Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ted je ji dva a trictvrte. Zrovna dneska ho berem na cestu doktorce a popojizdeni po Praze. Akorat z nej musim sundat fusak Aesthetic, pac to by se mi v nem upekla
Uz se tesim az nebude prset a budu moct sundat i boudicku pac tak se mi ZAPP libi nejvic - uplne holy. Jinak barvu mame olive green a nemuzu si ji vynachvalit. Neprihlasena Hanka1
Ahoj maminky,
já kupovala klukovi golfky, když mu byl necelý rok. V roce a půl je odvezl za skříň se slovy: „Mámo, toto ně!“
Od té doby chodí pěšky, nyní jsou mu tři roky. Ale i tak se na těch pár měsíců lehounký kočár vyplatil (měli jsme Inglesinu Max Rain, váha cca 7 kg). Každé dítě je jiné, některé se vozí do tří i čtyř let, ale z vlastní zkušenosti bych řekla, že kupovat golfky rok a půl starému dítěti je skoro zbytečné. Spíš bych se ho snažila vést k samostatné chůzi, než ho do tří let vláčet v kočárku, byť lehkém.
Jinak Inglesinu mohu vřele doporučit.
Evča
Ahoj,
já jsem řešila podobné dilema, protože máme super lehkou kombinaci, se kterou jsem byla spokojená a Filipovi se v tom kočárku taky moc líbilo. Jen se mi s ním dost špatně nakupovalo v menších obchodech, protože ten kočár je široký.
Teď jsme koupili goflky Cam Portofino, jsou polohovací, lehoučké, mírně odpružené s nánožníkem. Vlezu se s nima do každého obchodu a jsem hrozně spokojená. Malému se v nich moc líbí, jak by řekla poetická duše, je blíž k přírodě
(v našem případě spíš výfukovým plynům). Navíc se už dostanu i tam, kde jsou schody a ne nájezdová rampa. Prostě golfky zvednu a jdu.
Takže do přírody a terénu - náš starý dobrý sporťák, do města - už jen golfky .-))
Martina a Filip (16 měsíců)
PS: U nás to zatím vypadá, že bude sám chodit tam, kam chci já, nejdřív v 6-ti letech .....
Tak ja s anonymni Evcou nesouhlasim - dite minimalne do 3 let by se nemelo zbytecne zatezovat dlouhou chuzi, protoze je neustale v rustu a nema jeste dovyvinute klouby a chrupavky. Nejsem dr, ale takhle nejak mi to rikala ortopedka, kdyz jsem se ji s obavou ptala, ze ve dvou letech sice chodi rada a sama, ale kocar porad preferuje…
Myslim, ze je to takovy zvyk spis v CR nechat co nejdriv tapat deti samy. V cizine se kolikrat pouzivaji golfky i na petilete deti (behem zateze a delsich vyletu) a nikdo se nad tim nepozastavuje.
Navic ja dceru vozim rada, kocarek je ji pohodlny, takze ji nijak nevlacim a navic si myslim, ze se v zivote jeste nachodi dost, tak proc ji nedoprat jeste nake to povozeni.
Takze u nas to nebyly vyhozene penize, pac se ZAPP da pouzit jako podvozek pod autosedacku pri pripadnem dalsim mimi. Hanka1
Mimochodem od vcera jezdime se ZAPPem oholenym, tzn. bez boudicky a zimniho fusaku a dceri je taaak pohodlny, ze v nem sedi jako paša Dokonce v nem i obcas usne (v kocarku nespi uz od roku), ale na spani to kocarek neni - klimba ji hlavicka, ale na pojizdky s chodicim nespicim ditetem je jednicka Aspon pro nas!
Ahoj holky!
Tak se musim taky pridat.
Kubikovi je rok a mesic a uz mesic mame taky zappika. Je to naprosto, ale naprosto uuuuuzasny kocarek a v zadnem pripade bych nemenila.
Puvodne mame sportak, kde pred tim byla vanicka, ted jsme nandali sedacku - ten je suprovy , ale velky, - takze ho bereme na vylety na cely den, na spani, do lesa a pod.
Zapp je presne to, co jsme potrebovali - kocarek na rchle akce, ktery se vejde vsude, otoci se vsude, je lehounky a hlavne - JE V NEM HOOOOODNE MISTA!!!!!!
Hodne golfek je silene uzounkych - bacha na to.
Golfky jsem vybirala opravdu dlouho, ale jedine tadyty me uchvatily.
jinak nase barva- orange flash - perfektniiii!
doufam, ze to s tim komentarem neprehanim, ale ja jsem z nej tak nadsena, kazdy den si ho vychvaluju!!!!!!
pa a dobry vyber!
Eva a Kubik 13m
Jeste musim dodat k te tasce, batuzku.....
Ja mam malou ledvinku upevnenou pres obe rukojetky- na klice a penezenku a neco maleho k snedku pro Kubika - to uplne staci.
pa
Eva
Ahojky,
my si nedávno pořídili pro malýho golfky Inglesina Espresso. Jsou lehké, dobře skladné, polohovatelné, pohodlné, pratelné… no zkrátka jsme s nimi opravdu moc spokojeni ![]()
Holky, od kdy golfky? Mám sice teprve 10m - sedí sám, stojí, snaží se obcházet nábytek. Už jsme dali sporťák, protože s fusakem se do hluboké nevešel. Ale mě se ta sportovní verze moc nelíbí a přemýšlím nad golfkami. Může v nich být už i takhle malé miminko? Taky jde o skladnost do auta. Nebo shánět golfky (tedy pokud vůbec existují) kdy dítě pojede proti směru jako u klasického sporťáku?
@Anonymní píše:
Holky, od kdy golfky? Mám sice teprve 10m - sedí sám, stojí, snaží se obcházet nábytek. Už jsme dali sporťák, protože s fusakem se do hluboké nevešel. Ale mě se ta sportovní verze moc nelíbí a přemýšlím nad golfkami. Může v nich být už i takhle malé miminko? Taky jde o skladnost do auta. Nebo shánět golfky (tedy pokud vůbec existují) kdy dítě pojede proti směru jako u klasického sporťáku?
Golfky proti směru nebudou a jestli myslíš klasické golfky, tak to je hrozné hrkadlo a není to nic moc ani pro starší dítě. Já je koupila až dvouletému na občasné popojíždění, když sme jeli třeba na delší výlet a věděla sem, že by to neušel, ale pohodlné to moc nebylo, ani pro dítě ani pro nás, protože dítě v tom bylo vyklepane, my vyřízení, protože se to blbě veze. Zlatý sporťák. Pro takhle malé mimco bych koupila normální sporťák, klidně nějaký odlehčený a skladný, ale aby měl odpružení, trochu větší kolečka a šel trochu do lehu, když by mimco usnulo.
Golfky jsme koupili jete a hned je poslali dál. Měli jsme pak sporťák Valco snap 4, lehký, skladný, vydržel a dost důležité - dá se polohovat…Šla bych touto cestou.
@Anonymní píše:
Né, golfky jsou pro chodící děti, co potřebujou jenom sem tam kousek popovézt.
Pro malý mimčo, které navíc v tom kočárku spí, určitě sporťák.
A protisměrný golfky asi neexistujou, což je další argument pro sporťák, takhle malý dítě nechceš vozit obličejem od sebe.
Holky díky. Takže golfky proti směru neexistují, takže jedině nějaká sportovní verze…samozřejmě že na něj chci vidět ![]()