Kdy stříhat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
27.3.06 13:53

ahoj holky,

tak ja strihala prvne v pul roce,pak jeste asi trikrat..Pred prvnim rokem jsme sli prvne ke kadernici,protoze posledni strihani doma uz byl rev a desne krouteni,uz jsem si to netroufla.Pred tim prvnim rokem uz mel i docela haro,samozrejme vzadu jemne lokny a chtelo to celkove prostrihat.
U kadernice byl maly jako pena,sedela jsem teda s nim na zidli,a kdyz bylo treba pridrzovala hlavicku.Bylo to za par minut(ja bych to doma plichtila pul hodiny :roll: :lol: )
Rika se,ze vlasky nezhoustnou nebo se nezmeni,ale nam zmizely takove ty jemne a mame krasne huste detske vlasy,ktere chodime kazde 1,5-2mesice strihat,ted uz ma takovy „dospelacky“uces :lol: jako tatinek-dole a nad usima strojeckem a jinak delsi,proste fesak :lol: :lol: :lol:

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
27.3.06 14:32

Ahojky,
nečetla jsem předchozí ,takže nevím jestli se ze začátku nebudu opakovat. Podle naší babi existuje pověra ,že se děti nemají stříhat do 1 roku (snad ,že by se jim zkrátil život). Takže babi pečlivě dohlížela.
Hned po prvním roce jsem ostříhala ofinu a od 14 měsíců malého pravidelně stříhám á2 měsíce mašinkou. A naprostá pohoda, poprvé jsem čekala řev ,ale nic. Další pomůcky , bez stoličky na jídlo to nejde, jednoho dobrovolníka, který sedí před dítětem a dělá mu zábavu , případně hračka. A jde to úplně bez problémů.
Jinak vlasy jsou výrazně tvrčí ,ale je to možná věkem, už to není jen tokaové chmíří.
Hodně zdaru přeje Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.3.06 14:52

Ahoj,
tak my máme doma taky malýho vlasáče. Doma jsem mu vždycky stříhala jen ofinu (až po roce - dřív potřeba nebylo - takže ne kvůli pověrám) a nikdy se to neobešlo bez řevu. Teď jsem byla u kadeřnice a když byla chvilka volna, vzali jsme i malýho - to už mu byl rok a půl. Opět děsný řev a vztekání - dvě jsme ho museli držet a kadeřnice stříhala. Předtím vypadal jak malej andělíček - blonďatý vlásky s lokýmkama - a teď už je to velkej kluk. Říkala jsem si, jestli to bude takhle i příště, tak ho snad vemem mašinkou - bude to rychlejš a na léto to neva.
Veronika + Lukášek + mimís

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.06 15:28

To s tim nestrihanim do jednoho roku je skutecne povera. Ptala jsem se na to doktorky - myslela jsem treba, ze kvuli fontanele a tak a ta mi to potvrdila. Jinak tchyne nekolik let zila v J.Americe, kde zas bylo pravidlem, ze se detem do roka minimalne dvakrat ostrihaji vlasy strojkem skoro do hola. A prej, ze potom jim rostou kvalitni vlasy. Coz jsem ji vyvratila jako blbost - pac tam maj vsichni geneticky dane pekne tmave vlasy a to strihani deti je spis z hlediska vysokych teplot behem celeho roku. Hanka1

• Citovat
  • Upravit
63
27.3.06 20:07

Ahojky..
Diky moc holky za odpovedi.. Urcite zajdu ke kadernici, mozna mi poradi i nejaky uces… Opravdu jste mne potesily…
Hezke hlavicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
27.3.06 21:45

ahoj, já jen přidám názor mé kadeřnice - prý se dětičkám nemají stříhat vlásky strojkem, aby se neponičily kořínky vlasů.
Jinak u nás je stříhání zatím v nedohlednu, protože máme plešounka ochmýřeného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
28.3.06 11:35

Ahojka,
prave to ted taky resime..:-) Malej ma krasne lokynky, tak jsme mu 2× strihali ofinku doma a do zbytku se mi nechce, ale uz by to asi potreboval. Kdyz me se libi dlouhovlasi chlapi !! :lol: Ale asi v:,–(ime na kadernici, ja netusim, jak bychom ho udrzeli.
Albi, ohledne te struktury vlasu - ja jsem mala jako mala taky prstynky, asi tak to 4 let, pak me vzali na kluka a lokny byly naporad pryc. Ale spis to mozna bude vekem, tak jako barva vlasu.
 Snehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.3.06 23:17

