Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,
osvědčili se vám golfky? Matěj je zrovna ve stádiu, kdy už něco uchodí, poté co slezl sníh se dá i po městě, ale ne vždy se mu chce a ne vždy se zase mně chce tahat kočár - hodně se pohybujeme autem, takže nástup a výstup z auta s kočárem mě už opravdu moc nebaví…Mám za to, že golfky jsou taková rychlejší a lehčí varianta, ale zase se mi do toho nechce moc investovat, vzhledem k tomu, že to bude asi jen na chvíli - teda alespoň moje vize je, že na konci léta už může chlapec spolehlivě capat sám......Otázka je, co si o tom myslí on ![]()
Jaké jsou vaše zkušenosti.
Díky
Kamila
Ahoj Kakamilo ![]()
Moje vize byla stejná a tak jsem koupila golfky cca za 2 tis. S tím že malýmu na konci léta bylo rok a třičtvrtě a běhal od 10m,takže ujde dost. Dokonce jsme i pak do města jezdili nbez kočárku,dost toho ušel,občas jsme ho nesla. Jenže ty superlevné golfky jsou už teď na nic, těžký atd. Objednala jsem Quinny Zapp, s tím že ho využijem do těch tří let (nebo než začne zima) a pak pro druhý mimi pod autosedačku.
Nedávno jsme se dočetla,že by dítě do 3 let nemělo chodit dlouhé tray. ne že by to neušlo,ale nemá dovyvinuté kosti a klouby a ty by se mohly poškodit (stejně tak by nemělo do 3 let lyžovat). Navíc je náš malej hroznej divoch co jen tak nepostojí a tak zappa užiju hlavně na nákupy,prootže jinak jen běhám za malým a nemám šanci nic prohlídnout.
Neříkám že bys měla kupovat zrovna Zapp,ale možná bych koupila kvalitnější golfky,který pak i snadněji prodáš,prootže na ovladatelnosti je to znát.A uvidíš,třeba se prcek bude vozit ještě příští jaro.
Podívej se na tuhle diskuzi http://www.mimibazar.cz/diskuse.php?… tam se to taky probírá…přeju šťastnej výběr
Ahoj Kamilo,
nespoléhala bych na to, že malej bude capkat sám bez kočáru. Záleží na tom, jestli máš jen hluboká kočár, nebo kombinaci se sporťákem. Já měla kombinaci, a hluboký kočár jsme používali skoro do dvou let - na polední spánek venku. Jinak prcek pěkně chodil už v roce, ale určitě bych s ním nevyrazila někam do města na půl dne bez kočáru. Takže se nám sporťák hodil, i když byl dost těžký, pořád to bylo pohodlnější, než se vláčet s unaveným dítětem v jedné ruce a těžkým nákupem v druhé ruce. I když je pravda, že jsem kupovala lehký polohovací golfáč, když bylo malému asi 20 měsíců a celkově jsme ho použili tak 25 - 30 x, takže vlastně jen ze začátku, pak to malého přestalo bavit a já vedla jednou rukou dítě a druhou kočár.
Takže golfáč vřele doporučuji a pokud možno co nejdříve, aby jste ho využili. V pozdějším věku už to bude zbytečné......
Neprihlasenatterko,
sporťák máme, s Matějem v něm dost potrajdáme. Jen na to chození po městě a do obchodu se mi se sporťákem už prostě nechce. Ale na venkovní usínání je zase perfektní, malý vlastně přes den nikde jinde neusne… ![]()
Jsou golfky v něčem lepší nebo horší jak sporťák?? Poslední dobou mám pocit, že nejsem schopna mezi těmi kočáry najít moc rozdílů, zdá se mi, že jsou zhruba tak na stejno.....
Kamila
Já na golfky nedám dopustit. Malá bude mít v létě 2 roky, takže určitě s nimi budeme jezdit, minimálně do podzimu. Já když někam jdu, tak je to nadýl, ne jen před dům. A to musím říct, že malá cape dlouhé trasy!
A navíc - ta skladnost! Klasický náš sporťák sama do auta nenaložim. Golfky tam mám pěhem pár sekund.
Dále vidím výhodu v tom, že s nimi v pohodě vjíždím do obchodů, butiku… Jsou úzké, nikomu nepřekážejí. A když potřebuju vyjít nějaký schod, zvednu malou i s golfkama.
Máme koupené staríš golvky z bazaru - Inglesina. Jsou lehké, polohovatelné až do lehu. Navíc doporučuju rozhodně spojenou rukojeť. Lépe se řídí (třeba i mobiluje:)) nebo táhne nějaká ta taška, nebo deštník v ruce…)
Pokud nechceš investovat do nových, určitě seženeš starší a levné. Tyhle kočárky nebývají tak oježděné, protože jsou „sezonní“
To záleží jakej sporťák máte,ale pokud chceš golfky jen do města,tak to chce co nejlehčí,pokud budete jezdit MHD tak i nějaký skladný…
Kamčo,
golfky jsou dobré v tom, že jsou mnohem lehčí než sporťák, ale na druhou stranu, jsou golfky mnohem užší, a nepřipadají mi tolik stabilní. Jinak je fakt, že s golfkama se dostaneš všude, když potřebuješ nastoupit do autobusu nebo vyjít pár schodů, tak jsem golfky i s dítětem zvládla taky sama v pohodě. Mám golfky polohovací, takže když byl prcek unavený, tak si lehl a spinkal. Horší je to, když je dítě více oblečené - v golfkách děs a hrůza, když mu dáš zimní bundu, tak se prakticky ani nepohne. Nejspíš i z toho důvodu v něm náš Marťa nechce jezdit. I když náš Marťa je na svůj věk dost velký, takže asi záleží na vzrůstu dítěte.
Takže pokud budeš golfkykupovat na jaro, léto , podzim, tak si myslím, že to bude v pohodě, já je kupovala až na konci srpna a proto jsme je využili tak málo. Tterka
Tady v těch je místa dost ![]()
http://img.mimibazar.cz/…ka227817.jpg
vyber si opravdu co nejlehčí,ty naše měly přes 8kg a strašný. Můžu akorát litovat že jsme Zapp nekoupili už dávno,tak lehce se mi ještě žádný golfky neovládaly…
zkus mrknout na www.mimibazar.cz tam je fůra kočárků a golfek ![]()
Kamilo,
nemyslím si, že by koncem léta (cca za 5-6měs) malý už nepotřeboval kočár. Moje malá má 21měs., zajde se mnou do obchodu a zpátky nebo na krátkou procházku, ale neumím si představit s ní jít např. na několikahodinovou procházku do ZOO. Dítě si rádo poťapká, ale za chvíli si stejně rádo sedne ko kočárku a nechá se povozit, nehledě na to, že tak malé dítě opravdu nemá chodit samo delší trasy. A navíc je to i pohodlné, např. když si dítě pořád něco prohlíží a zkoumá a nemůžeš se hnout z místa ![]()
Takže já jsem určitě pro golfky, a ani nemusejí být drahé. Já mám golfky za 3990Kč, váží 5,8kg a jsou úžasné.
Zappík je nádherný, sice jsem s ním nejela, ale soudě podle reakcí tady nebo na Rodině musí být ďábelský
. Malé mínus pro mě je absence košíku, ten já používám, mám tam vždy hozenou tašku, oblečení a tak.
ahoj
Radu: vidělas ale tu kaspu co si jedna maminka ušila a ten vak co si druhá koupila ne? ![]()
resim uplne ten stejny problem, snad jen, ze nas Matej je o mesic mladsi:-))), porad vaham, zda-li golfky kupovat, nesjou-li to vyhozene penize, kdyz mam sportak a jestli peg perego, ale vazi 8 kg( mam vyhlidnute se spojenou rukojeti a asi i s nanoznikem) - cili mi to neprijde zas tak lehke, ale jsou polohovatelne a pouzitelne i v zimě, nebo opravdu jen nejaky lehky sunt bez polohovani. takze diky za otevreni diskuze na toto tema
Hlavně to chce pořádně vyzkoušet v obchodě a to i sdítětem,prootže co je samo dobře ovledatelné,tak s dítkem být nemusí. Já jsem se s našoima golfkama nadřela strašně, proot jsme vybrala Zappa, jde ovládat mnohem lehčeji s Domčem než naše strý golfky prázdný…tenkrát jsme chtěla ušetřit a byly to vyhozený peníze…
na druhý počítám že pořídím kvalitní kočár (třeba i na inzerát)…
Ashley, no něco takového jsem zaregistrovala, to máš pravdu. Myslím, že na Rodině i byly i nějaké fotky toho vaku, ale nějak jsem tehdy tomu nevěnovala pozornost. Ale zajímalo by mě, kde to mají přidělané a jak to vypadá. Ale jinak je Zappík moc krásný. Jen nevím, jakou bych si vybrala barvu, kdybych ho tedy někdy kupovala… ![]()
Je to přidělaný pod sedačkou,padne tam jak originál a myslím že uza ni chce 250,– šije to nějaká sestřenice (?) co je švadlena. já jsem tu kapsu teda nechtěla, nechci tam nic,prootže pak je to hned těžší atd. Barva mi dala zabrat
Nakonec jsme objednala deep red a dneska nebo zítra má dorazit…
Ahoj, my taky mame Quinny ZAPP a kupovala jsem ho, kdyz byly dceri dva a ctvrt roku. V kocarku uz nespala, tak ZAPP je idealni prave pro chodici nespici deticky. Je fakt, ze se s nim skvele manipuluje a po slozeni je opravdu malicky. Pocitam, ze jeste v lete ho budem pouzivat.