Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, bývají nějaké reakce na očkování proti tetanu? My jsme byli včera s dcerkou na preventivce v 5ti letech + dostala očkování proti tetanu a od včerejšího večera je taková unavená, ráno měla zvýšenou teplotu 37,3, po obědě spala asi 2 hodiny, taky si stěžuje,že ji ten zadeček po vpichu bolí a ráno kašlala, ale přes den už ne, tak nevim, jestli na ni něco leze, jestli včera u mudry něco nechytila a nebo to mám přičítat tomu očkování.. ![]()
kašel bych očkování nepřiszovala.
Jinak ta teplota, bolest v místě vpichu - to je jistě od očkování aj e to normálka (no však u mimin to víme, ne? takže ledovat a ono to opadne). A ta ospalost bych řekla, že je individuální, ale velice častá. Starší holka mi po očku spala dost (mmch to přeočkování v 5letech nás čeká v létě - skoro v 6), mladší vůbec.
Po tetanovce jsem spala jak zabitá i já i manžel…
Ahoj, na tomhle očkování jsem se synem (5 let) byla před 14-ti dny. Po vpichu měl dosti velký červený otok přes celé rameno a dosti ho to bolelo. Spavý byl taky hodně. MUDr. říkala, že teď ten tetanus má silnější reakce. Trvalo to asi 3 dny. Radka
a ještě jedna věc. Ono ty protilátky už v sobě má, tohle je nějaká posilující…no a s přibývajícím počtem dávek (v tom období, jak se dávaj tyto „první dávky“) bejvaj reakce větší
Holky, díky moc, malá už je dneska lepší, včera fakt byla jak „mrtvolka“, unavená, bez energie, dneska už je zase divoch a je bez teploty, i když kašle, ale to s tím očko nesouvisí.
Tak hezký den všem! ![]()
Ahojky, ve středu ráno jsme byli na očkování v pěti letech, dcera odpoledne šla spát, že ji bolí hlava, poté se probudila měla 37,8 a teď v noci opět, že ji bolí hlava a má teplotu. Myslíte, že to může být už reakce? Hned ten den? Jinak odpoledne dostala nurofen na tu bolest hlavy a já nevím zda ji to můžu dát znovu.
Ano, je to reakce, dle letáku bývají do 48 hodin (bohužel si to prožívám zrovna u sebe jen „s prodlouženou platností“).
Nurofen jí můžeš dávat po 6-ti hodinách.
A nahlaš to doktorce.
U nás byla horečka/teplota po tetanovce cca 4 dny
. První reakce na očkování, jako mimino nikdy nic neměl.
Tak u nás bez teplot, ale otok obrovský, asi 15×15 cm, bolestivý na dotek, jinak kluk bez příznaku. Otok začal mizet asi po 2-3 dnech, ale viditelný byl určitě týden, možná víc
Trojkombinaci v pěti letech se teď říká tetanovka? Nebo necháváte dávat nějakou jednosložkovou vakcínu?
Staršímu synovi se po přeočkování v pěti letech opět oběvil atop po celém těle a trvalo půl roku, než jsme se ho zase zbavili. Další hnusné problémy, kterých jsme se ještě po dvou letech úplně nezbavili přičítám taky očkování, ale peditra tvrdí, že to určitě nebyla reakce na vakcínu, ale na nějakou virózku, která se zřejmě strazila s očkováním.
@alifie píše:
Trojkombinaci v pěti letech se teď říká tetanovka? Nebo necháváte dávat nějakou jednosložkovou vakcínu?
My měli kombinaci, jen jsem oživovala diskusi. Je to infanrix nebo tak nějak. Také mi právě nereagovala tak jsem volala a dělá to ta tetanka.
@EvaG píše:
My měli kombinaci, jen jsem oživovala diskusi. Je to infanrix nebo tak nějak. Také mi právě nereagovala tak jsem volala a dělá to ta tetanka.
Když jsem kvůli reakci staršího odmítla nechat přeočkovat mladšího syna v pěti letech, tak mi pediatra pro změnu tvrdila, že problémy ve vakcíně způsobuje černý kašel a přesvědčovala mě, ať mu nechám dát samotnou tetanovku. ![]()
Příspěvek upraven 27.06.13 v 10:33