Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jelikož jsem každou zimu dost nemocná, tak jsem se letos nechala poprvé naočkovat proti chřipce.
No ted si říkám, že jsem to neměla dělat. Jsem strašně unavená, bolí mě ruce, nohy a do toho se mi spustila strašná rýma..no to vše během 3 dnů postupně.
Jak jste snášely očkování? je to vůbec dobré, ted si vážně říkám, že jsem udělala chybu. ![]()
A budes jeste vic nemocna…Proti chripce je to proti nejakym kmenum a stejne ti to nepomuze…Nejdriv si trochu precist a pak nechat napichat priste…
No to já vím, že to není všelék. že může člověk chytit něco jiného…
no snad si telo vytvoří alespon nějaké protilátky.
no jsem poučená, poprvé a naposledy.
Ja jsem se nechavala ockovat dvakrat a pokazde jsem byla unavena a bolelo me telo asi 1-2 dny. Ockovani nam delali v praci a spousta lidi mela tyhle reakce a nekteri i onemocneli. I kdyz loni jsem neockovala (kvuli tehotenstvi) a taky nic. Mozna si tu unavu a to vse odbydes ted v mensi mire a pak uz neonemocnis, ale stoprocentni to neni.znam lidi co i po ockovani za par mesicu onemocneli ![]()
Ahoj, já vůbec nechápu proč tohle nesmyslné očkování ještě nerušily, stejně očkovaný vždycky chřipku dostane.Vir chřipky zkrátka každý rok přijde a musí tady najít nějakou živnou půdu, když ji nenajde začne mutovat tím pak vznikají tzv.„prasečí“ chřipky a jiné..
Někdo očkování hůře snáší a pak má takovéto příznaky. já se nechala očkovat pouze jednou, když tu řádila prasečí chřipka a to ještě na doporučení naší dětské lékařky. tenkrát jsem nechala naočkovat i dceru. žádnou reakci jsme neměly ani jedna. a není možné, že jsi lapila nějakou virozu, když jsi byla na tom očkování? ono toho totiž lítá v ovzduší dost a v tomto období lézt k doktorovi znamená, že si člověk odnese i něco horšího…
Nám platil očkování proti chřipce zaměstnavatel, tak jsem to tehdy brala. Třikrát jsem se nechala očkovat a třikrát jsem ji chytila. Takže už na to taky prdím.
Očkovali nás v práci, byla jsem zdravá..no on říkal doktor, že inkubační doba je 3-4 dny, kolegové co se nechávali očkovat to přežili ve zdraví. já bych do toho nikdy nešla, ale vzhledem k tomu, že jsem loni byla od října pomalu do května stále na hromadě, tak jsem chtěla pro zdraví udělat všechno možné…
ještě jsem si koupila vitamíny hlívu-to mi poradila plicařka.
chjooo
Ne dobry to neni, lepsi je upravit stravu a zacit se otuzovat a cvicit, protoze takovy organismus bakterie nemaji radi, kdyz uz na me najaka chripka sedne, tak to nebrat jako konec sveta, ale vylezet to a vypotit
Pises, ze si kazdy rok dost nemocna, to ale jeste neznamena, ze mas opravdu chripku, tu clovek chyti jednou do roka a to, aby jsi ji mela opravdu kazdy rok, to musis byt hodne oslabena, ja mela poradnou chripku asi pred 3 lety, vse ostatni je normalni nastuzeni, zkratka necistoty musi ven a protoze ostatni organy nezvladaji, tak to jde i nosem
nechat se vakcinovat, v tom nevidim smysl, navic mam dojem, jestli dokonce tahle vakcina neobsahuje i rtut, jo tedkoukam, ze jo a to neni jediny svinstvo, takze bud rada, ze jsi jenom unavena, telo se s tim svinstvem nejak musi vyporadat ![]()
Existuje spousta veci, jak nastartovat imunitu a posilit telo pred. Ockovani proti chripce je uplny nesmysl. Kup si hlivu ustricnou extra silnou. Nebo s echinaceou. Ber celou zimu. Nebo preventan. Colostrum je take na imunitu. Drags imun. Spousta dalsich. Kamaradka se kazdy rok nechava ockovat proti chripce a kazdy rok je behem zimy nemocna nekolikrat. Je to o necem jinem.
No tak jsem poučená…
jj hlívu jsem si koupila je ještě s rakytníkem a echinaceou.
mám tu také mísu pomerančů a piju kýble čaje s citronem a medem.
no hlavně, že dělají všude očkování reklamu…je to všechno kvůli prachům a ne kvůli lidem.
no jsem jak na houpačce, chvili klid, pak unava..ta rýma je desná.
jo ještě jsem se dočetla, že je dobrý vitamín bio influ zinek-pro lidi, kteří trpí na dýchací problémy. tak uvidíme.
je to všechno drahé a človek neví co mu opravdu pomůže.
Kup si ještě vit. C a jez teď několik dní vysoké dávky (2g) a pak ještě nějakou dobu 500mg. Když na mě něco leze, vit. C dost pomůže ev. hodně zkrátí dobu. Hlívu jsem brala taky tuto http://www.lekarna.cz/…-cps-150-30/ - má poměrně hodně účinné látky (hlavní jsou beta-glukany). Očkování už zpátky nevemeš, ale než si imunitu ještě zhoršovat, je hlavní na ní zapracovat a podpořit ji.
Ta hlíva, to jsou nějaké tablety? Kde to koupit - net, lékárna, nějaká drogerie, nebo i obchoďák?
Jo a ještě dotaz - nebyla by nějaká hlíva pro děti? Mám děcko na imunosupresivní léčbě a chtěla bych jeho imunitě trochu pomoct…nebo je to nesmysl? ![]()
Taky jsem se jednou nechala očkovat (v práci nám to nabídli zadarmo) a měla jsem potom nejkrutější chřipku v životě
.