Očkování Rotarix? A Prevenar 13?

202
31.10.11 20:01

Očkování Rotarix? A Prevenar13?

Ahojky Holky,
v listopadu nás čeká očkování a nevím, jeslti je dobré nechat si dát očkovat Rotarix. Jaký máte na to názor? Četla jsem tu , že to někomu snad narušilo kojení, že mu očkování nesedlo a měl pak problémy se střevy. Jinak se chci zeptat na Prevenar 13 je asi lepší než Synflorix?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101612
31.10.11 20:05

Já rotarix nedávala, přišel mi zbytečný.
A vybrala jsem synflorix, sice má méně kmenů, ale zase v prevenaru13 jsou některé americké, takže ve výsledku jich víc nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
31.10.11 20:11

ja nedala, protoze maly je blinkaci a podava se to usty a take je to ziva vakcina, takze hrozilo, ze ty prujmy budou mit i ostatnni deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
31.10.11 20:21

odpověď

To můžeme ten průjem chytit z té vakcíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
31.10.11 20:27

Rotarix jsem nedávala, z pneumokoků jsem dávala Prevenar 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50145
31.10.11 20:35

Synovi jsem nechala naočkovat Prevenar 13 a vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6490
31.10.11 20:37

Já Rotarix dala, zatím máme za sebou první dávku. Je to živá vakcína a doktorka nás upozornila, že ty viry bude vylučovat stolicí…ať si náhodou při přebalování nesáhneme do pusy…přenáší se to kontaktem s nimi do pusy…tak naštěstí jsme to všichni ve zdraví ustáli. Za týden nás čeká druhá - poslední dávka, tak snad to taky dobře dopadne. Jinak plně kojím a žádný vliv jsem nepozorovala, pravdu říci ani mě to nenapadlo :think: Dám Prevenar 13 …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21562
31.10.11 20:39

rotarix jsem taky vyhodnotila jako nadbytečně zatěžující. rotavirová infekce je sice nepříjemná, končí občas pobytem v nemocnici pro dehydrataci, ale pokud se nic nezanedbá, tak není život ohrožující. pro mě převážila negativa jako živá vakcína a velké zatížení dalšími očkováními v nízkém věku.
na pneumokoky jsem dala Prevenar 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
31.10.11 21:10

Taky ten Rotarix. Nic z toho malymu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
31.10.11 21:11

také jsem rotarix nedávala a nechali jsme prevenar 13,přeci jen,doplatek není tak velký. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
31.10.11 21:12

Nechávali jsme Prevenar 13 i Rotarix.. Ano, podává se ústy a můžou po něm nastat průjmy, my všechny dávky zvládli bez komplikací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
31.10.11 21:18

My rotarix nedali,malej měl campylobaktera ve výtěru bez příznaků zvracení či průjmu a tak jsem ho už nedal ,ale nedala bych ho ani tak,na pneumo dáváme Synflorix,Prevenar13 má kmeny který jsou v Americe a tam se rozhodně nechystáme takže tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.11 10:00

Nejprve se podívej se na vakcíny. net na příbalový leták hexy, prevenaru i toho rotarixu a pak se teprve rozhodni. A hlavně se podívej kolik má hexa i prevenar
hliníku a spočítej si to, jaká je to nálož pro mimčo.
Tím nechci říct, abys neočkovala, to je samozřejmě tvoje věc, ale určitě si to pročti a popřemýšlej…

• Citovat
  • Upravit
4476
2.11.11 19:26
Anonymní píše:
Nejprve se podívej se na vakcíny. net na příbalový leták hexy, prevenaru i toho rotarixu a pak se teprve rozhodni. A hlavně se podívej kolik má hexa i prevenar
hliníku a spočítej si to, jaká je to nálož pro mimčo.
Tím nechci říct, abys neočkovala, to je samozřejmě tvoje věc, ale určitě si to pročti a popřemýšlej…

A co doporucujes? Naockovat zvlast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.11 20:29

Ahoj s rotaviry máme osobní zkušenost, takže ze strachu, že to zažijeme znovu, my rotarix dali, u první dcery jsem nechtěla platit tolik za vakcínu, bylo mi líto peněz :oops: říkala jsem si jaká je pravděpodobnost, že to chytí, asi jak jehla v kupce sena, že a malá mě ty rotaviry dostala (teď jsou to 2 roky a má 3), byla týden na jip, na kapačkách. Dotklo se jí to fyzicky a hlavně psychicky, navíc má doteď špatnou imunitu, jako následek. Nejraději bych si nakopala, druhé dceři jsem to nechala očkovat, už tu hrůzu a beznaděj, že se mi ztrácí dítě před očima zažít nechci, abych od těch virů bez očkování ochránila, tak by nesměla chodit mezi lidi a děcka což je dost nereálné. Teď máme za sebou první vakcínu, malá to zblajzla a ještě čekala, že chce víc, je mlsoun :mrgreen: , druhá vakcína nás čeká v prosinci. Na začátku Nového roku dostane prevenar nebo synflorix musím se rozhodnou, kterou dáme :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek