Připadám si hrozná matka :(

316
29.10.19 19:06

Pripadam si hrozna matka :(

Zdravim, jdu si sem tak trošku pro radu nebo možná i pofnukat :( Mam doma uz skoro 4 měsíční miminko a prijde me, ze vse delam špatně, protože mi prijde ze mala nějak zaostává o proti ostatnim miminkam. Protože ještě ani pořádně nepase koniky a neni nijak aktivni. Musíme chodit cvicit vojtovku což je pro me strašný utrpeni pač chudak u toho jen rve a rve a následný cvičení doma je pro me jeden velkej stres :(
Je mi 25 let a někdy nevim jak si s malou hrát snažím se ju motivovat na tu druhou stranu, protože od narození ma tendenci byt na te jedné. Trenujeme paseni koniku, davam ji všemožně chrastitka a tzv. Vykladame, zpivam ji různě, ale vse proste tak nejak dokola. Ted jsem si objednala knížku Mamou hravě, protoze bych se mimcu chtela venovat na maximum, ale nemam žádné nápady:( Mate nebo meli jste to taky tak nekdo? Pripadam si nekdy hrozně, že me to s tou malou nebaví, ze je to furt dokola i kdyz proste s malym miminkem to tak prostě je. Nejsem hrozná? Když třeba vidim mou mamku jak se ji venuje a hraje si s ni a dělá různé blbiny tak se citim blbě, ze me to tak taky nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
29.10.19 19:11

Ahoj, klid ono s 4.mesicnim miminem toho moc nevykouzlis :)
Taky je mi 25, taky jsme cvičily Vojtovku(vyprdla jsem se na to) a malá se krásně srovnala i bez toho, nevím co mate vy. Bylo to hodně náročný protože brečela a ja to nesnášela. Čin starší bude, tím budeš mít více aktivit.
Dávej ji hodně na bříško, čti jí, dej ja na zem, na gauč, kamkoliv s hrací dekou a blbinkama.
Je to ještě strašně malý mimino :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.10.19 19:13

Já mám doma čtyřměsíční dcerku a nějak extra si s ní nehraju. Povídám si s ní, koníky se naučila pást u mě na prsou. Ten čas hraní teprve přijde a věř mi, že si to užiješ. Neuč si dítě na to, že ho budeš celé dny bavit, nebo se od něj později nehneš a nic neuděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
29.10.19 19:21

Nesmutni, vždyť podle toho co pises jsi skvělá mamka! Spousta lidi se takhle miminkum ani nevěnuje. A je jasný, ze babičky, dědečkove atd. mají energii a chuť se s dětmi vyblbnout, když na to maji treba par hodin týdne, zatímco my matky je zabavujeme celé dny :) Jsi skvělá, hlavu vzhůru :hug: A tou Vojtovkou se netrap, mysli na to, ze to děláš pro její dobro. Můžeš ji také otočit postylku, aby dávala hlavu na tu druhou stranu a hodně k ni chodit z te druhé strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.10.19 19:22

Hele s takovýmhle miminem se moc hrát nedá, ale časem se to zlepší.

Vojtovka je opruz a náročná na psychiku, ale to že holt má pomalejší vývoj fakt není tvoje vina, ale je to jen biologie - ty naopak děláš všechno co můžeš, abys ji to ulehčila - rehabilitujete.

Vykašli se na to, že musíš věnovat dítěti 150% procent, jedinné k čemu to povede je, že budeš frustrovaná z toho, že se ti nedaří realizovat tvoje perfekcionistické představy.

A perfekcionismus není ctnost, ale neurotický symptom zakrývající úzkost.

Jestli se chceš nadchnout nějakou knížkou tak spíš

https://www.jota.cz/liny-rodic

Nutit rodičům nejrůznější věci je strašně snadný, protože každej si je nejsitej a strach se dá strašně dobře zpeněžit.

Ale ono fakt platí máma v pohodě = dítě v pohodě. Takže se spíš soustřeď na svoje potřeby, než na to jak dítě zahltit podněty, aby si přehlušila to, že jsi unavená, nejistá a vyčerpaná.

Neboj, zlepší se to. I samo. Ale když o svoji pohodu budeš o fous víc pečovat, tak o něco rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.10.19 19:25

@RockFous Klid.Nic blbe nedelas. Tvoje mama s malou blbne, protoze ji nema cely den doma. Ty jo, navic mas k tomu ty mene prijemne povinnosti jako cviceni. Ja mam tro deti a i kdyz jsem je samozrejme od zacatku milovala, miminka me taky moc nebavila. Ale neboj, ono se to zmeni, az bude miminko komunikativnejsi, pak to bude vetsi zabava a uzijete si spoustu legrace. Ve cviceni nepolevuj, i kdyz verim, ze je to pro tebe tezke. Ale zatni zuby a rikej si, ze je to pro jeho dobro. Se mnou mamka taky musela cvicit kvuli dysplazii kycli a vbocenym paleckum, dodnes vypravi, jak jsme u toho obe brecely, ale ja si to samozrejne vubec nepamatuju a jsem rada, ze mam zdrave a rovne nohy. Netrap se, zvladnete to a bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
29.10.19 19:41

No tak ve 4 měsících moje děti sice byly „tabulkové“, ale rozhodně ne moji zásluhou nýbrž tím, že tak nějak jim to šlo samo, rozhodně jsem si s nimi nehrála, když nepočítám občasný zachrastení hračkou, podání jiné, atp. Na dece jsem s nimi fakt neseděla a největší motivace bych rekla, že byl pes a kocour co se týče pohybu - otáčení, plazeni.. Nevím co si myslíš, že se s takhle malými dětmi dá dělat ale pokud můžu radit tak ji neuc hned odmala, že ji budeš dělat zábavu, jen ji nech at se snaží sama, jinak budeš fakt jen otrok dítěte a nestihneš vůbec nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
29.10.19 19:46

Ahoj, tak za prvé se nedivím, že si s ní tvoje maminka blbne a hraje, pro ni to je úplně něco jiného, než když seš s miminem 24h denně, však koho by to pořád bavilo. Naopak bych to tolik nepřeháněla, protože pak si na to zvykne a sám si nevyhraje, mám takovou teď první dceru. Je jí skoro 15 měsíců a sama si nevyhraje ani na 5 minut, se všema hračkama lítá za mnou, mám do toho teď miminko 3 měsíce a nemám moc času se mu věnovat a taky to přežije, pak si vyhraje se ségrou a třeba tím bude víc samostatnější, takže klid, nehroť to tolik :-) jinak můj syn taky upřednostňuje jednu stranu, zatím nepase, neotáčí se na bok, jen kouká, směje se nebo brečí, ale jsem v klidu, protože dceři to všechno taky dlouho trvalo a teď jak řádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
29.10.19 20:02

Dite do roka je hrozna otrava :lol: neni to zadna velka interakce. Porad to stejny dokola. Moc toho nevymyslis. Zkus si z toho nedelat hlavu. Motivuj, cvic s ni, jak to budete zvladat. Ale hlavne si najdi nejakou kamosku spolumatku (nedokonalou) a minimalne obden s ni nekam vyraz, dejte kafe, cokoliv, abys trochu zila. Ten prvni rok je na palici totalne a je potreba to jenom prezit v relativnim psychickem zdravi. Nehrut se, najdi si kazdy den svetli bod (u me treba kafe, kdyz mala usne v poledne) a tes se na nej. Neboj, ses super mama uz proto, ze to vubec resis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
29.10.19 20:15

Vubec bych to nehrotila. Az budes mit vic deti, nez 1, nebudes zvladat nic. Syn ma skoro 19m a nechodi. Od narozeni mi prisel takovy pomalejsi, ale zaostaly rozhodne neni. Spise je lenivy a pohodlny Prvni syn nelozil. Jen se plazil jak vojak v zakopu bez jedne nohy - vubec ji nepouzival, fakt jsem myslela, ze ji ma ochrnutou. a ted je uplne zdravy a divoky.. ve 4 mesicich myslim nedelali vubec nic.. mladsi vydrzel jen tak lezet pod hrazdou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31012
29.10.19 20:20

Se tretim ditetem si nehral nikdo. Lezelo a cumelo. Je zatim stejne sikovne jako ty dve predchozi (jen o neco pozdeji spojovalo slova) a jako bonus mnohem samostatnejsi (teda jak v cem je to vyhoda :mrgreen: ). S prvnim ditetem je vsechno nove a tezke a stresujici, ale snad Te prispevky vyse hodi trochu do klidu. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.10.19 21:07
@RockFous píše:
Zdravim, jdu si sem tak trošku pro radu nebo možná i pofnukat :( Mam doma uz skoro 4 měsíční miminko a prijde me, ze vse delam špatně, protože mi prijde ze mala nějak zaostává o proti ostatnim miminkam. Protože ještě ani pořádně nepase koniky a neni nijak aktivni. Musíme chodit cvicit vojtovku což je pro me strašný utrpeni pač chudak u toho jen rve a rve a následný cvičení doma je pro me jeden velkej stres :(
Je mi 25 let a někdy nevim jak si s malou hrát snažím se ju motivovat na tu druhou stranu, protože od narození ma tendenci byt na te jedné. Trenujeme paseni koniku, davam ji všemožně chrastitka a tzv. Vykladame, zpivam ji různě, ale vse proste tak nejak dokola. Ted jsem si objednala knížku Mamou hravě, protoze bych se mimcu chtela venovat na maximum, ale nemam žádné nápady:( Mate nebo meli jste to taky tak nekdo? Pripadam si nekdy hrozně, že me to s tou malou nebaví, ze je to furt dokola i kdyz proste s malym miminkem to tak prostě je. Nejsem hrozná? Když třeba vidim mou mamku jak se ji venuje a hraje si s ni a dělá různé blbiny tak se citim blbě, ze me to tak taky nejde :(
jsi skvělá mamka a neřeš tolik tabulky ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.19 21:53

Zkus si přečíst knížku Uvolněné rodičovství. Dneska jsem ji začala číst, ale hned ze začátku autorka vysvětluje, jak jsou rodiče na sebe nároční, jací jsou perfekcionisti, jací jsou nejistí a proč atd. Něco na tom bude, já jsem typ perfekcionista :-(

• Citovat
  • Upravit
31.10.19 22:01

@RockFous ahojky. Najdi si osteoopata a nech ji odblokovat. Precti si neco o KISS syndromu. A nelekej se. I kdyby to nebyl KISS, tak osteodynamika neublizi. Opravdu pomaha a muzes to nechat udelat i sobe, at te srovnaji po tehotenstvi. U deti to trva cca 30 minut jedno osetreni. U dospelyho az 2 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148933
31.10.19 22:03

@RockFous proč hrozná matka, protože se ctyrmesicnim nehraješ člobrdo? Neblazni. Vojtovka se musí přežít, to se nedá nic dělat. Taky jsem se synem cvičila. A třeba moje děti milovaly, když přišel tatínek a vzal je a nosil po bytě. Zážitek. On je vysoký, měly jiný rozhled a vůbec. To jim stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí