Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je nám rok a půl a byli jsme na tom posledním očkování na spalničkách a chci se zeptat jestli je na to nějaká reakce?Prý může kašlat mít horečku atd.Co jste dělaly?Řešily jste to lékama samy doma nebo s mudr. a nebo se to má nechat tak at tak reakce proběhne.A za jak dlouho může být ta rakce ode dne očkování?děkuji Lenka ![]()
Reakce by měla být asi po týdnu, deseti dnech, mě pediatr varoval před teplotama. Maty měl reakci už 4. den, lítaly mu dost vysoký teploty - hodinu skoro 39°C, pak asi pět hodin skoro nic. Když vylítla teplota, stěhovaly se mu po tělíčku červený fleky. Celkem den dva. Dávala jsem jen nurofen.
Přeočkování u nás proběhlo bez reakcí.
Konkrétní info je třeba tady .
Tak u nás proběhlo asi 7 den a měl teploty tak 2 dny dávala jsem nurofen obešlo se to bez vyrážky.Taky mě mudr říkala že může mít rýmu kašel i zánět spojivek.
To myslis tu kombinovanou, spalnicky+zardenky+priusnice? No tak Mates mel reakci presne za 10 dnu, jak rikaj, sileny horecky, ke 40. Fleku sem si nevsimla, moc sem ho nezkoumala, byl vzteklej a uknouranej. Dostal panadol na stridacku s nurofenem. Pak ma bejt dalsi reakce za par tejdnu, ale ty sem si nevsimla.
Tak u nas se to obeslo bez reakce.
Reakce 7-10 ale muze a nemusi.
My jsme měli tohle očkování asi před měsícem a byl to děs
, reakce tentýž den, vysoké horečky 39,5, i v noci, to měl asi 2 dny (dávala jsem paralen sirup a nurofen na střídačku), pak se mu spustila rýma a pak měl reakce ještě 12.den, zase 2 dny horečky, 38,5, pak už nic. ALe každé dítko to vezme jinak no, my to moc neustáli, ale co máme kamarády, tak měli jen 1 den zvýšenou teplotu a pak už nic…Přejem ať to ustojíte co nejlépe ![]()
Kvuli moznym nezadoucim ucinkum nase dcera toto ockovani jeste nema. Nezadouci ucinku mohou byt totiz fatalni. Jedna se o zivou vakcinu, je to obrovsky zasah do tela ditete. Pokud jste dostali Priorix, je dulezite, aby nebylo dite alergicke na vejce - je totiz vyrostla na kurecich embriich.
Ja se tohoto ockovani bojim jako cetr krize a delam mrtveho brouka, snad si na nas nas pediatr jen tak nevzpomene.
dale je nutne, aby bylo dite NAPROSTO zdrave pri ockovani, zadna ryma, kasel a to alespon 14 dni.
Ahoj,
mne se to povedlo odkládat o ROK ![]()
A až když jsem si vyžádala i testy na imunitu( máme syndrom Phapa) jsem do toho šla,je tomu dva týdny…
Kryla jsem homeopaticky Thuyou , a krom toho,ze treti den od ockovani dostala dcerka opet ataku horecek ,trvajici standartne tri dny jsem rymu,kasel ani fleky nezaznamenala…
Je to dnes cca 13.den od ocko,snad uz taky nezaznamenam ![]()
Naše děti prošly očkováním všechny a žádná reakce. Mně doktorka říkala, jaké mohou být reakce, ale že až po týdnu, kdyby měli teplotu dřív, nebo pak od 14 dnů dál, tak že to není od toho. Neměli jsme teda nic. Horší byla reakce na poslední hexu, to byly mrzuté a excitované a nemohly jednu noc spát, teplotu ale taky neměly, jen červený flek u vpichu.
Ad Priorix - myslím, že ta vakcínu už je inaktivovaná, ne jako dřív býval Trivivac. Naše děti teda alergici nejsou, tak toho jsem se bát nemusela.
Tak malej dostal priorix-tetru a reakce už 4.den a to vysoký horečky až ke 40 a trvalo to 6dní. Ještě se osypal na nožičkách, takový jakoby neštovice.No naše dr. řikala, že takovou reakci ještě neměla. Sestřenky malej měl taky vysoký teploty a měl jen priorix. A měsíc po očku pořád nemocnej - angína, rýma, kašel. Sestřenky malej to samé…Dávali jsme čípky. Jo a taky jsme měli thuyu preventivně…
Betty,Priorix je ziva vakcina stejne jako Trivivac. Trivivac je kultivovany na psich ledvinach. To je jediny rozdil. Jinak neni setrnejsi nez Trivivac.
No ted jsem si všimla že má malý takové na pohled neviditelné pupínky a vypadají jako spálené, ale nejsou červené.Teplotu zatím nemá.Byli jsme na očkování včera,je možné že to je už reakce za jeden den?
Dle naší doktorky to ta reakce být nemůže, tak brzo. Jinak přesně takto vypadá lehce alergická reakce na sluníčko, co trochu mají naše děti vždy na začátku léta, než si zvyknou.
No na sluníčko aloergie to nebude, protoýe tady prší a do jídelníčku jsme nic nepřidávali tak nevím. ![]()
Holky obnovuju téma, chtěla sem se zeptat, malej byl minulou sobotu očkován proti těm spalničkám (16m) po osmi dnech dostal teplotu 38 stupňů ta trvala tak dva dny a najednou se osypal. ale jen obličej záda ruce a břicho. vypadá to jak kdyby měl spalničky
doktorovi se nemůžu svému dovolat, tak proto se ptám tady. jinak si hraje je bez teplot naprosto v poho. nevím zda to má bejt též reakce na to očkování nebo co to má bejt ![]()