Výběr očkovací látky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18304
24.10.11 00:16

Výběr očkovací látky

Moc prosím o radu. Kde v jakém zákoně/vyhlášce najdu formulaci, že mám právo na výběr očkovací látky? Nalezla jsem zatím jen, že jinou očk. látkou lze očkovat v případě kontraindikace na hexu…Jenže dle SPC Infanrixu hexa dcera neměla kontraindikaci. Měla ale divnou reakci na první hexu (přestala na 14 dní broukat, snížený sval. tonus, nechutenství, bledost…) - já jsem to bohužel zbagatelizovala a nehlásila lékařce, po 14 dnech se stav upravil. Nyní se však již bojím a ráda bych nechala dceru doočkovat jinak a to konkrétně Infanrixem-IPV+Hib ve 3 dávkovém schématu a žloutenku typu B by tak mohla dostat až někdy ve 12 letech (prát ji do malých miminek mi příjde fakt úchylný :poblion: …). Prosím, lze na vlastní žádost (příp. na vlastní náklady) provést očkování jinou očk. látkou, aniž bychom porušili zákon? Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
24.10.11 08:47

Domluv se s lékařkou. Napíše ti recept, pokud si vakcínu neobstará sama do ambulance. Každopádně příznaky, které jsi tu popsala, jsou dost závažné na to, abys hexu už v žádném případě nenechala píchnout. Nahlaš je i se zpožděním, je to neurologická komplikace. Pokud se bude lékařka cukat, doporučuji volat očkovací centrum v Motole a konzultovat s nimi, abys měla na svou lékařku argument přímo od pramene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.10.11 08:54
Aghata píše:
Domluv se s lékařkou. Napíše ti recept, pokud si vakcínu neobstará sama do ambulance. Každopádně příznaky, které jsi tu popsala, jsou dost závažné na to, abys hexu už v žádném případě nenechala píchnout. Nahlaš je i se zpožděním, je to neurologická komplikace. Pokud se bude lékařka cukat, doporučuji volat očkovací centrum v Motole a konzultovat s nimi, abys měla na svou lékařku argument přímo od pramene.

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
24.10.11 09:01

Evulino,ve vyhlášce je stanovené proti jakým nemocem máš očkovat,není tam,že musíš hexou,takže je to na domluvě s dr.,nežádoucí účinky můžeš sama nahlásit na súkl http://www.sukl.cz/…douci-ucinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.10.11 10:09
ínid píše:
Evulino,ve vyhlášce je stanovené proti jakým nemocem máš očkovat,není tam,že musíš hexou,takže je to na domluvě s dr.,nežádoucí účinky můžeš sama nahlásit na súkl http://www.sukl.cz/…douci-ucinek

Ahoj. Já právě stále čtu ve vyhlášce 299/2010, že se základní očkování proti tetanu, záškrtu, obrně, černému kašli, hemofilu a žloutence B provede hexavalentní očkovací látkou. Až v posledním odstavci stojí, že jinou očk. látkou se očkuje v případě kontraindikace k hexe. Ona tam ta kontraindikace je, ale nebyla lékaři uznána, což je právě to :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
24.10.11 10:50

no jo,je to tam,ale mě to teda fakt je jedno,protože očkovat nebudu,rostě záleží na domluvě s dr,mě řekl,že mi sežene hib,ale už jsem rozhodnutá to nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.10.11 11:58

Super, už jsem to našla!

Zákon o ochraně veřejného zdraví (v nynějším znění):

§ 47
(1) K pravidelnému, zvláštnímu a mimořádnému očkování může zdravotnické zařízení použít jen očkovací látky, které zajistí příslušné orgány ochrany veřejného zdraví (§ 80 odst. 8). To neplatí,
a) jde-li o očkovací látku proti tuberkulóze a tuberkulín, nebo
b) požádá-li fyzická osoba o provedení tohoto očkování jinou očkovací látkou, než zajistily příslušné orgány ochrany veřejného zdraví (§ 80 odst. 7). Při každém očkování musí zdravotnické zařízení dodržet návod k použití a postup stanovený výrobcem.

Každopádně všem díky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13748
24.10.11 12:44

Evulinou Hexou očkovat nemusíš, můžeš si vybrat vakcínu, i pokud by malá žádnou reakci neměla :wink: Já jsem vybrala Hib už na začátku, hexu vůbec neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek