Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
Mám dotaz ohledně očkování. Proti čemu jste očkovali štěňátko v 9. týdnu a 12. Dnes jsem se dívala na internet a jsem z toho jelen.
Povinné je očkovat jenom vzteklinu, ta se očkuje kolem půl roku. Jinak velmi doporučované je očkování proti infekčním nemocem, které se vyskytují a jsou i smrtelné (psinka, parvoviróza, leptospiróza, hepatitida…) přesný očkovací kalendář vám stanoví váš veterinář podle kondice štěňátka. Pokud máte nové štěně tak je vhodné ho vzít na prohlídku k vámi vybranému veterináři. Já očkuji i proti borelióze a psincovému kašli.
Přesně jak píše @Heivka
ty prvni vakciny, jsou podle mého základ! Psinkovy kašel, my očkovany nemame, veterinář říkal, pokud na nej netrpí není třeba, jinak ockujeme co vet. doporučí, vzteklinu máme super vakcinu, chodíme na ni jednou za tři roky
akorat první a druhý byl po roce, jo a k tomu všemu samozřejmě odcervovat
@Neli114
Nejlépe a nejfundovaněji Vám poradí Váš veterinář…Měl by vám pečlivě vysvětlit vakcinační schéma a co se očkoje a proč. Vreterina není samoobsluha, že si na netu vyhledáte, co chcete a pak to veterináři přečtete jako nákupní seznam. Očkovací schéma se nejlépe pasuje přímo na štěně - jaká je nákazová situace v okolí (může být jiné schéma pokud v okolí třeba řádí parva nebo je "klid), posunutí v případě nějakého klinického nálezu apod. Zeptejte se nejprve svého lékaře a podle toho si pak třeba dohledejte další podrobnosti. Pokud Vám vetrinář nebude chtít pečlivě problematiku objasnit, vyměňte veterináře ![]()
@Míša 95 Já chodím na cvičák a na závody, tam je očkování proti psincovému kašli skoro nutnost, jinak pořád řešíte nastydlého psa ![]()