Kdy stříhat?

63
26.3.06 23:48

Kdy stříhat?

Zdravim.
Chtela jsem se zeptat jake mate zkusenosti se strihanim deti… Jestli jsou nejake pravidla, kdy se ma poprve dite ostrihat nebo upravit uces aby vlasky byly silnejsi… Je lepsi zajit k holici, nebo staci doma vzit nuzky..

Mala uz po porodu mela hodne vlasku.. Nektere ji zustaly ale vetsinou ji vypadaly a narostly nove… Ted je ma dost dlouhe a rovne, a tak je sepinam sponeckou, ale vadi ji na plavani kdyz se vynoruje z vody, nebo kdyz je nastvana nebo protivna tak si je trha..

Budu moc rada, kdyz mi napisete svoje zkusenosti…
Hodne zdravicka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
326
27.3.06 00:18

Ahoj Agulo.
Jestli malé ty vlásky vadí, tak můžeš i sama doma sem tam ostříhnout nějaký ten pramínek. Myslím si, že nějaká ta nerovnost se na malých dětech ztratí. Taky jsem naši malou stříhala, ale to jí byl asi rok. Měla taková chmíříčka, ale pěkně dlouhá, sem tam se jí dělaly takové pramínky, tak jsem to podle svého uvážení upravila. Naposled v létě. Teď má 2,5 a vlásky jí krásně povyrostly, že děláme culíčky a vidím i další podrůstky, které brzy povyrostou. Zatím už nestříhám. Tak hodně zdaru, ať jste zdraví krásní.

Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
27.3.06 08:30

Agulo,

jsem kadeřnice a to že po ostříhání budou vlásky silnější je mýtus :wink:

Většinou ,,zhoustnou,,opticky tím otříháním,nebo někdy se stane že z vlnitých se stanou rovné a změní se tak charakteristika vlasu.

Každopádně není na stříhání pravidlo a záleží na rodičích.Náš malý je skoro plešounek,má jemné,světlé vlásky,tak jsem ho před 2.měsíci sjela strojkem a vypadá to mnohem lépe.Vlásky se sjednotily a vypadá jako velký chlap :lol:

Tak stříhání zdar a ať se Vám povede 8)

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
27.3.06 08:49

Ahoj,
dcerka měla dost vlásků, dlouhé, ale jemňoučké. Po roce jsem jí poprvé sama ostříhala ofinu, pak jsem ji vzala ke kadeřnici a ta jí to ostříhala do takového hezkého účesu :) To miminkovské chmýříčko šlo pryč - a zbyly krásné dětské vlásky :)
Od té doby byla u kadeřnice už dvakrát, nechávám jí to vzadu narůst dlouhé, takže jí upravuje jenom ofinku a ty boční partie.
Pro nás je lepší zajít ke kadeřnici, je to milá mladá holka, Elišce se tam líbí - ale přece jenom, není to doma, tak není tak „voražená“. Sedí, kouká a drží :) Doma jsme ji s těma nůžkama naháněli málem po celém bytě a bylo to o vypíchnutí oka:)

Na to není žádné pravidlo, některé dítě se narodí a už by se pomalu mohlo stříhat, jiné je ještě v roce a půl skoro plešounek:)

A taky záleží na tvé představě, co by na té hlavičce mělo mít :)

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.3.06 09:02

Já jsem poprvý nechala Jířu stříhat asi v roce, kdy už měl vlásky v očích. Ostříhala mi ho kadeřnice za 30 kč - že bych se na to doma nevyprdla :)) měl to krááásnéé a já bych ho opižlala. Chodíme doteď ke kadeřnici, je to za pár korun a má krásnou hlavičku makovičku. Teď jedem fakt krátký sestřih od té doby, co se ostříhal sám a nijak jinak to nešlo zarovnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
27.3.06 09:18

Aprilmouse - tos mě rozesmála, máte doma šikulu :lol:

Já nechala Matýho ostříhat ve 13-ti měsících kadeřnicí, od 8měsíců nosil sponečku, páč měl od narození hodně vlásků a měl je v očích. Teď je z něj velký chlap a ačkoli to budou teprve 2měsíce, chystáme se na stříhání znovu - vlásky rychle rostou :) Doma bych si to „nemajzla“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
27.3.06 09:37

Hlasuju pro kadeřnici!U nás byla potíž v tom,že když jsem chtěla Báru stříhat doma,mlela sebou jak větrný mlýn.U kadeřnice seděla na vysoké stoličce,takže se bála,že spadne a ruce měla pod plachtou.A ještě k tomu respekt z cizí ženské.Sečteno a podtrženo-bála se pohnout,takže bez nervů a 1.stříhání stálo 15 korun,protože se jen zastřihly přerůstající vlasy.Byla dost plešoun.Teď chodíme jen zastřihovat ofinu za 5,–,to bych si taky netroufla,nemám dost ostré nůžky.
A kadeřnice ještě radila-když stříhat doma,tak u zrcadla,protože když mrňous nevidí,co se mu děje na hlavě,tak sebou šije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
27.3.06 10:44

Ahoj. Já si myslím, že záleží, jak se cítíš. Já poprvé stříhala prcka tuším ve čtyřech měsících, měl hooodně vláasků a husté od narození, ani mu nevypadaly, jen sem tam prořídly, takže mu to už lezlo do očí, navíc mu bylo horko a s občas jsem ho i nechtíc zatahala při oblíkání. Takže jsem si nedovedla představit, že by ho stříhala kadeřnice - ležel na stole na přebal. podložce igelitem nahoru, mamka na něj jukala a já stříhala. A fakt se mi to docela povedlo. Podruhé jsem stříhala před Vánocemi, to ještě neseděl jistě, takže taky doma - pro změnu jukal manža a stříhala jsem v koupelně na pračce u našich, taky jsme to zvládli.

Teď už mu to zase leze do očí, i na krčku to má dlouhé (zase se mi povedlo ho zatahat - to bylo nářku :oops: ), navíc snad už bude teplo, takže se chystám znova. Ale jelikož už je to divoch, navíc sedí hezky, tak váhám. Manža mi věří, že to zvládnu i tentokrát, al enevím, nevím… Tak asi zkusíme a když to nepůjde, tak zajdeme ke kadeřnici.

Tomča si vlsatně taky ty vlásky pořád „šmrdlá“, kroutí si s nima, když je unavenej, nebo naříká, občas i ňáký vytrhne…

Jo a tou rovností střihu - jak jsem psala, vždycky se mi to povedlo rovně, jenže t vlásky jim rostou hrozně nerovnoměrně, takže to tak po měsíci - dvou měla jakoby zubaté, každý pramínek jinak dlouhý. Tak pokud chceš fakt jen zastříhnout to, co je moc na obtíž, tak do toho klidně jdi. Ono to fakt není vidět.

Tchýně a tety mi sece říkaly, že do roka se prý stříhat nemá, jenže to já bych už asi měla holčičku s vlásky pod lopatky, je to fakt jen pověra, Dr. říkala, že to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.06 11:07

Ahojky,
taky jsem vlasatou holčičku stříhala před rokem, ale jen pár moc dlouhých vlasů.
Po roce jsem jí vzala celou pěkně na kluka. Zmizela ta jemná chmíříčka a vykoukly pevný vlásky. Krásně držela ve vaně. Po třech měsících to má zase skoro tak dlouhé jako před tím…
Zajímalo by mě, jak je to doopravdy s tou změnou vlnitých vlásků na rovné. Pokud vím, jestli jsou vlnité nebo rovné vlásky, záleží na struktuře vlasu. Na jeho průřezu. To je snad geneticky dané, ne? Na to může mít vliv pouhé ostříhání? To se mi nějak nezdá…

nepřihlášená Albi+Anika

• Citovat
  • Upravit
iwa
268
27.3.06 11:17

Existuje nějaká pověra, že s eděti do jednoho roka nemají stříhat, to vy ale už nejste a u nás to nehrozilo, protože Kuba měl na hlavě pár chloupků do dvou let. Pak jsem ho stříhala - děs. Pohádali jsme se u toho všichni, trvalo to asi půl hodiny, snažil se skákat ze židličky a brát mi nůžky. Příště šel ke kadeřnici a byl za minutku krásně ostříhaný a pohoda. Jojinu už sama trápit nebudu, i kdyby bylo třeba ustříhout jeden pramínek, půjde k holičce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
27.3.06 11:45

Ahoj Agula.moj Tobiasko je od narodenia vlasac :lol: Stretla som sa par krat s nazorom,ze deti do roka sa nemaju strihat :? Ja na teketo babske reci neverim a ludom co mi to vraveli som patricne vysvetlila,ze je to moj syn a preto rozhodujem ja.Samozrejme ,ze som ho dala ostrihat a uz dokonca 3krat.Prvy krat v 4mesiacoch.Sama si netrufam ale mam super kamosku kadernicku a ta vzdy ked ju poprosim pride chyti do ruk masinku a za par minut je osmikany :wink: Moj oblubeny uces je kratucko zostrihane boky aj zadok hlavicky a na vrchu ciro.Mame maleho pankaca :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
27.3.06 12:47

Ahoj.

Radimek je vlasatec. Stříhá prateta - kadeřnice není, ale léta letoucí zastříhává pánskou část rodiny, včetně dětí. Poprvé stříhala Radimovi ofinu asi ve roce, protože přes vlásky už fakt nemohl vidět (babičky to oplakaly :roll: ). V 14 měsících šel na kompletní zkrácení.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
27.3.06 13:07

Ahoj,
já stříhám Tomíka od půl roku - tak co 2měsíce. Vlásky mu rostou rychle, i když teď se mu začínají vzadu kroutit, tak možná počkám, jestli to nebude na lokýnky :wink: Stříhala jsem ho zezačátku nůžkama na nehty :roll: s tupými špičkami, teď už normálníma nůžkama. Nejdřív to bylo „za pochodu“ - když si malý hrál, tak jsem byla nenápadná a sem tam šmikla a kupodivu to nevypadalo vůbec hrozně (asi jsem se minula s povoláním :lol: ). Teď stříháme v jídelní židličce, kolem krku má staré prostěradlo, takže si připadá důležitě, baví ho to a sám mi ukazuje a tahá se za vlásky, že ho mám ostříhat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.3.06 13:22

Ahoj - malá měla po narození hodně vlásků ,ale vypadalo to. Pak dorůstaly a spodek se začal točit na kudrnato, takže jsem občas zastříhla sem tam dred - konečky. Prvně jsem jí ostříhala ofinku asi před měsícem (necelý měsíc) - ale jen ofinku a jinak jdem na dlouhý, podle toho, jak to teda půjde a ja jí to bude či nebude překážet.
Stříhala jsem sama bez ničí pomoci doma po koupání a docela pohoda. Trik se zrcadlem mě nenapadl, takže příště

GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
27.3.06 13:27

Ahojky, teda to je téma. Honzíkovi je 15 měsíců a má na hlavičce jen takové to dětské chmíří. Podle mojí mamky je chlupatý jako broskev, ta má taky jen takové chmýří :wink: :P .

A tak můj dotaz směřuje spíš na Gabuli: Ty jsi psala, že tvůj klučina měl taky jen chmýříčko. Vzala jsi to tedy mašinkou a vlásky má už teď dobrý????? Honzík je má taky hodně světlý, fakt jich moc nemá, teď mu možná začínají troooošičku růst, ale má je děsně jemný a prostě takový chmýří, no. Tak co s tím??? Taky ostříhat??? :wink: :D 8O

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect