Očkovat Vakcínou Baxsero?

31.10.19 07:34

Očkovat Vakcínou Baxsero

Ahoj Maminky,

Prosím o názory na očkováni proto meningokokum vakcínou Baxsero. Teď se máme rozhodnout a já pořad váhám jestli očkovat nebo ne. Jinak jsme oba s manželem pro očkování. Už máme základní a proti rotavirům. Děkuji za názory a pro a proti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
628
31.10.19 07:37

Já jsem starší dceru nechala očkovat ve dvou letech. Neměla žádnou reakci a jsem rada, že očkování má. Vakcína se jinak jmenuje Bexsero, ne Baxsero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
31.10.19 07:38

@Elisabeth118
My jdeme s malým za chvíli na 2. davku (má 21 měsíců). Je to sice hodně drahé, ale já jsem obecně spíše očkovací, a zrovna meningokoka jsme riskovat nechtěli… Ještě zvažujeme, že po čase dodáme i na ty další kmeny.

Jinak rotaviry máme taky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 07:42

@martina bl Omlouvá se za chybu v názvu. Já mám 3měsíční miminko a nemůžeme se rozhodnout všude jsou protichůdné názory jedni radí rozhodně ano druzí zase že ne. Samozřejmě chceme pro malého to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
31.10.19 07:42

Taky jsem pro očkování. V listopadu jdeme na poslední dávku. Nechtěla jsem riskovat tohle onemocnění. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.19 07:45

@Lara Farseer jak staré miminko jste měla když dávali první dávku? Malému jsou 3měsíce a už by měl jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.10.19 08:00

Můj malej měl bexsero naočkovaný ve 13 a 15 měsících, reakce nikdy žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21612
31.10.19 08:06

Mě osobně to přijde v takto nízkém věku dost divoké a fakt na zvážení všech rizikových faktorů. Očkovací kalendář je narvaný běžným očkováním a přidávat do toho ještě očkování navíc mi přijde už trochu jako risk. Jinak jak dlouhou účinnost tato vakcína má? Nebude se muset přeočkovat v pubertě? Já budu obě vakcíny na meningokoky dávat dětem při přechodu ze základní školy na střední. Tam mi přijde, že je riziko nákazy vyšší než u miminek. Ale pravda je, že v miminkovském období dětí jsem tuto otázku až tak neřešila, tato vakcína ještě nebyla na trhu.

Příspěvek upraven 31.10.19 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
31.10.19 08:12

@Elisabeth118 starší dceru mám naočkovanou, mladší by měla druhou dostat příští týden, pokud bude zdravá. Očkovat jsme nechali ve dvou letech obou děti. Další kmeny dostala starší dcera v 8 letech, u mladší to plánuji o něco dříve. Očkovat 3 měsíční miminko se mi zdá hodně brzo. Když ještě ani nemá MMR vakcínu. Ale kazdeho věc, dělej jak cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
31.10.19 08:41

Já jsem bexsero dávala oběma dětem. Dceři první dávku ve 13 měsících, ta měla trochu reakci - teplota a bolavá nožička po vpichu, synovi už asi v 8m a bez reakce. Naše pediatrička není žádný očkovací maniak, kromě povinného očkování nám doporučila pouze meningokoky, tzn bexsero a pak nimenrix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
31.10.19 08:46

@Elisabeth118
Dávali jsme v 19 měsících, teď půjde na druhou dávku. U toho tříměsíční prcka mi to s těmi povinnými a rotaviry přijde jako už moc velká nálož. I doktorka říkala že he to lepší trošku později, v tom druhém roce už toho očkování tolik není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.10.19 08:47

Můj syn je očkovaný před dvěma měsíci, budou mu dva. Zrovna meningokok mi přijde jako jedno z nejnebezpečnějších onemocnění, já jsme tedy neváhala. Naše doktorka mi tvrdila, že zrovna po téhle vakcíně se nežádoucí účinky objevují velice zřídka. U nás nebyla žádná. Na druhou stranu je důležité vědět, že zabrání jen cca 30% tohoto onemocnění. Zbytek je způsobem Meningokokem jiných typů, proti kterým očkování neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
31.10.19 08:50

Taky s dcerou půjdu. Teď to dotuje VZP tak předpokládám, že to asi řešíš kvůli tomu, jelikož to v listopadu končí. Mě to doktorka doporučuje, máme tady v okolí případy, kdy to nedopadlo dobře a tak to v dobré víře tlačí do všech. Já jsem se nakonec rozhodla, že nechám dozrát nervovou soustavu a dám jí to ve dvou letech. I když taky mě to trošku nalomilo jestli přece jen nejít dřív, ne kvůli penězům, ale protože jednu maminku co jí zemřel chlapeček znám, sama jsem také jako dítě prodělala zánět mozkových blan a i když to vypadalo tehdy hodně špatně nakonec jsem bez následků… Jediné co mne odrazuje jsou právě reakce na vakcínu, paradoxně dcera neměla žádnou reakci ani na Hexu ani Prevenar… Tak taky nevím jestli už nebo počkat do těch dvou let. Ale určitě bych do toho šla, přenáší se to slinami a když si dítě hraje s více dětmi je tam riziko vždy, že si vzájemně oliznou, může to dostat i od vás, když oliznes dudlik apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
31.10.19 08:51
@Aduš8 píše:
Můj syn je očkovaný před dvěma měsíci, budou mu dva. Zrovna meningokok mi přijde jako jedno z nejnebezpečnějších onemocnění, já jsme tedy neváhala. Naše doktorka mi tvrdila, že zrovna po téhle vakcíně se nežádoucí účinky objevují velice zřídka. U nás nebyla žádná. Na druhou stranu je důležité vědět, že zabrání jen cca 30% tohoto onemocnění. Zbytek je způsobem Meningokokem jiných typů, proti kterým očkování neexistuje.

Existuje i očkování na další druhy, Bexsero je na B, a pak je druhá vakcína na A, X, Y nebo tak nějak to bylo…
Edit: tak už jsem to našla je to Nimenrix vakcína, na A, C, Y s tím, že nejčastější po B je právě to C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.10.19 09:05

@Martha03 my máme úplně jinou, jen proti Meningokoku C, nějaký NeisVac. Podotýkám, že žiju v Německu, tak se to asi liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí