Poslední dávka Prevenaru

43
13.6.10 21:38

Poslední dávka Prevenaru

Prosím o radu. Mému dítku je nyní 22m a máme dvě dávky Prevenaru 7 (aplikace v 7m a 8m). Ve 2 letech máme jít na poslední třetí dávku. Doktorka nám navrhla doočkování třetí dávky Synflorixem (který se musí naočkovat nejpozději do 24m). Druhý návrh dala Prevenar 13 (který bych preferovala), ale zarazilo mě, že musí být 2. dávky, aby to působilo na všech 13 virů. Myslela jsem, že stačí v 24m a déle (dle očkovacího schéma)už pouze 1 dávka i Prevenaru 13. Tak tedy nevím, jak to je. Jsem z toho mimoň. :-?
Prosím, jak jste dávali své děti doočkovat a kolikrát.Díky I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ivi
1839
13.6.10 22:44

Ahoj,

řešila jsem to před pár měsíci a rozhodla jsem se pro 1 dávku Prevenaru 13 po 24 měsíci. Malý má to očkování právě odložené, aby mu už byly 2 roky a stačila 1 dávka.
Naše doktorka naopak chtěla očkovat jenom 1 dávkou P13 před dokončeným 2. rokem … což mi přišlo taky jako hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.7.10 15:36

Prevenar

Díky za info. Tak jsem ještě o tom mluvila s doktorkou, že je to tedy možné až ve 25m naočkovat poslední dávku Prevenarem 13, ale nebude prý tolik účinná na všech 13 virů. Lepší jsou dvě dávky v 23m a 25m. Ještě tedy rozmýšlím. Zase se mi nechce dávat dvě dávky a tak zatěžovat malou. Ale jestli to má zase chránit a fungovat, jak má :nevim: A co říkala tobě dětská doktorka? A vy máte taky 2vakcíny Prevenaru 7(7+8m)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moca9
15.7.10 10:36

nevím, jak to máte ostatní my jsme dostali 2 dávky Prevenaru 7 a včera jsme dostali Prevenar 13
což je ve 23 měsíci naše doktorka mi dala pouze tuto možnost hlavně trvala na tom ,že to musí dostat před ukončeným 2 rokem na můj dotaz zda bude nějaké další očkování odpověděla že ne ,reakci zatím máme jen červený flíček v místě vpichu tj. na nožičce na stehně

• Citovat
  • Upravit
43
10.8.10 14:54

Tak jsem nakonec dala Prevenar 13 a ve 24.měsíci.(pouze jednu dávku). Konzultovala jsem to ještě na vakiny.net. A tam mě ujistili, že opravdu stačí u rozočkovaného schema 2× Prevenar7 a poslední jednu dávku Prevenar13) Doktorka injekci dala do ramena(to mě trochu překvapilo - myslela jsem, že bude do stehna). Zatím teplotu malá nemá, tak snad to bude vše ok. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.8.10 22:21

oprava

je to správně vakciny.net , jó chybička se vloudila :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...