Rotaviry - očkování

76
12.6.10 18:21

Rotaviry

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda jste nechali miminka očkovat proti Rotavirům? A jaké s tím máte zkušenosti?? Kamarádka váhá zda má nebo nemá tak by jí vaše názory možná trochu usnadnili rozhodování :-) .. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3802
12.6.10 20:22

Mi jsme s rotavirama byli v nemocnici, bylo to osklive, tam jsem rikala, vedet o ockovani, sla bych do toho. Bylo to jen momentalni. Na svete je nemoci, kdyby jsme se meli dat ockovat proti vsemu, ani by to nas organizmus nevydrzel.
A jen pro priklad, tchyne ma znamou, co je oockovana proti klistatum a lezi v nemocnici s encefalitidou od klistete. Na coze teda ty ockovani jsou? Farmaceuticke firmy vydelavaji slusne penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
12.6.10 21:06

Jsme očkovaní. Těžko říct, jestli bych se dnes rozhodla jinak, možná ne a dala bych to znova. Malý na očkování výrazné reakce nemívá, sama to nevnímám jako nepřiměřenou zátěž, váhala bych jedině z finančního hlediska. Tehdy mi doktorka říkala, je to silně nakažlivé, ne smrtelné (pokud se léčí), kojenci mnohdy končí v nemocnici na kapačkách a to jsem nějak nechtěla, když jsem si tehdy ten uzlíček představila s hadičkami, kdesi ve špitále… :cry:
A zkušenosti, zatím jsme žádné průjmovité onemocnění neměli, po očkování byl bez reakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
12.6.10 21:32

Očkovat jsme na rotaviry nedali, děcko by mělo být chráněno při kojení, ovšem my i při plném kojení ve vou měsících chytli neštovce, tak si vyber. My nedávali no.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
12.6.10 22:32

Tak já jsem zaručeně nechala očkovat a dobře jsem udělala, jelikož v Praze docela řádili :-) Samuelek při tom očkování, které je na lžičku nepíchá se usínal a pomlaskával si a potom nebyl vůbec neklidný nebo nespavý, prostě úplně normální :-) A podle mě je to opravdu potřeba, kamarádka je zásadně proti jakémukoliv očkování které se platí, nevěří tomu… Ale jakmile byl pneumokok hrazený hned by mu ho dala… takže se u ní spíše jedná o finance. no ale její klučina onemocněj rotaviry. musel být hospitalizován v nemocnici a říkala, že to bylo strašný…

• Citovat
  • Upravit
76
13.6.10 10:04

Děkuji mooc :o) Abych se přiznala já malou na to očkovat nedala ale ani jsem o takovém očkování nevědela :o(. Ale ono se prý dá očkovat asi jen do 2 měsíce že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.6.10 14:57

Čím dřív tím líp, ale myslím že by to mělo jít i později!

• Citovat
  • Upravit
86
14.6.10 17:27

Taky o tomto očkování uvažujeme. Můžu se zeptat, kolik stojí vakcína a kolik je jich potřeba podat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.6.10 19:13

Ahojki. Taky jsem si dneska byla na recept na rotaviry. Jedna dávka mi výjde na 2100, a dávají se dvě dávky. Mám ten rotavix. Nemáte s tím někdo zkušeností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.8.10 10:31

Ahoj holky,
my se rozhodli očkovat. Kdyby se něco stalo a já tomu mohla zabránit, tak si to neodpustím. Ano, stojí to peníze, ale pro mimi všechno :-) Včera jsme dostali druhou dávku. Malá to snáší dobře. Druhou dávku jsme dostali zároveň s hexou a prevenarem 13. Ale je fakt, že reakcí jsem se bála. Takže jsem zvolila homeopatika. Dávala jsem 2 dny předem a v den očkování thuya occidentalis 9ch, ještě dám dnes i zítra. Stejně tak jsem to dělala i na první dávku rotarixu. Rozpouštím 2 kuličky v jedné lžíci převařené kojenecké vody. Zatím žádná reakce, Ellinka je jakoby se nic nedělo :-) Tak doufám, že jí to vydrží :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
18.8.10 13:59

Střevní infekce způsobená rotaviry je nepříjemná, ale zpravidla probíhá bez komplikací. Vakcíny jsou drahé a nemají výhodný poměr mezi náklady na očkování a skutečným užitkem. Po očkování se často objevují nežádoucí reakce, vzácně může dojít i k nebezpečným střevním komplikacím (invaginacím). Dlouhodobý účinek tohoto očkování je nejistý.

Rizikovými skupinami pro infikování rotaviry jsou především nemocniční pacienti, zejména na dětských odděleních. Pokud bych měla nemocné dítě, které často navštěvuje nemocnice, možná bych očkování zvážila.

Opakovaná onemocnění rotaviry vedou k rezistenci. Mnoho novorozenců se rotaviry nakazí již v prvních dnech života v porodnici. Díky ochraně získané od matky sice neonemocní, ale naopak zvolna získají určitou přirozenou imunitu. Těžké rotavirové infekce jsou u nich pak spíše vyjímkou.

Zdravému a kojenému miminku bych očkování nedala a vyhýbala bych se nemocničním zařízením :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet14 nepřihlášená
11.1.11 00:13

Ahojky, tak to je krásně vidětm jak to někdo někde zkopíruje z webu a vloží a ještě navíc tomu věří. Nejlepší je asi vlastní zkušenost. Dítě jsem neočkovala neb jsem také věřila, že kojím a nic se stát nemůže. Dítě bylo plně kojeno, takže lžička či lahvička mu neříkalo vůbec nic. Rotaviry bohužel v 5 měsících dostal (v nemocnici jsme nebyli, v okolí nikdo nakažen nebyl, imunitu měl v pořádku), bohužel s ním i já, zvracela jsem a nebyla jsem schopna nic pozřít, tím pádem ubývalo i mléka (průběh prvních 3 dnů), dítě odmítalo jako UM, tak lžičku či kapátko atd. Skončili jsme na infekčním v nemocnici na kapačkách, on s podezřením na silnou dehydrataci. Ten zážitek jak sám leží na JIP a já za ním nemohu, nikomu nepřeju.Po 2 dnech mi ho přivezli, vůbec ke mně nechtěl. Domů jsme se vrátili po týdnu s zážitkem na celý život, střevo se moc nezadaptovalo a asi rok jsme trpěli nesnášenlivosti mléka, na kterou se nabalil atopický ekzém. Po roční dietě se vrátilo vše do normálu. Bohužel jsem o očkování nevěděla a upřímně ty 4 000 bych velmi ráda zaplatila. Ten zážitek mi fakt za to nestál. U druhého dítěte je to jasné, nechám ho naočkovat! pet

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek