Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda nevíte, jestli existuje šetrná (placená)vakcína - trojkombinace spalničky, zarděnky, příušnice. V lékárně mi doporučili Trivivak za 920,– Kč. Když jsem to řekla naší pediatričce, řekla, že tím očkuje normálně a samozřejmě zadarmo. Problém je v tom, že většina dětí mých kamarádek (i od jiných Dr.) měly velké reakce. Většinou za týden až 14 dnů se objevily horečky, zvracení, průjmy, otoky, vyrážka… Chtěla bych se tomu vyhnout. Jaké máte zkušenosti vy?
Nebo zkoušeli jste někdo podání homeopatik den před injekcí, v den očkování a den poté? A Jaká?
Děkuji za radu.
Zuzka a Terezka (15 měsíců)
Ahoj Zuzko, bohužel na tohle očkování žádná šetřící vakcína není
budete to muset zvládnout jako ostatní mrňata. My jsme teď 10. den po očkování a taky vyčkáváme co bude s nachystaným Panadolem na horečku dle rady pediatra.Radil v případě teploty ihned na:,–(il a neváhat. Horečka by neměla trvat déle než 2 dny:-(. Hodně štěstí a žádnou negativní reakci.
Lucka a Petra (20 m)
Ahoj Zuzko,souhlasím s Luckou,na tohle očkování žádná šetrnější vakcína neexistuje,ale jestli Tě to alespoň trochu uklidní,náš malej po něm žádnou reakci neměl. ![]()
Ať to dobře zvládnete a bez reakcí
ahoj Lenka.
Ahoj holky,
tak u nás je právě tohle očkováíní za 14 dnů taky aktuální.Mám z toho taky strach.Většinou bývá reakce do 14 dnů.Zatím jsme všechny očkování zvládli bez reakcí a v pohodě,tak jsem na to zvědavá.
Naďa
Ahoj holky, tak u mého prvního syna byla reakce po 8 dnech.Tedy u první dávky. Zvýšená teplota, rýma a kašel. Zkrátka jako běžné nachlazení. Po druhé (někdy po 2. roce) nebyla reakce žádná. Před 14 dny jsem byla na očkování s druhým synem a reakce byla 9.den a to jen zvýšená teplota, která byla jen jeden den.Tak snad příště bude úplně bez reakce.Ahoj Ajka
Ani my sme ziadnu reakciu nemali a ockovali Danka uz v 14m (podla ockovacej schemy v NL). Tak sa neboj, kludne to moze byt aj vas pripad.
Drzim vam palce! ![]()
Ahoj,
tak u nás teda reakce na očkování proti spalničkám momentálně probíhá a můžu říct, že je to děs
. Horečka, trochu průjem a trochu rýma. Malá poplakává a je hodně chovací.
Na očkování jsme byly minulý čtvrtek a dr. tvrdila, že by reakce být neměla, prý se to u této vakcíny stává zřídka. Takže my jsme to zřídka ![]()
Přeju očkování bez reakce.
Dana
Ahoj mamky,
právě toto očkování mi poslední dobou vrtá hlavou-malému bylo minulý týden 17m, čekáme pozvánku na očk.už pěkně dlouho a nic…
Před měsícem mi to nedalo a zavolala jsem k doktorce a sestra mi řekla, že to záleží na lékaři, na tom, kdy vůbec začlo být dítě poprvé očkováno, atd. no znělo to jakoby si myslela, že jsem další hysterická matka, která když nemá vše podle knížky, tak je zle…
No ale k čemu jsou potom ty očkovací kalendáře?
Lucko, vy jste na tohle očkování šli až ve 20m? Takže takové zpoždění je normální?
Díky,
Fifík a Tomík
ahoj, tímhle tématem jste mě dost znejistěly. Malé bude 15m za chvíli a já když jsme byly na roční prohlídce, jsem se ptala kdy máme zase přijít a sestřička mi řekla, že v 18m. O žádném očkování nemluvila. Teď čtu, že i starší děti nejsou zatím naočkované. Takže asi nemám plašit, nejspíš tu injekci dostane v 18m? Proti čemu to očkování vlastně je?
Ahoj,
my jsme byli na očkování dnes (syn bude mít za týden 15 měsíců), doktor nás upozornil sám už když jsme byli na roční prohlídce, že se v 15.ti měsících očkuje proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, tak ať určitě přijdeme. Teď jen čekám na reakci, ale syn očkování zatím snášel v pohodě, tak doufám, že to bude i tentokráte:-).
@lili18 píše:
Ahoj,my jsme byli na očkování dnes (syn bude mít za týden 15 měsíců), doktor nás upozornil sám už když jsme byli na roční prohlídce, že se v 15.ti měsících očkuje proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím, tak ať určitě přijdeme. Teď jen čekám na reakci, ale syn očkování zatím snášel v pohodě, tak doufám, že to bude i tentokráte:-).
Priorix se má očkovat nejdříve 1. den 15. měsíce, takže u vás nepatrná chybička. Já dceru nechám naočkovat nejdřív v 18. měsících, přijde mi, že toho očkování v 1. roce je až moc, tak jejímu tělíčku chci dát trochu odpočinek. Přeji ať je malý bez reakce.
@Marcelka146 píše:
Priorix se má očkovat nejdříve 1. den 15. měsíce, takže u vás nepatrná chybička. Já dceru nechám naočkovat nejdřív v 18. měsících, přijde mi, že toho očkování v 1. roce je až moc, tak jejímu tělíčku chci dát trochu odpočinek. Přeji ať je malý bez reakce.
Já si myslím, že pár dní snad už roli nehraje, ale netušila jsem, že se můžu „sama rozhodnout“,kdy dítě naočkovat…Doktor řekne, přijďte na očkování, tak přijdu
a na výběr mi nedává…kdybych si mohla sama zvolit, tak bych to asi taky nechala na později, ale aspoň to máme už za sebou:)
Ahoj, obnovuji diskuzi… Očkování nám bude dávat doktorka zítra. Synovi je 18 měsíců a je atopik a alegik… Máte nějaké zkušenosti? Popravdě mě docela vyděsily reakce o kterých jsem se dočetla… ![]()
@marty5555 Tak u nás třeba obě děti bez reakce a to starší měl dost reakci na hexu.
U nás zrovna tohle bez reakce, ale před tím byla vždycky reakce na Hexu.
Tak dva dny dozadu jsem zachytila ve zprávách, že snad chtějí to očkování MMR posunout na jedenáctý rok života, protože zaznamenali zvýšený výskyt příušnic u puberťáků, protože ta vakcina po čase ztrácí účinnost. A to tam zmiňovali, že by se snad zavedlo ještě jedno v osmnácti letech…
Příspěvek upraven 30.11.16 v 11:43