch 20 hodin týdně, zůstane mi mateřská nebo po zápisu do školky mi nárok na mateřskou zaniká. Moc děkuji za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
30.3.06 08:49

Ahoj,
pokud dáš syna do školky na čtyři hodiny denně tak ti rodičák zůstává.O ten bys přišla pokud bys ho tam dala na dýl.

Ať se prckovi ve školce líbí
Ještě jsem chtěla dodat,že školné pro tyto děti je asi o třetinu menší.U nás je to 133,50 místo 200kč.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 09:36

Taky se chystám s děckama-dvojčatama k zápisu.U nás až 10.4. Taky budou mít v únoru 3 roky. Myslím, že rodičák zůstává pokud je to jen 4h denně=není zajištěná celodenní ústavní péče.Taky bych to tak chtěla udělat. Zvlášť jestli fakt bude ten rodičák přes 7tisíc.Budu už pracovat na celý úvazek ale babičky snad vypomůžou a manžel dělá na směny tak se to nějak zvládne.Už teď dělám 5h denně a zvládá se to.Magdulka (nejde mi se nějak přihlásit)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
30.3.06 10:08

take jsme byly vcera u zapisu. Ja uz rodicak neberu, jen vim, ze tam maminkam co berou rodicak a chtely zapsat deti na 4 hodiny denne rikali, ze prednost maji deti pracujicich maminek a samozrejme predskolaci. Tak doufam, ze nas vezmou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.06 11:01

Ahojky,
tak už jsme doma ze školky. Bohužel jsem se opět dozvěděla, že je úplně zbytečné podávat prckovi přihlášku, protože mi ho stejně nevezmou :( Přednost mají maminky s jistým zaměstnáním a nic jiného je nezajímá. Jsem dost naštvaná, protože jsem byla už ve čtyřech školkách a všude mi řekli to samé. Připadá mi to nefér, zvlášť, když přijímají děcka z jiných okresů ale na děti ze svého okresu nemají místa :evil:
Nejhůř to asi ponese syn, protože doma už ho to jen se mnou nebaví a v té školce si hned šel hrát s dětmi a na mě si skoro ani nevzpomněl a opět mi dalo hodně práce, abych ho tam odsud dostala.

• Citovat
  • Upravit
56
30.3.06 11:59

Holky, ty školky, to je šílené:(( Nejprv jich spoustu porušili a teď zas nemají pro děti místa. A to jsem zvědavá, co ještě bude, protože dětí se rodí víc a víc.
my ještě na školku máme čas, ale už teď vím, že i do školy v místě našeho bydlíště dělají „výběrové řízení“, protože všechny děti pobrat nemohou. Chápete to? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
30.3.06 12:01

Ahoj, nám kluka taky vzali až teď jako předškolního,doma se taky nudil,tak jsem ho vozila do školky do Prahy 10km. Jezdil jenom 3×týdně, když měl kroužky, to se dalo zvládnout. Toho mladšího mi taky nevzali, takže o práci si můžu nechat jen zdát :evil: To se pořád stěžuje na nízkou porodnost a nakonec nemají pro děti místo ani v předškolním zařízení aby mámy mohly do práce :cry:
Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect