Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj hoky, dneska uvarila tchyne nasi Kristynce kureci jatra, ale ja si nejsem jista, zda jsou jak ona tvrdi tak zdrave(obsahuji vitamin B) ![]()
Co si o tom myslite??
Diky za vase nazory ![]()
Simona&Kristy(16 mesicu)
Ahoj,
nemám k tomu nastudované žádné extra materiály, ale my doma játra nejíme. Přece jen je to filtr, který v těle zachycuje všechny možné nečistoty a u kuřat se pořád mluví o hormonech a antibiotikách (a nejen u kuřat), takže ne. Ale je to na každém…
Lasička a Matýsek 10 m.
Ahoj, souhlasim s Lasickou. Jenze v dnesni dobe je tech zdravych veci malo. Jinak pokud ti mala nebasti jatra casto hlavu bych si tim nelamala. U nas doma se jatra nevari, ale kdyz je vyjimecne moznost si je chutne pripravene dat nebranim se a detem bych taky nezakazovala. Sany.
Ahoj,
jednou za čas drůbeží játra nevadí, spíše naopak. Dokonce je WHO doporučuje zařadit do jídelníčku od prvního roku dítěte. Anetce jsem je jednou udělala, ale nechtěla je, takže je to na nějaký čas vyřešené
Takže ano, pokud je nebudeš podávat čtyřikrát do měsíce ![]()
Silvie
Ahoj Simon, tak to my zase játra rádi
.
Malýmu je tak 2× 3× do měsíce přidávám do polívčičky, jen kousek, a kuřecí nebo králičí.
Jen mám tu výhodu, že je mám z domácího chovu od rodičů.
Ale pro nás dospělý kuřecí normálně kupuji, máme je fakt rádi na několik způsobů.
Ája
Játra mají hodně vitamínu A, který se hromadí v těle. Určitě jíst, ale fakt s mírou…
Ahoj, já jsem pro játra, ale opravdu drůbeží. Malému je dělám několikrát do měsíce (kousíček v polívčičce) a já je s s rodinou taky baštíme. Je v nich i spousta železa a pokusd se podíváš do těch dětských kuchařek tak je tam také doporučují, právě pro ten obsah železa atd. jasné, že je nemůžeš podávat v kupách. Takže je to na tobě. věrka
Ahoj,
naši mlsouni baští jako jednu z mála knedlíčkovou polívku. Pokud se nepletu tak játra obsahují i železo takže jednou za čas jsou zdravá. Já je teda nemusím vůbec, snad jen v těch knedlíčkách mi nevadí. Tchýňka jednou udělala Míše játrovou omáčku a docela to jedla na to, jak je potvůrka mlsná. Jen nevím, jestli bych už to mohla dát i Víťovi (13 m)?
Katka