Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My máme necelý rok a půl holčičku a stříháme jen ofinu, zbytek necháváme. Vlasů ale máme od začátku až až.
@terien tak ona asi nemyslí oholit jako vousy
ale vzít strojkem na cenťák.. já bych to teda udělala
jenže 1000 matek, 1000 názorů ![]()
Já mám i holčičku. Těsně po prvních narozeninách jsem jí nechala ostříhat mašinkou nakrátko. Vlásky jí rostly vepředu, po stranách skoro nic, tak jsem to srovnala.Je z dvojčat, ostříhali jsme oba. A nakonec malý to slušelo víc než malýmu. Má krásný oči, tak jí vynikly. Já bych se toho nebála, rozhodně lepší, než každý vlas jinak dlouhý.
Dcera mela tez jemny vlasy..chmyri..nahore dlouhý vlasy, vzadu a po bokach temer nic..tak jsme ji smikli na jezka…ted ma jemny vlasky po lopatky, kdyz si to ucese..obcas si rikam, ze to byla chyba, kdyz vidim jine, mlafsi holcicky, které maji vlasy krasne huste az pi zadek…ale ono ji to doroste…;-)
@Kapaz píše:
@terien No jo, to si říkám taky. Ale zas nechci aby takhle chodila až do školky s takovým nic na hlavě. Jak říká @mejdylko slyšela jsem, že když se holka oholí, za chviličku to doroste a vlasy jsou lepší, hustší, kvalitnější. Jenže to mám od prvorodičky, co má chlapce, tak bych si tu teorii ráda někde ověřila.
nám máma stříhala nakrátko do 3 let a máme krásný hustý vlasy ![]()
Já má sice taky kluka, ale jedna kadeřnice mi říkala, že ty „první vlásky“ by se měli ostříhat vždycky, ať je to holka nebo kluk. Jinak já sem malého ostříhala taky poprvé asi v tom roce, měl vlásky tak nějak všelijak a strašné chmíří, to co mu samo nevypadlo. Ostříhali jsme a vlásky začaly růst jak po dešti a o dost pevnější. U tak malé holčičky bych neřešila „estetiku“ Jedná známá malé vlásky nestříhala vubec, měla taky jenom takové chmíříčko a do skoro 3 let vypadala prakticky holohlavá s pidi culíčkem(ani to nebyl culíček
) Tak co je lepší?
![]()