Reakce na očkování proti tetanu u 5letého dítěte?

3432
2.6.10 15:16

Reakce na očkování proti tetanu u 5ti letého dítěte?

Holky, bývají nějaké reakce na očkování proti tetanu? My jsme byli včera s dcerkou na preventivce v 5ti letech + dostala očkování proti tetanu a od včerejšího večera je taková unavená, ráno měla zvýšenou teplotu 37,3, po obědě spala asi 2 hodiny, taky si stěžuje,že ji ten zadeček po vpichu bolí a ráno kašlala, ale přes den už ne, tak nevim, jestli na ni něco leze, jestli včera u mudry něco nechytila a nebo to mám přičítat tomu očkování.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.6.10 15:33

kašel bych očkování nepřiszovala.

Jinak ta teplota, bolest v místě vpichu - to je jistě od očkování aj e to normálka (no však u mimin to víme, ne? takže ledovat a ono to opadne). A ta ospalost bych řekla, že je individuální, ale velice častá. Starší holka mi po očku spala dost (mmch to přeočkování v 5letech nás čeká v létě - skoro v 6), mladší vůbec.

Po tetanovce jsem spala jak zabitá i já i manžel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.6.10 23:15

Ahoj, na tomhle očkování jsem se synem (5 let) byla před 14-ti dny. Po vpichu měl dosti velký červený otok přes celé rameno a dosti ho to bolelo. Spavý byl taky hodně. MUDr. říkala, že teď ten tetanus má silnější reakce. Trvalo to asi 3 dny. Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.10 07:39

a ještě jedna věc. Ono ty protilátky už v sobě má, tohle je nějaká posilující…no a s přibývajícím počtem dávek (v tom období, jak se dávaj tyto „první dávky“) bejvaj reakce větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
3.6.10 08:32

Holky, díky moc, malá už je dneska lepší, včera fakt byla jak „mrtvolka“, unavená, bez energie, dneska už je zase divoch a je bez teploty, i když kašle, ale to s tím očko nesouvisí.
Tak hezký den všem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.6.13 01:00

Ahojky, ve středu ráno jsme byli na očkování v pěti letech, dcera odpoledne šla spát, že ji bolí hlava, poté se probudila měla 37,8 a teď v noci opět, že ji bolí hlava a má teplotu. Myslíte, že to může být už reakce? Hned ten den? Jinak odpoledne dostala nurofen na tu bolest hlavy a já nevím zda ji to můžu dát znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
27.6.13 06:26

Ano, je to reakce, dle letáku bývají do 48 hodin (bohužel si to prožívám zrovna u sebe jen „s prodlouženou platností“).
Nurofen jí můžeš dávat po 6-ti hodinách.
A nahlaš to doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.6.13 06:31

Děkuji. Je teď bez teploty akorát ji pořád bolí ta hlava. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
27.6.13 08:14

U nás byla horečka/teplota po tetanovce cca 4 dny :roll:. První reakce na očkování, jako mimino nikdy nic neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.6.13 09:08

Tak u nás bez teplot, ale otok obrovský, asi 15×15 cm, bolestivý na dotek, jinak kluk bez příznaku. Otok začal mizet asi po 2-3 dnech, ale viditelný byl určitě týden, možná víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
27.6.13 09:13

Trojkombinaci v pěti letech se teď říká tetanovka? Nebo necháváte dávat nějakou jednosložkovou vakcínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
27.6.13 09:23

Staršímu synovi se po přeočkování v pěti letech opět oběvil atop po celém těle a trvalo půl roku, než jsme se ho zase zbavili. Další hnusné problémy, kterých jsme se ještě po dvou letech úplně nezbavili přičítám taky očkování, ale peditra tvrdí, že to určitě nebyla reakce na vakcínu, ale na nějakou virózku, která se zřejmě strazila s očkováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.6.13 09:27
@alifie píše:
Trojkombinaci v pěti letech se teď říká tetanovka? Nebo necháváte dávat nějakou jednosložkovou vakcínu?

My měli kombinaci, jen jsem oživovala diskusi. Je to infanrix nebo tak nějak. Také mi právě nereagovala tak jsem volala a dělá to ta tetanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
27.6.13 09:37
@EvaG píše:
My měli kombinaci, jen jsem oživovala diskusi. Je to infanrix nebo tak nějak. Také mi právě nereagovala tak jsem volala a dělá to ta tetanka.

Když jsem kvůli reakci staršího odmítla nechat přeočkovat mladšího syna v pěti letech, tak mi pediatra pro změnu tvrdila, že problémy ve vakcíně způsobuje černý kašel a přesvědčovala mě, ať mu nechám dát samotnou tetanovku. :nevim:

Příspěvek upraven 27.06.13 v 10:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.6.13 09:45

Ale černý kašel už měli dříve ne? Nová je tam ta tetanka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...