Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zatím měla dcera první tři hexavakcíny společně se synflorixem. V týdnu jde na čtvrtou dávku, co se dává po půl roce a někde jsem četla, že ta by se společně se synflorixem dávat neměla. Nebo může? Jak to dali vašim dětem?
A víte někdo jaký je minimální rozestup mezi očkováním? Před 2 měsícema měla první dávku živé vakcíny priorix. Tak jestli dva měsíce po živé vakcíně stačí nebo by měly být tři? Měla očkování zezačátku pozdržené, tak nám to vyšlo takhle.
my jdeme taky na 4hexu+ prevenar a taky to bude mít zase dohromady,nikde jsem neslyšela že by se to nemělo.
jinak mezi očkováním by měla být pauza aspon měsíc.
viki dostal zrovna ve středu čtvrtou dávku hexy společně s prevenarem 13. nepřipadá mi logické, že by se první 3 dávky mohly dávat společně a čtvrtá ne. je to stále stejné složení. Jinak opravdu minimální rozestup mezi jednotlivými očkováními je ten měsíc.
Shodou okolností jsem se ptala u doktora na to samé. V roce se bude očkovat hexavakcína, v 15 měsících proti příušnicím atd. a v 18. měsících poslední dávka, my teda nemáme Sinflorix, Prevenaru.
My jsme byli zrovna před týdnem na 4. dávce hexy a synflorixu a bylo to dohromady stejně jako ty ostatní. Předtím neměla rekace žádné, ale teď to bylo nic moc. Horečka, rudý flek přes celé stehno několik dní pak jí vyskákaly pupínky, že jsem myslela, že to budou snad neštovice a nakonec rýma.