Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, syn dostal 1.dávku priorixu v 15.měsíci. Nyní je bratr nemocný, tak jsem odložila termín na únor. To bude od 1.dávky 22měsíců. Dle dr z vakciny.net to není problém. Máte taky někdo delší odstup od 1.dávky? A jaké byly rakce na 2. Moc děkuji za odpovědi.
Na Slovensku je přeočkování až v jedenácti letech, takže problém to určitě není. S reakcí neporadím, neočkuji. ![]()
Právě. A naše dr mě strašila jak to malý může chytit:-)
A co dr na to, že neočkuješ?
tina11 píše:
Právě. A naše dr mě strašila jak to malý může chytit:-)
A co dr na to, že neočkuješ?
Chytit to může i když bude naočkovaný. Viz. příušnice v Ústeckém kraji.. ![]()
Já mám jedno dvojče na sra.ky po očkování proti TBC, takže k dalším pokusům už mně nikdo nedonutí ani pod hrozbou vězení. Co si myslí doktorka je mi srdečně jedno, to dítě mám totiž doma já, ne ona…
![]()
tina11 píše:
Právě. Naše klidně očkuje i při viroze. A pak to dopadá…
Zabííít a pověsit do průvanu…
![]()
Ahoj,prcek minuly tyden dostal 2.davku Priorixu 7 mesicu po te prvni.Nam teda rikala doktorka,ze to muze byt az do 10ti mesicu od prvni ![]()
Jinak nase dr.neockuje ani kdyz ma jen sebemensi naznak rymy.
Dneska to je 7.den od ockovani a reakce zatim zadna,tak snad se nic nedostavi.U prvniho taky zadna reakce nebyla.
tina11 píše:
Právě. Naše klidně očkuje i při viroze. A pak to dopadá…
Páni, já jsem tedy fakt vděčná za naši doktorku. U obou dětí mi před očkováním Priorixem vždycky zdůrazňovala, že dítě musí být 14 dnů před očkováním naprosto zdravé. U druhého dítěte to vztáhla i na sourozence.
S reakcí taky neporadím, naše obě děti to zvládly naštěstí úplně v pohodě ![]()
Tak to závidím. Naše dr je jiná
Dneska synovi brala výtěr z krku - bráchovi a klidně by očkovala. Ikdyby byla celá rodina nemocná. Což ale jedině přes moji mrtvolu.Dneska když jsem ji řekla, že horní hranice není a na SK se dává v 11letech, najednou to šlo na únor.
Můj syn dostal 2dávku 8měsíců po 1. Dřív nebylo možné kvůli nemoci a tak. U nás se neočkuje ani při rýmě… Navíc prý horní hranice pro přeočkování je dlouhá…
Reakce, nikdy nic a teď po10-11 dnech hicuje a to docela dost, už se ho to drží 3-den.
Ale je možnost, že je to z blbého oblékání od babičky(jednou málo pak moc, chodím do práce, tak hlídá).
Tu 2.jste dostali tedka někdy, že hicuje? prý na tu 2.dávku je reakce menší, proto by mě zajímalo jak je to z praxe u 2.dávky.
dostal ji 11.10. první známky něčeho byly 21.10.
Ale jak říkám, je možné, že to s tím nesouvisí, viz babička…
Protože nikdy na žádné očkování reakci neměl…
peggy.sl píše:tina11 píše:Zabííít a pověsit do průvanu…
Právě. Naše klidně očkuje i při viroze. A pak to dopadá…![]()
Zdravím, také naše doktorka vyžaduje, abychom na očkování byli zdraví - druhé očkování jak u syna tak u dcery bylo spolu s hexavakcinou a to druhé očkování jim oběma trošku ztvrdlo místo vpichu a dva dny byli trošku takoví uplakaní, ale bez teplot.
Je možné, že tyto reakce jsou v kombinaci s
hexavakcinou, když vidím, že ostatní jste bez reakcí. Všechna očkování co absolvovali byli v pohodě bez nějakých vážných reakcí nebo teplot.
Minki píše:
Zdravím, také naše doktorka vyžaduje, abychom na očkování byli zdraví - druhé očkování jak u syna tak u dcery bylo spolu s hexavakcinou a to druhé očkování jim oběma trošku ztvrdlo místo vpichu a dva dny byli trošku takoví uplakaní, ale bez teplot.
Je možné, že tyto reakce jsou v kombinaci s
hexavakcinou, když vidím, že ostatní jste bez reakcí. Všechna očkování co absolvovali byli v pohodě bez nějakých vážných reakcí nebo teplot.
hexu a i priorix v jeden den?