Tak teď moc nevím… Psala Puci, že se dětem nemají stříhat vlasy strojkem, aby se neponičily kořínky. To znamená při jakékoli délce? Když budu stříhat bez nástavce na 1mm, anebo s nástavcem na 1,5cm, je to totéž, protože je to strojkem? Nebo jen bez nástavce se ty kořínky poničí?
Chtěla jsem se původně zeptat, jak vaše děti reagovaly na elektrický strojek, jelikož jím zamýšlíme naši Toňu zanedlouho ostříhat, ale teď s těmi kořínky teda nevím. Zatím jsem to nikdy neslyšela a znám mnoho dětí, jež byly strojkem stříhány, a žádná újma je nepotkala. Tak teď nevím.
Opravdu se strojkem poničí kořínky? A do jakého věku? A nedostane batole šok, když mu budu po hlavě jezdit vrnícím strojkem?
Díky za názory nebo ještě lépe zkušenosti.

IvaPe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
16.7.06 14:15

Ahoj holky,

nevíte, kde bych našla nějaké fotky dětských účesů? Potřebuji inspiraci, malé (1 1/4 roku) narostly hodně vlásky a leze jí to do očí. Kadeřnici jsme zkoušeli, ale neprostála to :( (jinými slovy, odešly jsme zpocené, rozeřvané a neostříhané …), takže budu muset něco stvořit sama. Z toho vyplývá i můj druhý dotaz - připravovaly jste nějak svá dítka na návštěvu kadeřnice? Malou jsem nebyla schopná ani po:,–(it na stoličku, cpala se zpátky ke mně do náruče i za cenu, že spadne. U mně v náruči schovala hlavu a jen řvala. Cizí lidi, doktora nebo úřady jinak zvládá bez problémů, nevím, co jí to u kadeřnice popadlo.

Dík, Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
18.7.06 21:34

Ahoj,

já jsem stříhala našeho raubíře před 14 dny. Taky se mu vzadu už dělaly dredy. Jinak bych ho nestříhala. Shodli jsme se s manželem, že jeho excentrický učes odpovídá jeho extrovertní povaze :-) Pak jednou manžel kangem vrtal díru do baráku a to je pro nás největší podívaná, tak jsem toho využila a začala stříhat. Ani se moc nedivil. Vzadu jsem to vzala víc - ne úplně olepat, vepředu jsem skoro zachovala původní délku. Když někam jdeme, trochu mu to prohrábnu voskem, takže mu to drží rozcuchaný :-) Po prvním umytí to vypadalo ještě líp, vlasy si lehly. Do té doby totiž vypadal jak vietnamský morčátko :-)

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
3.3.14 21:59

Já oživím diskuzi a zeptám se na zkušenosti se stříháním děvčátek. Holka má 14 měsíců a má jen to jemné miminkovské chmýříčko. Navrchu skoro nic, dole na krku je to na pidi culíček. Nevím, jestli se vidí v Jardovi Jágrovi a pěstuje si jeho pověstnou „deku“. :D Každopádně mi někdo říkal, že když se to chmýří ostříhá, rostou pak ty pevnější vlásky a rychleji. Tak mě to hlodá. Ráda bych aby měla hezké vlasy, ale zas se mi příčí ostříhat jí to málo, co na té hlavičce má, pže pak bude vypadat chlapecky. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
3.3.14 22:04

@Kapaz já teda nemám holku, ale chlapečka a měl takovou šílenou přehazovačku. V jeho 9 měsících jsem se naštvala a nechala mu jí ostříhat na nácka. No moji mamku málem omejvali. :mrgreen: A teď má krásný, hustý, rovnoměrný vlásky, který co 2 měsíce zkracuji. já bych jí to dala pryč a pak upravovovala, jak by jí to rovnoměrně dorůstalo. Hodně kamarádek, tak holčičky oholilo na blbečka a teď už dělaj palmičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.3.14 22:04

Tak jí to nestříhej když se ti nechce. Je to holčička tak lepší malý culíček než žádný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
3.3.14 22:08

@terien No jo, to si říkám taky. Ale zas nechci aby takhle chodila až do školky s takovým nic na hlavě. Jak říká @mejdylko slyšela jsem, že když se holka oholí, za chviličku to doroste a vlasy jsou lepší, hustší, kvalitnější. Jenže to mám od prvorodičky, co má chlapce, tak bych si tu teorii ráda někde ověřila. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
3.3.14 22:13
@Kapaz píše:
@terien No jo, to si říkám taky. Ale zas nechci aby takhle chodila až do školky s takovým nic na hlavě. Jak říká @mejdylko slyšela jsem, že když se holka oholí, za chviličku to doroste a vlasy jsou lepší, hustší, kvalitnější. Jenže to mám od prvorodičky, co má chlapce, tak bych si tu teorii ráda někde ověřila. :oops:

no já bych jí to teda neudělala :nevim: třeba vlásky vzadu zarovnat ale oholit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí